DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
A IOC je co?
no... To je asi jedno jak to nazveš...
- gardenroute
No to není, nemyslel jsem si toAncistrus01 píše:A IOC je co?no... To je asi jedno jak to nazveš...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Re: Dálkově ovládaný sklápěcí podvozek pro Phantoma
gardenroute píše:Dálkově ovládaný sklápěcí podvozek pro Phantoma podruhé
Asi před 14 dny jsem tady psal o chystaném elektricky dálkově sklápěném podvozku pro multikoptéry Phantom 2 a Vision. Podvozek se mezitím již dostal do prodeje za 249 $USD, což je poměrně dost, ale své zákazníky si to asi najde, zvláště po příchodu nové kamery GP4 na trh. Nová GoPro 4 totiž podporuje vysoké snímkové rychlosti na vysokých rozlišeních, nicméně ty nejvyšší FPS umí jen v režimu Wide. A to by mohl být kámen úrazu při použití na Phantomovi, neboť s tímto extrémně širokým záběrem se do obrazu dostane i podvozek (při sklopení kamery tak, aby nezabírala i vrtule). Pokud se tedy chceme vyhnout postprocesovým crop úpravám (s nutností natáčet vždy ve vyšším rozlišení, než bude finální render), tak jedinou možností je právě sklopný podvozek, který se sklopí až po vzletu.
Problém s tím, že setová Tx od Phantoma má jen 7 kanálů, takže podvozek není čím dálkově ovládat vyřešil vývojář tím, že serva podvozku jsou ovládaná speciálním kontrolérem, vřazeným mezi přijímač, NAZA a serva, který umí rozlišit 3x a 2x přepnutí IOC přepínače (pod sklápění podvozku nahoru a dolů), bez toho, že by byla nějak ovlivněna jeho hlavní funkce.
Podvozek se tedy již prodává na webu RC Depot, a byla zveřejněna nová 2 videa, zajímavé je zejména z instalace podvozku, což zvládne i ten nejméně zkušený pilot - modelář.
Instalace podvozku do Phantoma 2 s originální setovou TX
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=As6Ixk3HCnQ[/youtube]
Letová ukázka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UlbKpynUzmo[/youtube]
takže odpověď od výrobce dorazila:
- Retract kit adds an aproximate 80 grams
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:No to není, nemyslel jsem si to, to jsou pokročilé NAZA letové režimy "Intelligent Orientation Control" (Course Lock a Home Lock), měl jsem za to, že máš NAZA jednotku ?
Osobně mám Pixhawk (originál od 3DR, žádné kopie). Ale NAZU jsem několikrát nastavoval, takže vím co a jak. Akorát si nepamatuju ty zkratky
Každopádně, založ nové vlákno (osobně bych byl radši za nějaký obecný název (v principu to všechno funguje podobně), ale nemám problém s Taranis a NAZA) a tam to všechno proberem.
takže odpověď od výrobce dorazila:
Retract kit adds an aproximate 80 grams
Takže pro přetíženého P2 navíc ještě s těžší GoPro 4 jaksi nepoužitelné...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
Nedalo se čekat, že to bude nějak zásadně méně, ale těch 80 gramů zas tak moc není, možná jsi zapomněl odečíst ještě hmotnost původního podvozku, příp. musel by jsi ušetřit na něčem jiném, např. nějaký lehčí trackertexmur píše:Takže pro přetíženého P2 navíc ještě s těžší GoPro 4 jaksi nepoužitelné...
Ale Tome, nemáš náhodou nějaké spojení na toho paragladistu - kameramana, co nás naposledy natáčel na PPPPP... při tom českém rekordním letu v počtu současně letících Phantomů? My jsme odcházeli dříve a zapoměl jsem si od něj vzít nějaký kontakt, Roman (Dag) mě včera říkal, že možná Ty budeš mít spojení... Díky, když tak do SZ.
- gardenroute
Re: Gimbal + RC FrSky Taranis + FS Dominator s headtracker m
Ancistrus01 píše:...Taranis doporučuju! ...Jak píšeš to ovládání pomocí headtrackeru. JDE TO! Mám to vyzkoušené...
Nepřehlédl jsi to video s ovládáním gimbal tiltu přes HT ? Díky.gardenroute píše:Nemas nejake video, natocene s ovladanim tiltu gimbalu pomoci headtrackeru (H.T.) v brýlích, chtěl bych videt, jak ten pohyb je plynuly ?
Založím, ještě si promyslím název a obsah, aby to bylo užitečné...Ancistrus01 píše:Každopádně, založ nové vlákno (osobně bych byl radši za nějaký obecný název (v principu to všechno funguje podobně), ale nemám problém s Taranis a NAZA) a tam to všechno proberem.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gimbal + RC FrSky Taranis + FS Dominator s headtracker m
gardenroute píše:Nepřehlédl jsi to video s ovládáním gimbal tiltu přes HT ? Díky.
Zatím nemám
Nedalo se čekat, že to bude nějak zásadně méně, ale těch 80 gramů zas tak moc není
to není váha 80g to je +80g k váze původního podvozku.
Já vím že můj tracker je těžký (60g) ale já ho mám proto, že se bojím kdyby elektronika zblbla a došlo k úletu pár km daleko, tak mi jiný systém moc nepomůže. Ono nabitá baterie P2 zvládne bez problému 5-10km dle větru. Kromě toho je příjemné mít každý let v historii zmapovaný kudy jsem přesně letěl. Nemluvě o tom že celé řešení je za cca 500Kč
Pro zajímavost dávám mapku letu:
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
Jo, jo, ja si to neprecetl cele, zahlédl jsem jen tech 80g...texmur píše:...to není váha 80g to je +80g k váze původního podvozku...
Dnes jsem zkoušel s použitím 3N špuntů v dumperech pozorovat Jello efekt u H3-D3 a zetím se mi to nepodařilo odstranit. Jello efekt se projevuje pouze při pohybu v před. Při zpětném chodu tam Jello efekt není vidět.
GPS
- děs
- opravdu máte zkušenost, že když se horní kryt podlepí AL samolepkou jako je na videu, že se zlepší příjem sat. ?
https://www.youtube.com/watch?v=Xn4dg0l2egA
U P1 to bylo 9 z 10 startů ( pozice Lock )
U P2 to je 2 z 10 startů ( pozice Lock )
- a to je hodně špatný
GPS
- děs
- opravdu máte zkušenost, že když se horní kryt podlepí AL samolepkou jako je na videu, že se zlepší příjem sat. ?
https://www.youtube.com/watch?v=Xn4dg0l2egA
U P1 to bylo 9 z 10 startů ( pozice Lock )
U P2 to je 2 z 10 startů ( pozice Lock )
- a to je hodně špatný
- gardenroute
Urcite udělej všechna doporucena opatření proti Jello, jake dumpery tam mas?artus píše:..Dnes jsem zkoušel s použitím 3N špuntů v dumperech pozorovat Jello efekt u H3-D3 a zetím se mi to nepodařilo odstranit. Jello efekt se projevuje pouze při pohybu v před. Při zpětném chodu tam Jello efekt není vidět...
To je realita, mel by jsi tomu a zkusenejsim věřit [emoji3] a udělat to. Urcite to pomuzeartus píše: GPS... opravdu máte zkušenost, že když se horní kryt podlepí AL samolepkou jako je na videu, že se to zlepší. ..?
Urcite udělej všechna doporucena opatření proti Jello, jake dumpery tam mas?[/quote]
Mám tam žluté.
Mám tam žluté.
- gardenroute
Zkus bile DJI dumpery a oranž 3D spunty
podlepení gps určitě pomůže jen pozor na zktaování např regulátorů, většina fólií je povrchově vodivých
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy