nabijení baterii LiFePO4(A123)
Ja bych to uzavrel - nejake nazory dostal.
Jeste si dovolim par citaci (snad JMalik dovoli) :
"Jedno riziko je, že na to prostě zapomene, bude čumět vedle na TV, nebo pít kávu a vyhulí mu to na sr..ky.
Další možnost je ta, co píše LV. Až do poslední chvíle to vždycky pojede v režimu CC a ty A 123 to prostě nevydrží.
Spíš se děsím toho, že to tak bude pravidelně nabíjet až na to jednoho krásného dne prostě zapomene. "
A ja - "s tim co pises se neda nez souhlasit ! .. ale ...
Ja tam vidim toho kluka, ktery potrebuje nabit LiFe, nema jak. Koupit novou nabijecku, kde na to "sakra" ted vzit ? "
Pekny vecer a at uz skonci zima !!
Jeste si dovolim par citaci (snad JMalik dovoli) :
"Jedno riziko je, že na to prostě zapomene, bude čumět vedle na TV, nebo pít kávu a vyhulí mu to na sr..ky.
Další možnost je ta, co píše LV. Až do poslední chvíle to vždycky pojede v režimu CC a ty A 123 to prostě nevydrží.
Spíš se děsím toho, že to tak bude pravidelně nabíjet až na to jednoho krásného dne prostě zapomene. "
A ja - "s tim co pises se neda nez souhlasit ! .. ale ...
Ja tam vidim toho kluka, ktery potrebuje nabit LiFe, nema jak. Koupit novou nabijecku, kde na to "sakra" ted vzit ? "
Pekny vecer a at uz skonci zima !!
- LV
- Kontaktovat uživatele:
MichoCZ píše:Kdyby jste neřešíli kraviny a radší se podívali co ta jeho nabíječka umí. Sám píše, že má Ray C12 a ta LiFe umí, takže jen v menu najet na Lixx a šipkou nakonec do výběru režimu a vybrat LiFe. Hlavně, že se hádáte jak malý kluci...
Ide o to, že tu niekto dáva rady( niekomu čo nevie čo dokáže jeho nabíjač), typu nabíjaj na LiPol a usekni to pri koncovom napätí... To je celé
Že to jemu vyšlo neznamená že je to správny postup
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
MichoCZ píše:Kdyby jste neřešíli kraviny a radší se podívali co ta jeho nabíječka umí. Sám píše, že má Ray C12 a ta LiFe umí, takže jen v menu najet na Lixx a šipkou nakonec do výběru režimu a vybrat LiFe. Hlavně, že se hádáte jak malý kluci...
To jsi možná lehce mimo.
To si tady nečte jenom on, ale za čas bude v tom vlákně hledat pomoc nešťastník, který má nabíječku bez programu Life, přečte si to a bude podle toho postupovat.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Ja sa s nikým nehádam, ale treba dať veci na správu mieruTURING píše:Omlouvam se, vychazel jsem z toho, ze aspon tusi, co jeho nabijec umi.
Ale to nebylo soucasti dotazu delat za neho research vlastnosti toho, co ma doma, ne ?
... a navic jsem nemel dojem, ze se hadame
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Pred časom som výhodne získal štvorčlánok LiFe a tiež som "riešil", ako ich nabiť nabíjačkou, ktorá režim LiFe nemá (Ultramat12). Špekuloval som, hľadal, pýtal sa a nakoniec som počkal a našetril na nabíjačku, ktorá to dokáže.
A bezpečne.
Nič mi zatiaľ neušlo, lietam na ne jednoducho o niečo neskôr.
A nemusel som nič strážiť, ani sa ničoho báť.
A bezpečne.
Nič mi zatiaľ neušlo, lietam na ne jednoducho o niečo neskôr.
A nemusel som nič strážiť, ani sa ničoho báť.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
baterie LiFePo4
Koupil jsem si baterii LiFePo 4 http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=36223 a zjistil jsem, že se nenabii jako Lopilky. Může mi někdo poradit, jak je nabit? Děkuji.
Re: baterie LiFePo4
Jako Lipolky ale ukoncovaci napeti neni 4.2V na clanek ale 3.6V na clanek.
Slusne nabijecky to maj bud volitelne v programu LiPo/LiFe a nebo umi nastavit vypinaci napeti clanku (napr. Orbit po upgrade)
Slusne nabijecky to maj bud volitelne v programu LiPo/LiFe a nebo umi nastavit vypinaci napeti clanku (napr. Orbit po upgrade)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Mám nabíječku Turnigy Accucell 6.
- JosefSvejk
sidi píše:Mám nabíječku Turnigy Accucell 6.
A to chceš, aby ti to někdo přečetl z návodu nebo si to přečteš sám? Já to kdyžtak pohledám googlem
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jyrry.webnode.cz
Díky. Stahnul jsem si návod ze stránek emotors. Já jsem nikdy LiFe nepoužíval.
sidi píše:Mám nabíječku Turnigy Accucell 6.
V menu program pro LiFe je.
Zkusím to z hlavy - dostat se na základní kolotoč voleb "user setting", "Save data", "load data","Pb", "NiCd", "NiHm" a "LiPo"
zvolit "user setting" a hned další menu je volba typu Lixx. Točí se tam LiPo, Lion a LiFe (nebo jmenovité napětí 3,7V; 3,6V a 3,0 V). Zvolíš Life (resp 3,0V) a můžeš vyskočit o úroveň zpět a zvolit "LiFe" (budeš to tam mít místo "LiPo" )
Jardah