gyrobot do letadla

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
buker007

#16 Příspěvek od buker007 »

pepin píše:Asi jsi mě nepochopil,ja se ti neposmívám,jen jsem se ti pokoušel vysvětlit,že není z tvého prvotního dotazu patrné že ti jde o létání s klidným modelem z duvodu kvalitního záběru kamerou .

Tak to jsem měl asi blbec napsat hned od začátku... moje chyba... a ty už sis sním lítal?gyrobotem?
pepin

#17 Příspěvek od pepin »

ja létám letadla abych se řízením zabavil,toto nejsou věci pro mě a mé využití.pokud někdy bude existovat něco,co uřídí model pokud s ním ztratím spojení a zabrání celkové destrukci modelu,tak to je jiná,to bych asi využil,pokud to nebude dražší než provozovaný model.Odpověd bych ale na tvé použití v dnešní době hledal spíš u vrtulníkářu.
sova1

#18 Příspěvek od sova1 »

Tak to jsem měl asi blbec napsat hned od začátku... moje chyba... a ty už sis sním lítal?gyrobotem?[/quote]

Podívej se na http://www.microdrones.com/en_mc_videos.php
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od pkotatko »

Gyrobot je vložen mezi přijímač a serva. Napájen je tedy po propojovacích kabelech a nepotřebuje žádné další napájení. Podle toho co píšeš by to mělo být přesně to co chceš. Řídit to budeš muset, ale poletí to tam kam to pošleš až do dalšího zásahu do řízení. Poryvy větru to vyrovnávat jistě bude. Cena by se měla pohybovat okolo 800 Euro s programovací krabičkou a na trhu by se první kusy měly objevit někdy v únoru. Snad. Mám slíbený první kus na vyzkoušení, otestování a přeložení návodu s nějakými postřehy. Stejně jako jsem psal návod ke Gyrobotovi 900 do helin.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
buker007

#20 Příspěvek od buker007 »

pkotatko píše:Gyrobot je vložen mezi přijímač a serva. Napájen je tedy po propojovacích kabelech a nepotřebuje žádné další napájení. Podle toho co píšeš by to mělo být přesně to co chceš. Řídit to budeš muset, ale poletí to tam kam to pošleš až do dalšího zásahu do řízení. Poryvy větru to vyrovnávat jistě bude. Cena by se měla pohybovat okolo 800 Euro s programovací krabičkou a na trhu by se první kusy měly objevit někdy v únoru. Snad. Mám slíbený první kus na vyzkoušení, otestování a přeložení návodu s nějakými postřehy. Stejně jako jsem psal návod ke Gyrobotovi 900 do helin.

Tak to mě těší.... Rád bych získal tvé poznatky až ho budeš testovat... brousím si totiš na něj zuby :D je mi jasné že to budu muset řídit,ale jde mi o co neklidnější let... zatím se chystám na gyro na vejškovku...mohl by jsi mi nějaké doporučit do letadla?O cenu nejde,jde mi o kvalitu a spolehlivost a aby to nedělalo nějaké bejkárny... díky za odpověd...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od pkotatko »

To Sova1: hezkýýýý. Na filmování a focení je to super. Jen se obávám ceny. Tahle hračka nebude levná. Ani na vebu to radši neuvádějí. A nebo jsem koukal špatně.
buker007

#22 Příspěvek od buker007 »

pkotatko píše:To Sova1: hezkýýýý. Na filmování a focení je to super. Jen se obávám ceny. Tahle hračka nebude levná. Ani na vebu to radši neuvádějí. A nebo jsem koukal špatně.

Sova1 se jmenuje?Kouknu nato... Děkuji...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od pkotatko »

Ne psal jsem odpověď na příspěvek od uživatele Sova 1 :D
Moderní gyro určené do heli nebude nejlepší volba do letadla. Futaba vyráběla ( snad ještě vyrábí - nevím ) gyro GYA 351 a GYA 352. Tyto gyro byla vyvinuta specielně do letadel ( proto to A - airplane v názvu ). GYA 351 řídilo jednu osu a GYA 352 mohlo řídit dvě osy současně. Gyrobot bude umět tři osy plus senzory zrychlení plus automatická změna citlivosti v závislosti na rychlosti letu.
sova1

#24 Příspěvek od sova1 »

pkotatko píše:To Sova1: hezkýýýý. Na filmování a focení je to super. Jen se obávám ceny. Tahle hračka nebude levná. Ani na vebu to radši neuvádějí. A nebo jsem koukal špatně.

Levný to asi nebude. Já to sem dal pro "buker007" aby měl nějakou inspiraci na video z modelu. :lol: Chce si projít všechna nabídnutá videa. Nejzajímavější na tom je že používají stanice Multiplex Evo. Asi budou opravdu dobré. "Také Hand" řízení s ovladačem v jedné rukce je dobrá inspirace pro vrtulníkáře. :wink:
MartinG

#25 Příspěvek od MartinG »

Zkusil jsem po přečtení vlákna mrknout na ty videa a je to teda bomba. Takhle bych chtěl v modelařině jednou vyspět a určitě po shlédnutí videa většina zvás http://vimeo.com/1788614
buker007

#26 Příspěvek od buker007 »

MartinG píše:Zkusil jsem po přečtení vlákna mrknout na ty videa a je to teda bomba. Takhle bych chtěl v modelařině jednou vyspět a určitě po shlédnutí videa většina zvás http://vimeo.com/1788614

koukni na moje stránky... až mi příijde nové rc radio tak se budu moci i rozhlížet...tak se už těším...

http://rc-fpvmilan.svet-stranek.cz/
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“