HK 450 - nastavení vrtulky, postup?
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
HK 450 - nastavení vrtulky, postup?
Ahoj, mám dotaz ke správnému nastavení gyra, serva a mechaniky zadní vrtulky. Mám gyro Assan GA410 http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7647 a servo HD-1810MG http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6340.
Nějak jsem to už nastavil, že to klidně poletuje, ale jakmile přidám trochu víc plynu ocas dost kmitne a taky musim často dorovnávat směrovkou. Vím že to gyro neni asi úplně nejlepší, ale snad by to mohlo pracovat trochu líp. Tak to zkoušim pořád nějak přenastavovat a už jsem z toho úplně v .....
Když dám citlivost gyra na max 63 tak to docela jde, jakmile dám víc ocas kmitá a když dám pod 50, tak se zase točí hodně vlevo...
Můžete mi prosím napsat přesný postup jak to od začátku nastavit? Prostě jak by jste postupovali, kdyby jste tyto komponenty instalovali. Děkuji mnohokrát......
Nějak jsem to už nastavil, že to klidně poletuje, ale jakmile přidám trochu víc plynu ocas dost kmitne a taky musim často dorovnávat směrovkou. Vím že to gyro neni asi úplně nejlepší, ale snad by to mohlo pracovat trochu líp. Tak to zkoušim pořád nějak přenastavovat a už jsem z toho úplně v .....
Když dám citlivost gyra na max 63 tak to docela jde, jakmile dám víc ocas kmitá a když dám pod 50, tak se zase točí hodně vlevo...
Můžete mi prosím napsat přesný postup jak to od začátku nastavit? Prostě jak by jste postupovali, kdyby jste tyto komponenty instalovali. Děkuji mnohokrát......
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Prvne nastavit ten stred jak pise Mad_Box (servo by melo byt tak, ze paka je kolmo k servu) a pak nastavit nejvyssi moznou citlivost, na coz si uz prisel.
Ja mel taky Assana, ale nejak jsem se vnitrne nesmiril s jeho teplotnim driftem, tak jsem ho vymenil za Futabu GY-401.
Jeste kdyz jsem mel toho Assana, tak jsem ten drift resil trimovanim.
Nicmene uz bych se k nemu nevratil, prestoze jsem cet, ze dost lidem fungovalo bez problemu.
Ta futaba je v mym pripade jiny kafe.
Ja mel taky Assana, ale nejak jsem se vnitrne nesmiril s jeho teplotnim driftem, tak jsem ho vymenil za Futabu GY-401.
Jeste kdyz jsem mel toho Assana, tak jsem ten drift resil trimovanim.
Nicmene uz bych se k nemu nevratil, prestoze jsem cet, ze dost lidem fungovalo bez problemu.
Ta futaba je v mym pripade jiny kafe.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Jo, taky bych chtěl 401, jsem si jistej že by to bylo hafo lepší.
Ale nějak mi to nejde stejně srovnat. Když dám 20% tak hned od rozjezdu cuká ocas, tak jsem na začátek dal 30, srovnal servo aby visel rovně, no a když dám těch 63 tak to točí. To mám už jen vytrimovat? Jo a kdy mám nastavit dorazy v normal nebo HL?
Ale nějak mi to nejde stejně srovnat. Když dám 20% tak hned od rozjezdu cuká ocas, tak jsem na začátek dal 30, srovnal servo aby visel rovně, no a když dám těch 63 tak to točí. To mám už jen vytrimovat? Jo a kdy mám nastavit dorazy v normal nebo HL?
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Dorazy v Nomalu.
Kdyz zapnes vrtulnik (gyro je v HL modu), gyro se zinicializuje. Aspon mne pak hned zacalo driftovat. Tak jsem trimoval proti smeru driftovani tak dlouho, az to skoro nedriftovalo.
Je teda fakt, ze jsem s Assanem jen visel (ucil se viset), kde je ten drift nejvic znat. Pri litani to prej tolik nevadi. Ale ja zacal tak trochu litat az s tou Futabou.
Tohle trimovani je treba provest po kazdym zapnuti vrtulniku. Znamena to tedy, ze mas trim na nule, zapnes vrtulnik, po zinicializovani vytrimujes a litas. Kdyz dolitas a vypnes vrtulnik, vratis zas trim na nulu a po zapnuti vrtulniku znova vytrimovat. Je to trochu otrava, ale dost to pomaha.
Kdyz zapnes vrtulnik (gyro je v HL modu), gyro se zinicializuje. Aspon mne pak hned zacalo driftovat. Tak jsem trimoval proti smeru driftovani tak dlouho, az to skoro nedriftovalo.
Je teda fakt, ze jsem s Assanem jen visel (ucil se viset), kde je ten drift nejvic znat. Pri litani to prej tolik nevadi. Ale ja zacal tak trochu litat az s tou Futabou.
Tohle trimovani je treba provest po kazdym zapnuti vrtulniku. Znamena to tedy, ze mas trim na nule, zapnes vrtulnik, po zinicializovani vytrimujes a litas. Kdyz dolitas a vypnes vrtulnik, vratis zas trim na nulu a po zapnuti vrtulniku znova vytrimovat. Je to trochu otrava, ale dost to pomaha.
00Ja píše:Tohle trimovani je treba provest po kazdym zapnuti vrtulniku. Znamena to tedy, ze mas trim na nule, zapnes vrtulnik, po zinicializovani vytrimujes a litas. Kdyz dolitas a vypnes vrtulnik, vratis zas trim na nulu a po zapnuti vrtulniku znova vytrimovat. Je to trochu otrava, ale dost to pomaha.
To hovoříš o koaxiálu, ne? Neb toho trimuješ dle výkonosti baterek za letu. Bych chtěl vidět, jak trimuješ 450 při visu, když se ti ocas točí jak korouhev.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
nn Kolmo smykátko funguje jen u suprových helin kde je vrtulka odladěná, pokud tomu tak nneí tak se musí zaviset a srovnat. Samozřejmě všechny trimy v nule a nic netrimovat. Trimovat se může až když je vše seřízeno mechanicky. U MS44 byl trim zcela běžný protože také driftovala jak... Ale musí se před zapnutím trim vždy vynulovat.
U kvalitních gyr mám trim na rádiu vypnutý.
U kvalitních gyr mám trim na rádiu vypnutý.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Nene, mluvim o TREXovi 450.
Ja tu paku taky nemam kolmo, ale mam trim na nule, subtrim na nule a vzhledm k tomu, ze se na GY-401 nedaj nastavit nastavit dorazy vrtulky zvlast pro obe strany, tak mam paku serva tak, aby pres tu kolmou pozici sla tam, kde je vic mista pro tahlo (pokud vis, o cem mluvim, tak nemusim vic vysvetlovat, pokd ne, stejne to asi neumim lip vysvetlit a musel bych to ukazat
- jde o prevod kruhovyho pohybu na posuvnej a to neni linearni)
Vrtulku jsem netrimoval za letu, ale jeste na zemi. Proste jsem trimoval tak dlouho, dokud se tahlo samo hejbalo. Zapamatoval jsem si hodnotu trimu, abych ji pri novej baterce moh nastavit znova. Ale to fungovalo jen pri stejnej teplote, dalsi den ta hodnota trimu byla vetsinou jina.
Se soucasnou Futabou samozrejme subtrim ani trim nepouzivam.
Ja tu paku taky nemam kolmo, ale mam trim na nule, subtrim na nule a vzhledm k tomu, ze se na GY-401 nedaj nastavit nastavit dorazy vrtulky zvlast pro obe strany, tak mam paku serva tak, aby pres tu kolmou pozici sla tam, kde je vic mista pro tahlo (pokud vis, o cem mluvim, tak nemusim vic vysvetlovat, pokd ne, stejne to asi neumim lip vysvetlit a musel bych to ukazat
Vrtulku jsem netrimoval za letu, ale jeste na zemi. Proste jsem trimoval tak dlouho, dokud se tahlo samo hejbalo. Zapamatoval jsem si hodnotu trimu, abych ji pri novej baterce moh nastavit znova. Ale to fungovalo jen pri stejnej teplote, dalsi den ta hodnota trimu byla vetsinou jina.
Se soucasnou Futabou samozrejme subtrim ani trim nepouzivam.
gamer007 píše:Tak jo, díky za odpovědi, nějak to dneska jěště doladim snad.... Za kolik by se dalo koupit jetý gy 401? Našel jsem ho asi za 130USD, tyva to bude dražší něž celý HKčko s elektronikou.
Vykašli se na GY401 a kup HG5000 /Hitec/, je to vlastně LG2100 /Logitec/ ale v setu s digiservem.
GY401 není špatná, ale přeci jen starší a neumožňuje moc nastavení, krom toho je celkem drahá.
HG5000 je v ceně kolem 3.500,-Kč, menších rozměrů a můžeš na něm, mimo jiného nastavit i doraz, rychlost otáčení ap.
Lítal jsem obě v rexu 500 a s HG5000 max.spokojenost, oproti futabě.
Krom jiného to originál servo, v případě zničení stojí necelých 1.000,-Kč
Budeš-li chtít, pošli mi v SZ mejl - pošlu Ti v PDF český návod k nahlédnutí.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
2lizard píše:gamer007 píše:Tak jo, díky za odpovědi, nějak to dneska jěště doladim snad.... Za kolik by se dalo koupit jetý gy 401? Našel jsem ho asi za 130USD, tyva to bude dražší něž celý HKčko s elektronikou.
Vykašli se na GY401 a kup HG5000 /Hitec/, je to vlastně LG2100 /Logitec/ ale v setu s digiservem.
GY401 není špatná, ale přeci jen starší a neumožňuje moc nastavení, krom toho je celkem drahá.
HG5000 je v ceně kolem 3.500,-Kč, menších rozměrů a můžeš na něm, mimo jiného nastavit i doraz, rychlost otáčení ap.
Lítal jsem obě v rexu 500 a s HG5000 max.spokojenost, oproti futabě.
Krom jiného to originál servo, v případě zničení stojí necelých 1.000,-Kč
Budeš-li chtít, pošli mi v SZ mejl - pošlu Ti v PDF český návod k
nahlédnutí.
¨¨
Těch 3500,- je včetně serva? Nebo bych vzal to logitech 2100. To moje servo by bylo špatný k HG nebo LG? Stějně na to ted ale nemám a rád bych se vlezl do 2tis.
Do toho návodu bych mrknul, kdyžtak mi jej pošli na gamer007@email.cz, díky moc...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C