problémy s letadlem

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
Thunder

#16 Příspěvek od Thunder »

rychlost to má velkou, ale najednou to padá a nereaguje na směrovku
Zaky

Re: problémy s letadlem

#17 Příspěvek od Zaky »

Nedochází k problému po rozjetí na vyšší rychlost ? Nechytá výškovka flutter nebo pokud je plovoucí či nesprávně vyvážená , není slabé servo, že by ho výškovka "stáhla" nadoraz ?
Zaky
Thunder

#18 Příspěvek od Thunder »

Zaky píše:Nedochází k problému po rozjetí na vyšší rychlost ? Nechytá výškovka flutter nebo pokud je plovoucí či nesprávně vyvážená , není slabé servo, že by ho výškovka "stáhla" nadoraz ?
Zaky

myslím že servo by to utáhnout mělo, ale s tím třepotáním by to mohlo být, ale hajzlík to udělá zrovna když potřebuju přitáhnout, ale to bych netušil, co to letadlo vydrží a to není z EPP ale z 5mm depronu :) takže musím urobit novej čumák a zejtra to doufám vozkouším a když z toho zase udělám stavebnicu tak se naštvu a něco koupím :D
Naposledy upravil(a) Thunder dne pát 18.11.2005 21:46, celkem upraveno 1 x.
Zaky

#19 Příspěvek od Zaky »

Zkus s tím letět pomalu, nastoupat do bezpečné výšky a teprv pak to zkusit odpozorovat při postupném zvyšování rychlosti. Máš tak čas stáhnout motor, mělo by to zpomalit a mohlo by to začít reagovat. Já s tuhostí konstrukce bojuji u EPP přemotorovaných modelů pořád, flutter ocasních ploch ve vysokých rychlostech je standardní problém.
Zaky
envelope

#20 Příspěvek od envelope »

je to přemotorovaný jako prase , osadit model z 5mm depronu 2Ah trojčlánkem lipol a motorem s příkonem 100W....nevim nevim.Musí to bejt pěkná raketa a zřejmně i špatně ovladatelná.Takový model by v pohodě letěl s 340 lipolkama a 50W motorkem
Thunder

#21 Příspěvek od Thunder »

no ono to má profilový křídlo a zas až tak rychlý to není, ale docela mě štve, že zahajuji sériovou výrobu předků letadla :) a s tou rychlostí: vyzkouším napíšu výsledek
Mystik

#22 Příspěvek od Mystik »

A taky by asi pomohlo pokud bys to vyfotil a dal sem nějaký fotky....
cuki
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od cuki »

lietat dokaze vsetko, problem bude urcite v tych kormidlach... myslim... :roll:

inu foto modelu by fakt nezaskodilo...
- PARK fly - F3J/B/F/K -
Sakil
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Sakil »

nebo v pilotovi :lol: :D
'''::: Sakil :::'''
Thunder

#25 Příspěvek od Thunder »

Asi jo bude to těma kormidlama :lol: , včera sem se k testování nedostal... :oops: , tak snad dneska, já mám dělenou vejškovku a ta druhá strana nebyla zas až tak pevně spojená s tou druhou, tak sem to vyřešil uhlíkem a balzou, tak to snad bude dobrý
Canman

problémy s letadlem

#26 Příspěvek od Canman »

Necuka Ti nahodou servo na vyskovce? Mne to jednou HS 55 delalo a nedaly se s tim litat nizke prulety protoze to najednou menilo vysku. Ne, ze bych s tim prastil, tak silne se to neprojevovalo, ale bylo to neprijemne. Myslel jsem si, ze to dela prijimac, ale pak jsem ho prohodil za jiny a zjistil jsem, ze cuka to servo. Kdyby to bylo jen jednou, zeptal bych se, nezapomnel sis vytahnout antenu?
zalik
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od zalik »

Pokud ti to nelítá tak to zahoď a postav si typ letadla kterej lítá...pořád tvrdíš že je vše OK ale neleti to tak ti říkám VYHOĎ TO Z OKNA!! nazdar z :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Thunder

#28 Příspěvek od Thunder »

ne anténu vytahuju vždy, to je to první co udělám, než zapnu vysílač a toho bych si všimnul, jinak sem zkoušel a ani na 500 metrů to neškubalo, tak nevím, ale asi to bude tím třepotáním, ale už sem tu vejškovku zpevnil, dneska mi tady začalo sněžit, tak sem nelítal, tak se k tomu asi do soboty nedostanu, protože jezdím dom až když je tma, ale snad už to bude dobrý
Thunder

#29 Příspěvek od Thunder »

zalik píše:Pokud ti to nelítá tak to zahoď a postav si typ letadla kterej lítá...pořád tvrdíš že je vše OK ale neleti to tak ti říkám VYHOĎ TO Z OKNA!! nazdar z :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Taky nad tím uvažuju, ale já to chci vyzkoušet, abych se poučil(ale občas si říkám, jastli nemám něco koupit :) ) už sem s tím přistál cca 10 metrů dlouhej let a reagovalo to, tak to fakt bude možná dělat vejškovka při větší rychlosti a když né, tak si dám dárek k vánocům ;) ale jinak všem děkuji
Sakil
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Sakil »

můžu doporučit nergie od cemechu....létá fakt dobře-měl jsem teda jen jeden let, ale moc e povedl :) ....jen je potřeba do křídel zalepit uhlík nebo je nečím zpevnit....jsou moc ohejbací :)
'''::: Sakil :::'''
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“