DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI - F305, F306 Phantom 2

#1396 Příspěvek od Ancistrus01 »

A IOC je co? :D no... To je asi jedno jak to nazveš...
gardenroute

#1397 Příspěvek od gardenroute »

Ancistrus01 píše:A IOC je co? :D no... To je asi jedno jak to nazveš...
No to není, nemyslel jsem si to :D, to jsou pokročilé NAZA letové režimy "Intelligent Orientation Control" (Course Lock a Home Lock), měl jsem za to, že máš NAZA jednotku ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hravec

Re: Dálkově ovládaný sklápěcí podvozek pro Phantoma

#1398 Příspěvek od hravec »

gardenroute píše:Dálkově ovládaný sklápěcí podvozek pro Phantoma podruhé
Asi před 14 dny jsem tady psal o chystaném elektricky dálkově sklápěném podvozku pro multikoptéry Phantom 2 a Vision. Podvozek se mezitím již dostal do prodeje za 249 $USD, což je poměrně dost, ale své zákazníky si to asi najde, zvláště po příchodu nové kamery GP4 na trh. Nová GoPro 4 totiž podporuje vysoké snímkové rychlosti na vysokých rozlišeních, nicméně ty nejvyšší FPS umí jen v režimu Wide. A to by mohl být kámen úrazu při použití na Phantomovi, neboť s tímto extrémně širokým záběrem se do obrazu dostane i podvozek (při sklopení kamery tak, aby nezabírala i vrtule). Pokud se tedy chceme vyhnout postprocesovým crop úpravám (s nutností natáčet vždy ve vyšším rozlišení, než bude finální render), tak jedinou možností je právě sklopný podvozek, který se sklopí až po vzletu.

Problém s tím, že setová Tx od Phantoma má jen 7 kanálů, takže podvozek není čím dálkově ovládat vyřešil vývojář tím, že serva podvozku jsou ovládaná speciálním kontrolérem, vřazeným mezi přijímač, NAZA a serva, který umí rozlišit 3x a 2x přepnutí IOC přepínače (pod sklápění podvozku nahoru a dolů), bez toho, že by byla nějak ovlivněna jeho hlavní funkce.

Podvozek se tedy již prodává na webu RC Depot, a byla zveřejněna nová 2 videa, zajímavé je zejména z instalace podvozku, což zvládne i ten nejméně zkušený pilot - modelář.

Instalace podvozku do Phantoma 2 s originální setovou TX
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=As6Ixk3HCnQ[/youtube]

Letová ukázka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UlbKpynUzmo[/youtube]

takže odpověď od výrobce dorazila:

Retract kit adds an aproximate 80 grams
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1399 Příspěvek od Ancistrus01 »

gardenroute píše:No to není, nemyslel jsem si to :D, to jsou pokročilé NAZA letové režimy "Intelligent Orientation Control" (Course Lock a Home Lock), měl jsem za to, že máš NAZA jednotku ?

Osobně mám Pixhawk (originál od 3DR, žádné kopie). Ale NAZU jsem několikrát nastavoval, takže vím co a jak. Akorát si nepamatuju ty zkratky :) U 3DR produktů se tyto režimy nazývají jinak ;)

Každopádně, založ nové vlákno (osobně bych byl radši za nějaký obecný název (v principu to všechno funguje podobně), ale nemám problém s Taranis a NAZA) a tam to všechno proberem. :)
texmur

#1400 Příspěvek od texmur »

takže odpověď od výrobce dorazila:

Retract kit adds an aproximate 80 grams

Takže pro přetíženého P2 navíc ještě s těžší GoPro 4 jaksi nepoužitelné...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#1401 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:Takže pro přetíženého P2 navíc ještě s těžší GoPro 4 jaksi nepoužitelné...
Nedalo se čekat, že to bude nějak zásadně méně, ale těch 80 gramů zas tak moc není, možná jsi zapomněl odečíst ještě hmotnost původního podvozku, příp. musel by jsi ušetřit na něčem jiném, např. nějaký lehčí tracker :D

Ale Tome, nemáš náhodou nějaké spojení na toho paragladistu - kameramana, co nás naposledy natáčel na PPPPP... při tom českém rekordním letu v počtu současně letících Phantomů? My jsme odcházeli dříve a zapoměl jsem si od něj vzít nějaký kontakt, Roman (Dag) mě včera říkal, že možná Ty budeš mít spojení... Díky, když tak do SZ.
gardenroute

Re: Gimbal + RC FrSky Taranis + FS Dominator s headtracker m

#1402 Příspěvek od gardenroute »

Ancistrus01 píše:...Taranis doporučuju! ...Jak píšeš to ovládání pomocí headtrackeru. JDE TO! Mám to vyzkoušené :)...
gardenroute píše:Nemas nejake video, natocene s ovladanim tiltu gimbalu pomoci headtrackeru (H.T.) v brýlích, chtěl bych videt, jak ten pohyb je plynuly ?
Nepřehlédl jsi to video s ovládáním gimbal tiltu přes HT ? Díky.
Ancistrus01 píše:Každopádně, založ nové vlákno (osobně bych byl radši za nějaký obecný název (v principu to všechno funguje podobně), ale nemám problém s Taranis a NAZA) a tam to všechno proberem. :)
Založím, ještě si promyslím název a obsah, aby to bylo užitečné...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: Gimbal + RC FrSky Taranis + FS Dominator s headtracker m

#1403 Příspěvek od Ancistrus01 »

gardenroute píše:Nepřehlédl jsi to video s ovládáním gimbal tiltu přes HT ? Díky.

Zatím nemám ;) Dneska nemám moc času, zítra to natočím.
texmur

#1404 Příspěvek od texmur »

Nedalo se čekat, že to bude nějak zásadně méně, ale těch 80 gramů zas tak moc není

to není váha 80g to je +80g k váze původního podvozku.
Já vím že můj tracker je těžký (60g) ale já ho mám proto, že se bojím kdyby elektronika zblbla a došlo k úletu pár km daleko, tak mi jiný systém moc nepomůže. Ono nabitá baterie P2 zvládne bez problému 5-10km dle větru. Kromě toho je příjemné mít každý let v historii zmapovaný kudy jsem přesně letěl. Nemluvě o tom že celé řešení je za cca 500Kč :D

Pro zajímavost dávám mapku letu:
Bez názvu.jpg
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#1405 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:...to není váha 80g to je +80g k váze původního podvozku...
Jo, jo, ja si to neprecetl cele, zahlédl jsem jen tech 80g... :(
artus

#1406 Příspěvek od artus »

Dnes jsem zkoušel s použitím 3N špuntů v dumperech pozorovat Jello efekt u H3-D3 a zetím se mi to nepodařilo odstranit. Jello efekt se projevuje pouze při pohybu v před. Při zpětném chodu tam Jello efekt není vidět.

GPS
- děs
- opravdu máte zkušenost, že když se horní kryt podlepí AL samolepkou jako je na videu, že se zlepší příjem sat. ?
https://www.youtube.com/watch?v=Xn4dg0l2egA

U P1 to bylo 9 z 10 startů ( pozice Lock )
U P2 to je 2 z 10 startů ( pozice Lock )
- a to je hodně špatný
gardenroute

#1407 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:..Dnes jsem zkoušel s použitím 3N špuntů v dumperech pozorovat Jello efekt u H3-D3 a zetím se mi to nepodařilo odstranit. Jello efekt se projevuje pouze při pohybu v před. Při zpětném chodu tam Jello efekt není vidět...
Urcite udělej všechna doporucena opatření proti Jello, jake dumpery tam mas?
artus píše: GPS... opravdu máte zkušenost, že když se horní kryt podlepí AL samolepkou jako je na videu, že se to zlepší. ..?
To je realita, mel by jsi tomu a zkusenejsim věřit [emoji3] a udělat to. Urcite to pomuze
artus

#1408 Příspěvek od artus »

Urcite udělej všechna doporucena opatření proti Jello, jake dumpery tam mas?[/quote]

Mám tam žluté.
gardenroute

#1409 Příspěvek od gardenroute »

Zkus bile DJI dumpery a oranž 3D spunty
hravec

#1410 Příspěvek od hravec »

podlepení gps určitě pomůže jen pozor na zktaování např regulátorů, většina fólií je povrchově vodivých
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“