Vrtulník a létání s letadlem

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
Beep
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Beep »

Také jsem lítal dlouho letadla a ted asi 5 let heli, lítám obojí v modu 1 a pokud občas letím s letadlem tak problém nemám, a jako u ostatních řídím ted plošníky líp.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#17 Příspěvek od Bizon »

Já jsem začal letadlama na Modu 1, a na koptéru jsem chtěl spíš mód 2. Protože je ale kravina tahat 2 rádia tak lítám oboje na 1, a žádný problém.

Občas mám taky pocit že se zkušenosti z letadel a vrtulníků podporují, ale to může být tím že jsu na oboje začátečník, a některé věci jako orientace v prostoru a funkce kormidel jsou pro obě kategorie podobné.
A vypínání HL má význam, když chceš s helinou lítat jak s letadlem...
zdzd

#18 Příspěvek od zdzd »

Bizon píše:A vypínání HL má význam, když chceš s helinou lítat jak s letadlem...

Jaký má význam lítat s helinou jako s letadlem?
1ondra9

#19 Příspěvek od 1ondra9 »

zdzd píše:
Bizon píše:A vypínání HL má význam, když chceš s helinou lítat jak s letadlem...

promiň ale jaký význam má tvoje otázka?? :roll:

- tobě může bejt úplně jedno kdo s čim a jak lítá..... pokud samozřejmě neohrožuje tvůj majetek či zdraví

ale z5 k tvé otázce ......... význam ?? ......trebááá MAKETOVÝ ??
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
zdzd

#20 Příspěvek od zdzd »

Maketu mám, lítám s ní taky v HL.

Zkrátka HL tě naučí páčkovat "směrovku". Za to ti dá nezávislost na větru, nepotřebuješ REVO mix a tak dále.

Nevidím jediný důvod vypínat HL, když už směr upáčkuješ. A ani před tím, protože se to člověk stejně musí naučit. No a vypnutí HL způsobí spoustu problémů a dalších věcí k nastavení. Proto k tomu není jediný důvod. Kromě mechanického nastavení neutrálu vrtulky při záletu.

Proto se opakovaně ptám, jaký máš důvod to vypnout. Odpověď jsem zatím nedostal. Mně je jedno, kdo s čím a co lítá. Ale pokud vypíná HL, musí k tomu mít nějaký důvod, který neznám. A zajímá mne. Rád bych se poučil a věděl ho. Nic víc, nic míň.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#21 Příspěvek od Bizon »

zdzd píše:

No podle mně to nemá význam žádný, já HL nevypínám, na letadlové létání mám letadla.
Ale dnes je tolik kategorií modelů a modelářů, že věřím že jsou stovky lidí kteří lítají na rate mode...
1ondra9

#22 Příspěvek od 1ondra9 »

zdzd píše:........Nevidím jediný důvod vypínat HL, když už směr upáčkuješ. A ani před tím, protože se to člověk stejně musí naučit. No a vypnutí HL způsobí spoustu problémů a dalších věcí k nastavení. Proto k tomu není jediný důvod. Kromě mechanického nastavení neutrálu vrtulky při záletu......... Ale pokud vypíná HL, musí k tomu mít nějaký důvod, který neznám. A zajímá mne. Rád bych se poučil a věděl ho. Nic víc, nic míň.

Aha tak to jsme si nerozuměli ... pardon 8)
já si tebe jenom na chvilku představil jako 3D pilota :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: brrr :)
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od psena »

Parkrat uz se me stalo, ze se me v kufriku vypla packa naprepinani HL- NORMAL, diky tomu, ze mam docela nastelovanej stred tak jsem to pri odletu ani nepoznal, ale po chvilce to bylo zjevny ne ze bych mel pocit s nahanenim ocasu, ale helina se proste chova cela jinak, je daleko mene stabilni jakoby byla z gumy. Reakce jsou dost jine, ale asi se na to da zvyknout, otazka zni, proc.
Mikelo

#24 Příspěvek od Mikelo »

A já zas trvám na svým. Pilotovat vrtulník a plošník je hodně patrný rozdíl i v rovném letu a zatáčkách, ani nemusí dojít na visení a nějaké opičky.
Stačí nasnímat kamerou pohyby páček, pro ty kteří si toho ještě pořád nevšimli. Což považuji za stejné jako nevšimnout si slona na buzerplacu.
zdzd

#25 Příspěvek od zdzd »

1ondra9 píše:já si tebe jenom na chvilku představil jako 3D pilota :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: brrr :)

Tak takové snahy nemám ani já...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od pkotatko »

Mě to tak nepřipadá. Pokud se bavíme třeba o lítání osmiček, tak žádný zásadní rozdíl nevidím. A ani slona.
Řídím úplně stejné pohyby stejnými kniply. Jen "plyn" mám stále nad půlkou, ale to u některých letadel taky.
Jasně problémy nastanou, že heli může po přitažení začít třeba couvat. To letadlo jaksi neudělá.
Neříkám, že se heli za každých okolností řídí stejně jako letadlo. Její řízení je taky sakra náročnější. Jsou ale situace ( výše ) kdy se řídí velmi podobně.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Mikelo

#27 Příspěvek od Mikelo »

Je to asi tak stejné jako kolo a litrová mašina. Řídítkama se taky točí na stejnou stranu...
Přestávám se této diskuse účastnit, nerozumíme si.
dslav

#28 Příspěvek od dslav »

Mikelo píše:Je to asi tak stejné jako kolo a litrová mašina. Řídítkama se taky točí na stejnou stranu...

Teď jsem se pobavil zase ja :D. Vždyť i plošník může být model z EPP nebo nabušný F5D.
lefty
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od lefty »

Mikelo píše:Je to asi tak stejné jako kolo a litrová mašina. Řídítkama se taky točí na stejnou stranu...

Mohu se zeptat kolik máš s helinou nalítáno? Protože pokud si s pilotováním vrtulníku na 4 doby nejsi zcela jistý , je potom mezi letadlem rozdíl obrovský . Časem se tento rozdíl pomalu stírá
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
knedlifek

#30 Příspěvek od knedlifek »

Mě se hlavně jedná, jestli si nemám přehodit letadlo na mod 2 proto ze j mam kridelka na levo a u heli na pravo klopení (klonění - furt se mi to plete) Bojim se spíš, že si spletu páčku při startu, za letu to už zvládnu. Předělal jsem si to kvůli akrobacii, ale HELI mě chytla více.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“