Vrtulník a létání s letadlem
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Já jsem začal letadlama na Modu 1, a na koptéru jsem chtěl spíš mód 2. Protože je ale kravina tahat 2 rádia tak lítám oboje na 1, a žádný problém.
Občas mám taky pocit že se zkušenosti z letadel a vrtulníků podporují, ale to může být tím že jsu na oboje začátečník, a některé věci jako orientace v prostoru a funkce kormidel jsou pro obě kategorie podobné.
A vypínání HL má význam, když chceš s helinou lítat jak s letadlem...
Občas mám taky pocit že se zkušenosti z letadel a vrtulníků podporují, ale to může být tím že jsu na oboje začátečník, a některé věci jako orientace v prostoru a funkce kormidel jsou pro obě kategorie podobné.
A vypínání HL má význam, když chceš s helinou lítat jak s letadlem...
zdzd píše:Bizon píše:A vypínání HL má význam, když chceš s helinou lítat jak s letadlem...
Jaký má význam lítat s helinou jako s letadlem?
promiň ale jaký význam má tvoje otázka??
- tobě může bejt úplně jedno kdo s čim a jak lítá..... pokud samozřejmě neohrožuje tvůj majetek či zdraví
ale z5 k tvé otázce ......... význam ?? ......trebááá MAKETOVÝ ??
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
AURORA 9
Maketu mám, lítám s ní taky v HL.
Zkrátka HL tě naučí páčkovat "směrovku". Za to ti dá nezávislost na větru, nepotřebuješ REVO mix a tak dále.
Nevidím jediný důvod vypínat HL, když už směr upáčkuješ. A ani před tím, protože se to člověk stejně musí naučit. No a vypnutí HL způsobí spoustu problémů a dalších věcí k nastavení. Proto k tomu není jediný důvod. Kromě mechanického nastavení neutrálu vrtulky při záletu.
Proto se opakovaně ptám, jaký máš důvod to vypnout. Odpověď jsem zatím nedostal. Mně je jedno, kdo s čím a co lítá. Ale pokud vypíná HL, musí k tomu mít nějaký důvod, který neznám. A zajímá mne. Rád bych se poučil a věděl ho. Nic víc, nic míň.
Zkrátka HL tě naučí páčkovat "směrovku". Za to ti dá nezávislost na větru, nepotřebuješ REVO mix a tak dále.
Nevidím jediný důvod vypínat HL, když už směr upáčkuješ. A ani před tím, protože se to člověk stejně musí naučit. No a vypnutí HL způsobí spoustu problémů a dalších věcí k nastavení. Proto k tomu není jediný důvod. Kromě mechanického nastavení neutrálu vrtulky při záletu.
Proto se opakovaně ptám, jaký máš důvod to vypnout. Odpověď jsem zatím nedostal. Mně je jedno, kdo s čím a co lítá. Ale pokud vypíná HL, musí k tomu mít nějaký důvod, který neznám. A zajímá mne. Rád bych se poučil a věděl ho. Nic víc, nic míň.
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
zdzd píše:Bizon píše:A vypínání HL má význam, když chceš s helinou lítat jak s letadlem...
Jaký má význam lítat s helinou jako s letadlem?
No podle mně to nemá význam žádný, já HL nevypínám, na letadlové létání mám letadla.
Ale dnes je tolik kategorií modelů a modelářů, že věřím že jsou stovky lidí kteří lítají na rate mode...
zdzd píše:........Nevidím jediný důvod vypínat HL, když už směr upáčkuješ. A ani před tím, protože se to člověk stejně musí naučit. No a vypnutí HL způsobí spoustu problémů a dalších věcí k nastavení. Proto k tomu není jediný důvod. Kromě mechanického nastavení neutrálu vrtulky při záletu......... Ale pokud vypíná HL, musí k tomu mít nějaký důvod, který neznám. A zajímá mne. Rád bych se poučil a věděl ho. Nic víc, nic míň.
Aha tak to jsme si nerozuměli ... pardon
já si tebe jenom na chvilku představil jako 3D pilota
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
AURORA 9
AURORA 9
Parkrat uz se me stalo, ze se me v kufriku vypla packa naprepinani HL- NORMAL, diky tomu, ze mam docela nastelovanej stred tak jsem to pri odletu ani nepoznal, ale po chvilce to bylo zjevny ne ze bych mel pocit s nahanenim ocasu, ale helina se proste chova cela jinak, je daleko mene stabilni jakoby byla z gumy. Reakce jsou dost jine, ale asi se na to da zvyknout, otazka zni, proc.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mě to tak nepřipadá. Pokud se bavíme třeba o lítání osmiček, tak žádný zásadní rozdíl nevidím. A ani slona.
Řídím úplně stejné pohyby stejnými kniply. Jen "plyn" mám stále nad půlkou, ale to u některých letadel taky.
Jasně problémy nastanou, že heli může po přitažení začít třeba couvat. To letadlo jaksi neudělá.
Neříkám, že se heli za každých okolností řídí stejně jako letadlo. Její řízení je taky sakra náročnější. Jsou ale situace ( výše ) kdy se řídí velmi podobně.
Řídím úplně stejné pohyby stejnými kniply. Jen "plyn" mám stále nad půlkou, ale to u některých letadel taky.
Jasně problémy nastanou, že heli může po přitažení začít třeba couvat. To letadlo jaksi neudělá.
Neříkám, že se heli za každých okolností řídí stejně jako letadlo. Její řízení je taky sakra náročnější. Jsou ale situace ( výše ) kdy se řídí velmi podobně.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Mikelo píše:Je to asi tak stejné jako kolo a litrová mašina. Řídítkama se taky točí na stejnou stranu...
Přestávám se této diskuse účastnit, nerozumíme si.
Mohu se zeptat kolik máš s helinou nalítáno? Protože pokud si s pilotováním vrtulníku na 4 doby nejsi zcela jistý , je potom mezi letadlem rozdíl obrovský . Časem se tento rozdíl pomalu stírá
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!