gyrobot do letadla
gyrobot do letadla
Máte někdo zkušenosti gyrobotem v letadle?Napíšte mi vaše poznatky jakého koliv druhu... míním si ho koupit a hledám informace...díky a pište...
Chci ho dát do Cularise....
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Gyrobot WING ještě není v prodeji. Dokonce není ani stanovena jeho cena. Takže pochybuju, že ho někdo v republice vůbec má.
Jinak, určitě ho chci na vyzkoušení hned jak vyleze. Trochu zkušeností mám s Gyrobotem 900 a 700.
To Pepin a spol. : Pánové nevím, proč tak šmahem odsuzujete něco o čem nic nevíte. Gyrobot v heli taky za nikoho nelítá a nikoho lítat nenaučí. Není to autopilot ( tedy, omlouvám se, s vyjímkou G900 beginner mode
). Jeho primárním úkolem je stabilizovat. Takže hlavně makety a jety. No a pokud si ho dá někdo do 3D a bude pak dělat machra....... to je jeho problém. Nicméně předpokládaná cena cca 30 000,- myslím použití v houboletech jaksi sama vylučuje.
Jinak, určitě ho chci na vyzkoušení hned jak vyleze. Trochu zkušeností mám s Gyrobotem 900 a 700.
To Pepin a spol. : Pánové nevím, proč tak šmahem odsuzujete něco o čem nic nevíte. Gyrobot v heli taky za nikoho nelítá a nikoho lítat nenaučí. Není to autopilot ( tedy, omlouvám se, s vyjímkou G900 beginner mode
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše:Gyrobot WING ještě není v prodeji. Dokonce není ani stanovena jeho cena. Takže pochybuju, že ho někdo v republice vůbec má.
To Pepin a spol. : Pánové nevím, proč tak šmahem odsuzujete něco o čem nic nevíte. Gyrobot v heli taky za nikoho nelítá a nikoho lítat nenaučí. Není to autopilot ( tedy, omlouvám se, s vyjímkou G900 beginner mode). Jeho primárním úkolem je stabilizovat. Takže hlavně makety a jety. No a pokud si ho dá někdo do 3D a bude pak dělat machra....... to je jeho problém. Nicméně předpokládaná cena cca 30 000,- myslím použití v houboletech jaksi sama vylučuje.
tak že myslíš,že do cularise bych nemohl dát gyrobot?
určitě se i do větroně jako je Culáris dá nacpat cokoliv,naprosto chápu,pokud někoho rozčílí,když se mu větron zakymácí třeba při pruletu termickým komínem,tento systém by mohl případnému zachvění naprosto zabránit
ve spojení s výškoměrem by to bylo zcela určitě zajímavé spojení k vzájemnému testování a možnému doladění .
pepin píše:určitě se i do větroně jako je Culáris dá nacpat cokoliv,naprosto chápu,pokud někoho rozčílí,když se mu větron zakymácí třeba při pruletu termickým komínem,tento systém by mohl případnému zachvění naprosto zabránitve spojení s výškoměrem by to bylo zcela určitě zajímavé spojení k vzájemnému testování a možnému doladění .
To musí mít svoje napájení,nebo se to napájí od pohoné baterky?Mám totiš v letadle kameru a zabývám se FPV létáním a tak potřebuji mít co nejklidnější letadlo... a myslím si,že by mi to ten gyrobot pěkně srounal a letadlo by bylo krásně klidné a jako na provázku
tak to se omlouvám,nevím jestli je to ještě k dostání a mělo to nějakou praktickou funkčnost,svého času se vyráběl přímo pro letadlo stabilizační systém udržující letadlo rovně,nevím ale,jestli to nefungovalo pouze nízko nad zemí,bylo to řízeno opltickou čočkou.Já se ale vážně obávám,že nárazy větru nebo střídavý prulet stoupakem-klesákem žádný udělátko neodstraní.Létat s raní rosou bez vlivu termiky a za bezvětří je podle mého jediné,kdy se let sklidní.radit většího větroně je taky blbost,cularise mam taky a myslím si že je pro to filmování vhodný,dostatečně velký a díky jeho propružení křídel necuká tak s kamerou jako u pevnějšího letadla-gyroskopy ovládaná kamera a letadlo nechat tak jak je,to jediné podle mě možná bude fungovat-filmařum to tak funguje.
[quote="pepin"]tak to se omlouvám,nevím jestli je to ještě k dostání a mělo to nějakou praktickou funkčnost,svého času se vyráběl přímo pro letadlo stabilizační systém udržující letadlo rovně,nevím ale,jestli to nefungovalo pouze nízko nad zemí,bylo to řízeno opltickou čočkou.Já se ale vážně obávám,že nárazy větru nebo střídavý prulet stoupakem-klesákem žádný udělátko neodstraní.Létat s raní rosou bez vlivu termiky a za bezvětří je podle mého jediné,kdy se let sklidní.radit většího větroně je taky blbost,cularise mam taky a myslím si že je pro to filmování vhodný,dostatečně velký a díky jeho propružení křídel necuká tak s kamerou jako u pevnějšího letadla-gyroskopy ovládaná kamera a letadlo nechat tak jak je,to jediné podle mě možná bude fungovat-filmařum to tak funguje.
Nemyslím toto,ale myslím gyrobota....který je zapojen na všechny ovládací pevky...křydélka,výškovka...
Nemyslím toto,ale myslím gyrobota....který je zapojen na všechny ovládací pevky...křydélka,výškovka...
je škoda,že jsi hned na začátku neuvedl že řídíš svuj model za pomoci brýlý spojených s kamerou a nejedná se u tebe o tunění začátečnického modelu nejvyspělejší elektronikou.to co provozuješ je hodně daleko od našeho pojímání letu s modelem a určitě budeme od modelu požadovat něco jiného nežli ty.Pokus se znovu oslovit-Kotatko,ví toho o gyrobotu a jeho provozu určitě dost ale musí vědět,že nedebatuje s podivínem.spojení gyrobotu s kuličkoletem na první pohled opravdu pusobí komicky a nevyvolává pocit rozumné debaty.
pepin píše:je škoda,že jsi hned na začátku neuvedl že řídíš svuj model za pomoci brýlý spojených s kamerou a nejedná se u tebe o tunění začátečnického modelu nejvyspělejší elektronikou.to co provozuješ je hodně daleko od našeho pojímání letu s modelem a určitě budeme od modelu požadovat něco jiného nežli ty.Pokus se znovu oslovit-Kotatko,ví toho o gyrobotu a jeho provozu určitě dost ale musí vědět,že nedebatuje s podivínem.spojení gyrobotu s kuličkoletem na první pohled opravdu pusobí komicky a nevyvolává pocit rozumné debaty.
Začátečník neksem....... A ano,na sobě máš brýle a podle toho řídíš letadlo... nezlob se,ale podle mě to nejsou kraviny a jestli to působí někomu komicky,tak je to jen a jen jeho problém a pokud to někdo považuje nebo mu to nepůsobí jako rozumná debata tak mi nemusí sem psát a myslí si co chce... jen hledám informace a nic než informace... a pokud to funguje,jak jsem se dočetl,mělo by to letadlo stabilizovat.... někdo tady psal,že se stejně nelítá za větru atd... stím samozřejmě souhlasím,ale taky se lítá i když je vítr a spoustu modelářů čekají jen na ten výtr když mají větroně bez pohonu... A jak už jsem psal,jestli to je opravdu taková stabilizační bomba,tak proč má patřit jen do velkých letadel a nemohl by si to člověk dát třeba i do houboletu... čím mám letadlo klidnější,tím lepší video mám a mám z toho radost že to funguje.Koukni se někdy na Youtube a dej si vyhledat FPV a jsou tam vyde,kde to letadlo je rozkmitané že se nato vydeo nedá koukat a některé jsou krásně klidné... a schválně porovnej,co se ti bude více líbit... Samozřejmě toto nepíšu ve zlém,nebo něco proti tobě,to v žádném případě,jen vysvětluji....
pkotatko píše:Gyrobot WING ještě není v prodeji. Dokonce není ani stanovena jeho cena. Takže pochybuju, že ho někdo v republice vůbec má.
To Pepin a spol. : Pánové nevím, proč tak šmahem odsuzujete něco o čem nic nevíte. Gyrobot v heli taky za nikoho nelítá a nikoho lítat nenaučí. Není to autopilot ( tedy, omlouvám se, s vyjímkou G900 beginner mode). Jeho primárním úkolem je stabilizovat. Takže hlavně makety a jety. No a pokud si ho dá někdo do 3D a bude pak dělat machra....... to je jeho problém. Nicméně předpokládaná cena cca 30 000,- myslím použití v houboletech jaksi sama vylučuje.
Můžu se optat? Gyrobot je napájen od pohoné baterky nebo má svoji pohonou baterku?Díky...