Novy regulator + stridak - nefunguje

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Nakadah »

Kdyz je musis nacpat silou tak je to podle me dobre. Ale zase ne az takovou silou aby ses u toho zapotil :D

Pokud to jde lehce nasunout, a zda se ze by motor mozna vlastni vahou z konektoru vypadl tak je to spatne - muj nazor. Nak
Abu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Abu »

Zadny konektor = zadny prechodovy odpor. :wink:
Kde se nepredpoklada rozebirani, nema konektor co delat. A kdyz uz tam musi bejt, tak nejakej slusnej, treba MPjet, ty maj jen jeden prechod kov-kov, zatimco vsechny tu "goldy" (2, 3.5, 4) maj prechody dva. U nejkakejch 10A pohonu to je skoro jedno (az na tu spolehlivost), ale kdyz tam pak tece 40A a vic, tak je kazdej miliohm ku skode veci.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Marek71 »

Abu:
To som nespomenul... že v tomto prípade sa mi jednalo o spojenie baterka - regl v Relaxovi. Toto spojenie by som radšej nepájkoval :-) Inak, napr. spojenie motor - regl napevno.

Inak, do budúcnosti premýšľam o prechode na nejaké lepšie konektory, hlavne ak budem mať modely, kde potečú prúdy viac ako 15A. Aké prúdy znesú napr. tie MPJ 2,5 ?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
tks
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od tks »

Marek71 píše:Aké prúdy znesú napr. tie MPJ 2,5 ?

Já je používám. Výrobce uvádí myslím 50A. Informoval jsem se i u bidasana, jestli pro ně bude problém okolo 40A a byl jsem ujištěn, že ne. Chtěl jsem totiž všude stejné konektory (kvůli eLoggeru) a obvykle jsem do 20A, jen Discus se blíží k těm 40A.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Abu »

50A, detaily tady -
http://www.mpjet.com/news/index.php?opt ... &Itemid=28

Jinak ja mam v okonektorovani baterek trosky zmatek, bohuzel doslo k tomu historickym vyvojem:
Dvojclanky Lipol (800 a 1300) - historicke 2mm Goldy, proudy do 14A
Triclanky lipol (1300 a 1800) - MPjet 2.5mm, proudy do 22A
A123 a drive 10xNiMh - MPjet 3.5mm, proudy do 65A
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Marek71 »

Vďaka obom. Ja zatiaľ používam Gold 2mm a 3,5mm.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Pucmeloud »

Zlatý FASTONY....spolehlivé a za pár halířů. Ne nadarmo jsou i v autech. :)
Choze
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Choze »

taky si myslim že je to konektory, nedávno mi prodejce říkal že některé regulátory s motory fungují jen bez konektorů (nevim proč ale je to tak) prej si někdo koupil motor+regl a prostě mu to nejchtělo jet strávili nad tím hodinu a pak to zkusili připájet napevno bez konektorů a jelo to! já bych to fakt zkusil bez konektorů
arda1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od arda1 »

U goldů je dvojitý přechodový odpor-k vyrovnání tolerancí průměrů slouží ty napružený plíšky- v tomto bych problém neviděl.Spíš jde o to, že u některých je ten perforovaný plíšek s napruženými kontakty na samci obvodem(po stočení) moc velký a nemá po zmáčknutí mezi tím jak se plíšky stýkaj mezeru(nepatrnou-ale musí po zmáčknutí v samici být)- pak se tedy stane že po zasunutí do samice se o sebe ty konce opřou a ač v samici drží napružený segment jako hrom a styk je dokonalý, je tam vůle mezi samcem a tím samotným segmentem.Dá se to zjistit tak, ře v axiální rovině jde se samicí a samcem proti sobě sice nepatrně(cca pár desetinek)ale přesto lehce hýbat-konektory skáčou.Jinak při vzájemném pootáčení samice a samce jdou taky celkem lehoučko protočit. :wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od arda1 »

Pucmeloud píše:Zlatý FASTONY....spolehlivé a za pár halířů. Ne nadarmo jsou i v autech. :)
Fastony jsou ty nejhorší šmejdy co mohou být-to ještě jsou oproti nim "zlatý" i tamyie.Naprosto ale naprosto nedoporučuji nikam(ani do pomalý lodičky) :roll: :roll: :roll:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od arda1 »

Choze píše:taky si myslim že je to konektory, nedávno mi prodejce říkal že některé regulátory s motory fungují jen bez konektorů (nevim proč ale je to tak) prej si někdo koupil motor+regl a prostě mu to nejchtělo jet strávili nad tím hodinu a pak to zkusili připájet napevno bez konektorů a jelo to! já bych to fakt zkusil bez konektorů
Co to bylo proboha za prodejce? Při použití kvalitních zlacených konektorů(klidně Goldy- jsou ok) nevím co by mohlo stát v cestě mezi reglem a motorem -pokud by mu vadil ten nepatrný přechodový odpor, pak stojí regl za starou bačkoru a šel by do popelnice a ne do éra.Protože i kabel má odpor. Jinak souhlasím že nejlepší konektor je žádný konektor a mezi regl a motor nepatří.Ale i kdyby tam byl tak nesmí být příčinou nefukčnosti pohonu.
ICQ 638556901
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Nakadah »

Fastony...misto kvalitnich zlacenych konektoru...jasne jasne.

Auto + faston + oxidace casem = ubytky ne v mV ale ve V :D Nak

edit. jen namatkou vzpomenu na 6V instalaci starsich motorek, staci zoxidovany faston a sakra proc to svetlo tak malo sviti? :D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od arda1 »

Pokud to sem dal jako vtip(je pátek) tak to beru-pokud to bylo myšleno vážně je to na rozběh a ducnutí čelem do zdi. :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Pucmeloud »

:D :D :D
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Pucmeloud »

Ale teď vážně: skoro 20 let používám v profi elektronických zařízeních přístrojové FASTONY 4,3mm, které jsou z kvalitní zlacené mosazi. Běžně se používají v profi měřících přístrojích, nebo v řídících jednotkách pro lékařinu !!! Jasně, neplést si je s pocínovanými plecháči, které máte v Remosce, nebo ve šporáku! :D Tahle jsou skutečně naprosto spolehlivé, nepájí se, ale krimpujou (nejkvalitnější spoj). Pájený spoj je ten nejnekvalitnější spoj. Ne nadarmo se v elektronice kabely spojují samořeznými konektory, ovíjenými spoji nabo právě konektory typu FASTON, které se do sebe zaříznou a ne jen přitlačí. Vím o čem mluvím, to mi věřte ! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“