Nastavenie vrtulniku
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
jd5820 píše:nie 6kanal mod 1
v navode je mod 1 ale zda sa ze je to mod 2
Poznat mod 1 od 2 je lehké,mod 1 plyn vpravo,mod 2 vlevo.
U těhle modů klopíš (dopředu dozadu ) vždy druhou pákou než je plyn.
Bylo by asi dobré kdyby jsi si jedno víkendové dopoledne sedl k Netu a a pomocí vyhledávače něco našel o řízení modelů vrtulníku.Nedávno se tu řešily zrovna mody a i spoustu jiných zajímavých věcí najdeš.
Hlavně to prosím tě neber jako nějakou jedovatost,myslím to v dobrém
jd5820,
hele, fakt budeš muset někoho vyhledat. Udělej to v každém případě, jinak z toho bude hromádka na smetáček a lopatku.
Zkus tady o tom něco přečíst - simulátor, základní nastavení, gyro.....,ať získáš trochu představu jak to vůbec funguje. Tady se dá takhle na dálku vyřešit nějaký konkrétní problém (a to ještě ne vždy), tohle by nemuselo dopadnout dobře.
hele, fakt budeš muset někoho vyhledat. Udělej to v každém případě, jinak z toho bude hromádka na smetáček a lopatku.
Zkus tady o tom něco přečíst - simulátor, základní nastavení, gyro.....,ať získáš trochu představu jak to vůbec funguje. Tady se dá takhle na dálku vyřešit nějaký konkrétní problém (a to ještě ne vždy), tohle by nemuselo dopadnout dobře.
dobre, nieco som postudoval, polietal na simulatore a isiel som skusit aspon nejaky zaklad lenze pridaval som plyn a vrtulnik nechcel vzlietnut ani na plnom plyne
mam nastavit kolektiv?
ak hej tak ako na ovladaci su dve nastavovatka jedno PLT a druhe PIT
toto je v navode: "PLT ovladac- zabezpecuje funkciu nastavenia drahy kolektivu.
PIT ovladac- pouziva sa na nastavenie kolektivneho riadenia."
nemam za kym ist
nejakych 150km nebudem cestovat
mam nastavit kolektiv?
nemam za kym ist
jd5820 píše:dobre, nieco som postudoval, polietal na simulatore a isiel som skusit aspon nejaky zaklad lenze pridaval som plyn a vrtulnik nechcel vzlietnut ani na plnom plyne
mam nastavit kolektiv?
nemam za kym ist
Neber to, že Ti nikdo nechce pomoct jak to nastavit, ale tohle je na dálku neřešitelné.
Když jsem se chtěl za víkend naučit házet F3K, jel jsem 200km, abych ty borce viděl. V Tvém případě je 150km pořád ještě únosné, bude to mít přínos.
Strelba od boku (t.j. nemusi byt pravdou):jd5820 píše:ak hej tak ako na ovladaci su dve nastavovatka jedno PLT a druhe PIT
PIT - Pitch = trimovani kolektivu pri visu (imho zbytecny - nechat na nule, resp. uprostred).
PLT - Pitch Limit = nastaveni maximalniho "rozsahu" kolektivu. Nula znamena ze listy zustanou v nulovych uhlech bez ohledu na paku plynu, maximum znamena maximalni mozne uhly co ten vrtulnik zvladne (nebo klidne i uz nezvladne).
Ale jak rikam, je to strelba od boku a pisu to sem jen proto, ze mi to pripomina neco podobnyho, co mel vysilac u Walkery 60 (kde se tim vicemene suplovala absence nastaveni krivky kolektivu).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Helet s tim odlepenim od zeme by to mohlo byt taky tim ze mas prevraceny smysl vychylek listu. Motor jede ale "fouka" ti to nahoru.
Odpoj motor, takove ty 3 konektory a zkus plynovat bez tociciho se motoru a uvidis jak se to hejbe. Mam radio z Walkery hm60 a pouzivam ho na MT i s gyrem a prijimacem a celkem v poho.
Bez krize bych teda prvni let neriskoval, i tak je to na poprve horsi jak prvni sex, alespon ja to tak mel. Kazdopadne mel jsem taky neprijemnou zkusenost s povolovani sroubu a nebral bych to na lehkou vahu ani nahodou. Ja s tim ani jistou dobu ani nevzlitl a uz jsem mel nektere srouby fakt hodne povolene!
PS: na skrini se mi susi kostra z HM60 v kovu kdyby nekdo potreboval. Cela teda pouzitelna neni ale cela cyklika, remen, zadni vrtulkova hlava.
Odpoj motor, takove ty 3 konektory a zkus plynovat bez tociciho se motoru a uvidis jak se to hejbe. Mam radio z Walkery hm60 a pouzivam ho na MT i s gyrem a prijimacem a celkem v poho.
Bez krize bych teda prvni let neriskoval, i tak je to na poprve horsi jak prvni sex, alespon ja to tak mel. Kazdopadne mel jsem taky neprijemnou zkusenost s povolovani sroubu a nebral bych to na lehkou vahu ani nahodou. Ja s tim ani jistou dobu ani nevzlitl a uz jsem mel nektere srouby fakt hodne povolene!
PS: na skrini se mi susi kostra z HM60 v kovu kdyby nekdo potreboval. Cela teda pouzitelna neni ale cela cyklika, remen, zadni vrtulkova hlava.
moze to byt pravda musim skusitkmarty píše:Strelba od boku (t.j. nemusi byt pravdou):jd5820 píše:ak hej tak ako na ovladaci su dve nastavovatka jedno PLT a druhe PIT
PIT - Pitch = trimovani kolektivu pri visu (imho zbytecny - nechat na nule, resp. uprostred).
PLT - Pitch Limit = nastaveni maximalniho "rozsahu" kolektivu. Nula znamena ze listy zustanou v nulovych uhlech bez ohledu na paku plynu, maximum znamena maximalni mozne uhly co ten vrtulnik zvladne (nebo klidne i uz nezvladne).
Ale jak rikam, je to strelba od boku a pisu to sem jen proto, ze mi to pripomina neco podobnyho, co mel vysilac u Walkery 60 (kde se tim vicemene suplovala absence nastaveni krivky kolektivu).
PepaCheb: mne tam idu dva kabliky od motorceka, a keby fukal hore tak ako to napravit? pripadne moze to byt aj tym z som mal PLT na nule
Aha, ty tam nemas stridak... No tak bys zapojil draty obracene, ja to taky musel pretocit ale na radiu ze zadu jsou ruzny prepinace (nevim jake mas ty radio ja to tak mam) a ty se vlastne taky reverzuje chod, respektive ruzny chody. Treba ti motor toci spravne ale proste ti listy sklopy obracene tak to zkus bez motoru dej plnej plyn a uvidis jak se to hejbe. Logicky ti to dojde.
těch 150 km budeš muset absolvovatjd5820 píše:moze to byt pravda musim skusitkmarty píše:Strelba od boku (t.j. nemusi byt pravdou):jd5820 píše:ak hej tak ako na ovladaci su dve nastavovatka jedno PLT a druhe PIT
PepaCheb: mne tam idu dva kabliky od motorceka, a keby fukal hore tak ako to napravit? pripadne moze to byt aj tym z som mal PLT na nule
chudak. urcite ho to stalo tolik penez a vy na nej takhle. Sice mate pravdu vsichni
.
Ja bych to udelal takhle:
- sundal bych tahla cykliky z desky
- zapnul bych vysilajdu, zrusil trimy
- presrouboval bych paky serv do kolme polohy
- prenastavil delky pak tak aby v neutralu serv byla cyklika ve vodorovne poloze
-neznam Walkeru, ale u meho rexe je nutne aby vsechny prvky kolektivu byly vodorovne. Cyklika, prvni uroven pak, stabilisator, padla, listy taky v nule.
- perkontroluj smysl chodu serv, odpoj motor a pridej plyn, vsechny 3 musi jit nahoru. Kdyk klonis tak jdou dve proti jednomu a pri klopeni vzdy to krajni ma protismlsny chod. Desku by ti to melo naklapet v rovinach dopredu dozadu, doleva doprava. A kombinace s plynem by mela byt taky mozna.
-no a pak si vem merku a zkontroluj si uhly nabehu listu pro minimum plynu a maximum plynu. -10 a 12% by melo byt fajn pro tebe. i -7 a +12. pokud to tak nejak mas, tak by se s tim dalo letat.
-jestli mas problem s cepy, tak muzes vystruznikem zolepsit jejich chod.
-nemaz, je to na prd, akorat se to zasere. Plast se maze skoro sam
. Urcite do prvniho padu vydrzi.
Tak to by melo byt vsechno. Snad jen jeste ze neutral polohy cykliky je v 50%plynu.
.
Snad sem na nic nezapomel.
A pak jeste muzes sednou do auta, najit nejakyho walkyrnika a ten ti to dozajista ukaze co s tim
Za nepresnosti se omlouvam, sem jeste zacatecnik.
Ja bych to udelal takhle:
- sundal bych tahla cykliky z desky
- zapnul bych vysilajdu, zrusil trimy
- presrouboval bych paky serv do kolme polohy
- prenastavil delky pak tak aby v neutralu serv byla cyklika ve vodorovne poloze
-neznam Walkeru, ale u meho rexe je nutne aby vsechny prvky kolektivu byly vodorovne. Cyklika, prvni uroven pak, stabilisator, padla, listy taky v nule.
- perkontroluj smysl chodu serv, odpoj motor a pridej plyn, vsechny 3 musi jit nahoru. Kdyk klonis tak jdou dve proti jednomu a pri klopeni vzdy to krajni ma protismlsny chod. Desku by ti to melo naklapet v rovinach dopredu dozadu, doleva doprava. A kombinace s plynem by mela byt taky mozna.
-no a pak si vem merku a zkontroluj si uhly nabehu listu pro minimum plynu a maximum plynu. -10 a 12% by melo byt fajn pro tebe. i -7 a +12. pokud to tak nejak mas, tak by se s tim dalo letat.
-jestli mas problem s cepy, tak muzes vystruznikem zolepsit jejich chod.
-nemaz, je to na prd, akorat se to zasere. Plast se maze skoro sam
Tak to by melo byt vsechno. Snad jen jeste ze neutral polohy cykliky je v 50%plynu.
Snad sem na nic nezapomel.
A pak jeste muzes sednou do auta, najit nejakyho walkyrnika a ten ti to dozajista ukaze co s tim
Za nepresnosti se omlouvam, sem jeste zacatecnik.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330