Výběr modelářského nabíječe

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
HONZIK 22

Re: Výběr modelářského nabíječe

#1456 Příspěvek od HONZIK 22 »

https://rcstudio.cz/cs/nabijece/690-hot ... -acdc.html

Ano mluvil jsem s ním při své registraci k němu do obchodu před svátky. Bylo mi řečeno, že dovezl pár kusú a neví zda vůbec bude objednávat znovu.
Na ostatních stránkách jsou infa ,,prodej byl ukončen,,.
TomasD

#1457 Příspěvek od TomasD »

Ahoj chtěl bych si koupit nabíječ HOTA D6 Pro AC 200W DC 650W ale někde jsem četl, že při provozu píská. Nemáte s tím někdo u tohoto nabíječe zkušenost? Jak je nabíječ hlučný při nabíjení a vybíjení? Díky Tomáš
Jiri

#1458 Příspěvek od Jiri »

Mám ho asi rok, nějaké rušivé pískání potvrdit nemůžu, ale nevyužívám plné výkony, nabíjím většinou tak do 2x 3s /5A, tj. výkon, co zvládne i vestavěný AC zdroj. Ventilátor slyšet je, běží v AC režimu v podstatě stále. Na nabíjení přes noc pod postelí by to asi nebylo ono, pracovat vedle toho problém není. Maximálně jsem z něj tahal asi 10A na výstupu při dobíjení autobaterie, ze které jsem zároveň krmil kompresor a elektropneumatický šroubovák na kola. Občas využívám i jako zdroj napětí, třeba pro testy LED osvětlení.
Při vybíjení se ukazuje ne zcela korektní proud, protože nezahrnuje nezanedbatelný výkon na balancéru. To je trochu vada na kráse.
Jinak ale spokojenost, poměr velikost/výkon a možnosti vs cena je dobrý, ovládání celkem logické, obrazovka dostatečně čitelná i bez brýlí.... Klidně bych ho koupil znovu.
Dokoupil jsem si k němu dvě destičky s konektory na balancér, abych nezmršil ty vestavěnýé konektory + pro větší pohodlí, jedna vyjde něco přes stovku. A vyrobil redukci X60 konektor na 4mm dutinky, pro použití starých kabelů s banánky pro jiné typy konektorů.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Linj

#1459 Příspěvek od Linj »

Za chvíli ho budu mít také rok a potvrzuji hodnoceni od Jiří.
Ventilátor je fakt dost slyšet při napájení ze sítě, při externím napájení venku z autobaterie je ventilátor neaktivní.
TomasD

#1460 Příspěvek od TomasD »

Kluci, dík moc. Tomáš
Golfista

#1461 Příspěvek od Golfista »

Je někde skladem v ČR nabíječka Isdt C4 Evo? Mě se to nedaří najít.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#1462 Příspěvek od juraj.jurej »

Golfista píše:Je někde skladem v ČR nabíječka Isdt C4 Evo? Mě se to nedaří najít.

Nenašiel som skladom. Aj Banggood vypredané. Čo tak Nemecko, keď nechceš čakať s Číny.
https://www.rc-kleinkram.de/en/isdt-c4- ... 30v-max-3a
FrSky Tandem X20
Golfista

#1463 Příspěvek od Golfista »

Počkám až budou v ČR. Nespěchám na to. Vlastně ji nepotřebuji, mám nabíječek víc než dost. Ale chci něco nového. :wink:
Na aliexpresu narážím na různé nabíječky Liitokala. Znáte je někdo? Nevypadají špatně. Ale papír (monitor) snese hodně.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
jag42

#1464 Příspěvek od jag42 »

Mám necelý rok Lii- PD4- naprostá spokojenost. Mrkni na ni.
guchar

#1465 Příspěvek od guchar »

Nabíjí I = 0.5, 1.0, čtvrtá šachta 2.0 A, umí dost typů, nevybíjí jen nabíjí, neukazuje Ri, za ty prachy OK
Přidal jsem ji do "mého" vlákna ŠACHTOVÉ "Zbylá kapacita: IPC-1, ISDT C4" Díval jsem se do manuálu.
@jag42 Tam popsaný 6. Pro OV baterie je možné použít mód Refresh, nabíječka ale nebude nabíje žádné baterie 1,65 až 2,20V
Mód Refresh volí vždy jen Automaticky? Jako pokus o Oživení na základě prvotního "otestování"?
Baryk

#1466 Příspěvek od Baryk »

Prosím, o posouzení volby výběru nabíječe. Rozhoduji se mezi touto nabíječkou https://www.modelcentrum.cz/produkt/KAV ... 0W-i165682 a touto nabíječkou https://www.modelcentrum.cz/produkt/SKY ... 0W-i102587. Budu nabíjet baterie LiPo a LiHV doma i venku. Líbí se mi, že ji lze použít, jako říditelný napěťový zdroj a zároveň bych ji použil, jako nabíječku autobaterie, kdyby mi klekla autonabíječka. Děkuji
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#1467 Příspěvek od juraj.jurej »

Baryk píše:Prosím, o posouzení volby výběru nabíječe. Rozhoduji se mezi touto nabíječkou https://www.modelcentrum.cz/produkt/KAV ... 0W-i165682 a touto nabíječkou https://www.modelcentrum.cz/produkt/SKY ... 0W-i102587. Budu nabíjet baterie LiPo a LiHV doma i venku. Líbí se mi, že ji lze použít, jako říditelný napěťový zdroj a zároveň bych ji použil, jako nabíječku autobaterie, kdyby mi klekla autonabíječka. Děkuji

Čo tak Hota S6? (400W) Tá by spĺňala tvoje poziadavky. Má tiež funkciu DC Power - zdroja a ďaleko viac.
https://rcstudio.cz/cs/nabijece/710-hot ... -650w.html
FrSky Tandem X20
prikrylm

#1468 Příspěvek od prikrylm »

Tak po delší době jsem se rozhodl zredukovat drátové hnízdo čítající vykuchaný PC zdroj + B6 mini + TURNIGY Accucel-6 a objednal jsem si zmíněnou Hota S6. Vánoce, žejo...
@juraj.jurej - beztak za to můžeš ty. :-D
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
HONZIK 22

#1469 Příspěvek od HONZIK 22 »

No ,Juraj ted nestiha bo Frsky . Uplne zapomel informovat o testech te nove Hoty nove krabicce s tocitkem na vrchni plose. Takze se indukcne nabijet mobily uz asi nebudou. :mrgreen: ktera nema ty protokoly nebo co to je. :mrgreen: ACCESS,LoRa.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#1470 Příspěvek od juraj.jurej »

prikrylm píše:Tak po delší době jsem se rozhodl zredukovat drátové hnízdo čítající vykuchaný PC zdroj + B6 mini + TURNIGY Accucel-6 a objednal jsem si zmíněnou Hota S6. Vánoce, žejo...
@juraj.jurej - beztak za to můžeš ty. :-D

To si si super upratal :D Budeš to mať všetko v jednom. Vyzerá, že je pekná kompaktná. Tak daj potom nieaké info. Zaujimalo by ma, ako nabíja NiMh? Či má lepší FW, ako D6 Pro.
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne úte 15.11.2022 1:11, celkem upraveno 2 x.
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“