Vigo píše:Ahoj,
Tak jsem s tímto epoxy dolepil Optimu a samozřejmě jsem si ho nezkusil. Byl mi prodán jako náhrada za nedostupné HVP. Vytvrzoval pěkně tak jsem nic neřešil. Bohužel pak jsem si všimnul že je děsně křehký a tak jsem začal testy. Přilepil jsem špejli na odřezek špičky laminátového trupu a po 24h jsem ji bez problémů utrhnul v lepidle. Dále pak jsem přilepil zbytkem HVP a tímhle Durafixem stejnou smrkovou lištu zase na odřezek špičky. Po 24h jsem HVP oderval ve dřevě. Durafix celkem v klidu od laminátu. Obojí bylo za naprosto stejných podmínek. Nemohl jsem tomu uvěřit a tak jsem to testil 3x. Výsledek je stejný. a já Idiot jsem stím slepil novou OptimuTeď zachraňuji co se dá.
Ten epoxy se zdá že lepí dobře dřevo, ale je děsně křehký a nedrží na laminátu. Při malém pnutí hned praská. Ten HVP vytvrdne taky do naprosté pevnosti, ale stejně pak nepraská.
Jo a pro rýpaly tak míchat epoxy umím a právě proto jsem test opakoval několikrát.
Nepoužitelná sr...., podobné jako řídký vteřiňák stejného označení. Vytuhne na gel do 14 dnů v ledničce bez používání. Lepidla - ne od nich.