HK 450 - nastavení vrtulky, postup?
Včera mi přišlo gyro kupované z eBay za 85 USD včetně poštovného. Bylo to bez serva, ale za ty prachy! Chce to jen hledat a nespěchat.
Je to pro kamaráda, který pořídil HK450.
Já to gyro mám na rexovi a ve visu při bezvětří se můžu levou rukou dloubat v nosu (mám mód 2).
Já to gyro mám na rexovi a ve visu při bezvětří se můžu levou rukou dloubat v nosu (mám mód 2).
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
vaio píše:Včera mi přišlo gyro kupované z eBay za 85 USD včetně poštovného. Bylo to bez serva, ale za ty prachy! Chce to jen hledat a nespěchat.
A co je to za gyro?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Jednoduse jak 401 tak hg 5000 tak i logictech 2100 delaji bez zdlouhaveho premlouvani to co maji delat. U hg a logictechu je dobre koupit specialni digi servo. Servo je rychlejsi a ma jemny krok letaji se snim opravdu pekne zatacky. Ale neni nutnost donedavna jsem letal ltg gyro na sice rychle nicmene obycejne analog futaba servo. Jak ltg tak i hg maji proti 401 vice moznosti nastaveni a hlavne se da nastavit na kazdou stranu jiny doraz.gamer007 píše:Jěště bych se zeptal ostatních, jestli je HG5000 dobrá volba oproti gy 401?
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
gamer007 píše:2lizard píše:gamer007 píše:Tak jo, díky za odpovědi, nějak to dneska jěště doladim snad.... Za kolik by se dalo koupit jetý gy 401? Našel jsem ho asi za 130USD, tyva to bude dražší něž celý HKčko s elektronikou.
Vykašli se na GY401 a kup HG5000 /Hitec/, je to vlastně LG2100 /Logitec/ ale v setu s digiservem.
GY401 není špatná, ale přeci jen starší a neumožňuje moc nastavení, krom toho je celkem drahá.
HG5000 je v ceně kolem 3.500,-Kč, menších rozměrů a můžeš na něm, mimo jiného nastavit i doraz, rychlost otáčení ap.
Lítal jsem obě v rexu 500 a s HG5000 max.spokojenost, oproti futabě.
Krom jiného to originál servo, v případě zničení stojí necelých 1.000,-Kč
Budeš-li chtít, pošli mi v SZ mejl - pošlu Ti v PDF český návod k
nahlédnutí.
¨¨
Těch 3500,- je včetně serva? Nebo bych vzal to logitech 2100. To moje servo by bylo špatný k HG nebo LG? Stějně na to ted ale nemám a rád bych se vlezl do 2tis.
Do toho návodu bych mrknul, kdyžtak mi jej pošli na gamer007@email.cz, díky moc...
To tvé servo, jde i na LG2100 /HG5000/, neb na gyru si nastavuješ jaké máš servo - jejich speciál, digi, analog.
U futaby jej můžeš použít také, ale pochopitelně je lepší to servo, které je k tomu dotčnému gyru přímo určené, neb se tam jedná o rychlost=citlivost.
Jinak ta cena je včetně serva - HG5000 je celý set - gyro+servo (mrkni na net).
Holt nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci a heli je hlavně o penězích.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
vaio píše:Včera mi přišlo gyro kupované z eBay za 85 USD včetně poštovného. Bylo to bez serva, ale za ty prachy! Chce to jen hledat a nespěchat.
To já s 500 vydržím cca. 40s bez zasáhnutí do řízení. Vydržela by to i déle, ale vždy se pomalounku někam sune - pochopitelně za bezvětří, ale je to v modu pro vis/přistání. V módu na akrobacii si nemůžu dovolit ani na vteřinu pustit knipl - je to o nastavení.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
gamer007 píše:vaio píše:Včera mi přišlo gyro kupované z eBay za 85 USD včetně poštovného. Bylo to bez serva, ale za ty prachy! Chce to jen hledat a nespěchat.
A co je to za gyro?
Je to Logictech LTG2100T. Já mám na svém rexovi vrtulkové servo Futaba S3153 - při 6V má rychlost 0,10 sec. Já se teprve pokouším lítat do zatáček, tak lepší (rychlejší) servo snad zatím nepotřebuji.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
vaio píše:gamer007 píše:vaio píše:Včera mi přišlo gyro kupované z eBay za 85 USD včetně poštovného. Bylo to bez serva, ale za ty prachy! Chce to jen hledat a nespěchat.
A co je to za gyro?
Je to Logictech LTG2100T. Já mám na svém rexovi vrtulkové servo Futaba S3153 - při 6V má rychlost 0,10 sec. Já se teprve pokouším lítat do zatáček, tak lepší (rychlejší) servo snad zatím nepotřebuji.
Jako, mě zatim stačí to co mam. Vím že se s tím dá lítat. V klidným letu dám i pěkný kolečko. Ale třeba tuhle jsem pozoroval na letišti jak vystřelil s MT a gy401 k nebi a ocas se ani nehnul, tak to si dovolit nemůžu a přitom už mě na to svrbej prsty
Dík za tip na eBay, budu po tom pokukovat a šetřit....
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem vrtulku seridil dle pokynu a bylo to ok. Jenze dnes jsem sel znovu litat a je to zase rozhozeny, takze to musim kazdou dalsi baterku stelovat a to me se.....pokud teda nekdo uvazujete o koupi tohoto gyra tak ho nedoporucuju. Da se s tim litat, ale jak rikam, chce to furt stelung. Urcite stoji zato pridat a koupit lepsi. Uz mam dohodnuty HG5000 ze servem, tak uz to bude dobry...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Beru zpět mé neporuručení gyra Assan GA410, musim se ho zastat. Včera jsem byl na letišti a trochu si pohrál s radiem, měl jsem moc nízko otáčky a doladil jsem pitch curve. Po zvýšení se najednou vrtulník začal choval úplně jinak, ocas drží krásně v rovině a i po přidání prudce plynu to sice malinko kmitne, ale není to tak hrozný jako předtím, další baterku jsem už do nastavování šáhnout nemusel. Koněčně jsem odhodil strach a nechal jsem vrtas rozlítnout dál od sebe a nalétával jsem do osmiček a super, parádně jsem si zalítal, že jsem se až sám divil že mi to nějak jde. Kluci mi tam nechtěli věřit že jsem s tím nalítal teprve cca 20 baterek, jaktože dokážu zastavit vrtas čumákem k sobě. No nebudu se přechvalovat
, ale jsem fakt borec
Hm a těd příjde rána co?
Takže to gyro není zas tak špatný za ty prachy a na začátky to bohatě stačí.... Ale stějně koupim lepší a tohle půjde do HK250.....
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
GA410
Jo, GA410 musím taky pochválit. Včera se na HK450 dovršil proces jeho postupného ladění, a teď pracuje naprosto skvěle! Za ty prachy fakt neuvěřitelné, ocas udrží i při solidním blbnutí, jen to chce dobře naštelovat.
Nejvíc se osvědčila plochá křivka plynu (0-90-90), lineární křivka kolektivu a hlavně najít mechanidký střed v normálním režimu. No a pak je nejdůležitější vyhnat citlivost co to jde, každá jednotka přidává stability. Klidně ať ocas při natáčení na zemi trochu háže, ve vzduchu se to pak spraví....
To Gamer: Jo, přesně jak píšeš, rána příjde skoro vžycky v momentě kdy si začneš moc věřit... Ale po té ráně zas člověk přehnané sebevědomí ztratí a lítá nějaký čas opatrně...=)
Nejvíc se osvědčila plochá křivka plynu (0-90-90), lineární křivka kolektivu a hlavně najít mechanidký střed v normálním režimu. No a pak je nejdůležitější vyhnat citlivost co to jde, každá jednotka přidává stability. Klidně ať ocas při natáčení na zemi trochu háže, ve vzduchu se to pak spraví....
To Gamer: Jo, přesně jak píšeš, rána příjde skoro vžycky v momentě kdy si začneš moc věřit... Ale po té ráně zas člověk přehnané sebevědomí ztratí a lítá nějaký čas opatrně...=)
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Re: GA410
hele a nakolik mas teda max citlivost? Ja tak 65, kdyz dam 70 tak uz to kmita. Mozna bych mohl jeste pridat otacky, ale nechci si to zas rozhazet. Uz si muzu dovolit i prudce vystrelit, ocas malinko kmitne a hned se zase vrati. Zatacky se s tim litaj paradne. Jo s tim sebevedomim mas recht...Bizon píše:Jo, GA410 musím taky pochválit. Včera se na HK450 dovršil proces jeho postupného ladění, a teď pracuje naprosto skvěle! Za ty prachy fakt neuvěřitelné, ocas udrží i při solidním blbnutí, jen to chce dobře naštelovat.
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Re: GA410
gamer007 píše:hele a nakolik mas teda max citlivost? Ja tak 65, kdyz dam 70 tak uz to kmita. Mozna bych mohl jeste pridat otacky, ale nechci si to zas rozhazet. Uz si muzu dovolit i prudce vystrelit, ocas malinko kmitne a hned se zase vrati. Zatacky se s tim litaj paradne. Jo s tim sebevedomim mas recht...Bizon píše:Jo, GA410 musím taky pochválit. Včera se na HK450 dovršil proces jeho postupného ladění, a teď pracuje naprosto skvěle! Za ty prachy fakt neuvěřitelné, ocas udrží i při solidním blbnutí, jen to chce dobře naštelovat.
To zakmitnuti bude delat pomale servo, nebo male otacky na rotoru a tim i na vrtulce
http://picasaweb.google.com/chladektomas
http://www.youtube.com/chladektomas
http://www.youtube.com/chladektomas
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
To Gamer:
Citlivost je tam stejná jak píšeš ty, nějakých 68. Když jsem našel mechanický střed tak se dalo jít s citlivostí ještě trochu výš, a tím se zakmintnutí při přidání plynu hodně eliminuje, a celkově to s vyladěným středem drželo líp.
HKčko které servisuju má stejné komponenty jako tvoje a i s 11T pastorkem jsou otáčky slušné, jestli máš pořád 13T tak bych otáčky už taky nezvedal, na plno to bude točit podle výpočtu 3200 otáček! Spíš bych zkusil nějaké to pořádně rychlém servo, sám uvažuju o tomhle: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ec_/_10.9g
Týpek dole v komentářích píše že GA410 zkoušel se 4 různýma servama, a s tímhle to drželo suvéreně nejlíp... tak jsu zvědavý, pak poreferuju.
Citlivost je tam stejná jak píšeš ty, nějakých 68. Když jsem našel mechanický střed tak se dalo jít s citlivostí ještě trochu výš, a tím se zakmintnutí při přidání plynu hodně eliminuje, a celkově to s vyladěným středem drželo líp.
HKčko které servisuju má stejné komponenty jako tvoje a i s 11T pastorkem jsou otáčky slušné, jestli máš pořád 13T tak bych otáčky už taky nezvedal, na plno to bude točit podle výpočtu 3200 otáček! Spíš bych zkusil nějaké to pořádně rychlém servo, sám uvažuju o tomhle: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ec_/_10.9g
Týpek dole v komentářích píše že GA410 zkoušel se 4 různýma servama, a s tímhle to drželo suvéreně nejlíp... tak jsu zvědavý, pak poreferuju.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Tyva to servo vypadá dost gut, parametry parádní. Není moc malinký? No ale podle těch komentářu na HC bude asi fakt super. Snad bych si ho asi objednal až napíšete zkušenosti. Dík za tip....
Edit: Jak myslíš tu křivku plynu (0-90-90), to jako při 5-ti bodech 0-?-90-90-90 ?
Edit: Jak myslíš tu křivku plynu (0-90-90), to jako při 5-ti bodech 0-?-90-90-90 ?
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C