graup15 píše: sob 03.05.2025 14:09
No , myslím,že když si nějaký lehce olétaný F5J pořídíš, neprohloupíš.
Vystartil jsem v 9:00 kdy by ty bublinky se v tom neudrželi ani náhodou, tak aspoň dvacetiminutovka než začalo fučat.9_rano.jpg
mě to s těma učelovkama nebaví létat--je to prostě jen učelový--HNUSNÝ LETADLO--roura a z ní křídla, mám od reicharda toho 3,6m Nimbuse, létá to nádherně--myšleno, tisíckrát líp, než třeba muj na 3m roztažený kuličkový culáris, ale prostě nebaví--čumim na hnusný ero--prostě není to ani náznakem cosi, co je ve skutečné velikosti skutečný větron, stejný to mám třeba s těma mojema prehistorickejma véčkovejma kompozitama--jako jo, lítá to, ale je to prostě vizuálně divný.
Jsem ted před měsícem vyrubal z ASW 28 4,2m veškerý zhovadilosti, jako vyklápěcí podvozek--400g mínus, zkusil jsem dát místo ocelový kulatiny co by spojky křídla mám pocit určitě né méně než 800G uhlíkovou kulatinu--90g--není to na divočinu, ale fakt spokojenost--vítr tak max 6m v nárazech--tedy když naletím termiku nemizím do pryč za hlavu jak formule jedna, nechá se to neskutečně dojit při kroužení v termice na křídle--pohledově je z toho ve vzduchu pohybově skutečný větron, dokonce mi díky snížení váhy o cca 1,5kg už přijde i absolutně v poho sedat jen na brzdový štíty---jak jsem snížil váhu, tak přez štíty super opadá, ale už se tak nerozjíždí do rychlosti---rozhodně to ale není ero, který hodíš na rovině bez rozběhu do sraček.
jinak dnes jsem si přivezl domu obyč čínský bezkomorový paragliding, ted to tady tak nějak zprovoznuji, ale si myslím, že to pro mě nebude, jako super, že se ten padák dá sbalit do batohu, ale ta tříkolka to je beznaděj, abych ji mohl jen tak někam zastrčit v autě--obytnáku, je to hrozně veliký, neforemný--překážející.
určitě to zprovozním, ale si myslím, že to kloudně nevymyslím a nepujde upravit tak, aby to šlo v autě--ta tříkolka jen někam zastrčit--do auta neforemnej krám.jak kulatý kastroly na vaření.