"Optic 6 2,4 GHz + optima7" vs. "DX6i + AR620

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Ktorú z týchto dvoch RC súprav by ste momentálne kúpili odhliadnúc od ceny?

OPTIC 6 2,4 Ghz + Optima 7
31
66%
Spectrum DX6i - AR 6200
16
34%

Celkem hlasů: 47

Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od arda1 »

Jetson píše:V použití 4 tužkovek vidím výhodu.
Jakou? Že když se vybijí dáš nějaký obyč z Lídlu?2000mAh bez defakto samovybíjení ti vydrží tak dlouho že tě to ani už ten den nebude bavit. :wink:
ICQ 638556901
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jetson »

Například mi na krku visela menší váha, menší výdaje za 4x AA Eneloop.
Neřešil jsem nabíjení několik měsíců při létání 1-2x týdně hoďku dvě ve vzduchu a totéž na simu přes USB redukci.
Naposledy upravil(a) Jetson dne čtv 24.06.2010 11:27, celkem upraveno 1 x.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od lubo1 »

Jetson píše:Například mi na krku visí menší váha, mám menší výdaje za 4x AA Eneloop. A neřešil jsem nabíjení několik měsíců při létání 1-2x týdně hoďku dvě ve vzduchu a totéž na simu přes USB redukci.

OK skúsim sa zamiešať a povypytovať na O6...
Koľko má letových režimov a čo sa dá v nich nastaviť.
Ako je to s voľnými mixami. Dajú sa nastaviť na trvalo - funguje bez prepínača?
Prenáša voľný mix aj trimy?
Ako je to so stopkami? dajú sa nastaviť len na plyn, alebo aj na iný ovládač....
arda1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od arda1 »

No dobrá ušetříš cirka 250kaček - ale zase je to investice na několik let-takže nic dramatickýho. Váha na krku- já stejně při držení palcovky ji defakto mám v rukách - a tam mám raději když v nich něco cítím masivního -takže to bych neřešil vůbec- a dřív byly (jsou dodnes) rádia kde bylo 8čl poctivých malých buřtíků. :wink:
ICQ 638556901
robotmz

#20 Příspěvek od robotmz »

Jetson
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jetson »

lubo1 píše:OK skúsim sa zamiešať a povypytovať na O6...
Ako je to so stopkami? dajú sa nastaviť len na plyn, alebo aj na iný ovládač....

Na to asi nejlépe odpoví manuál. Nejsem vlastníkem této soupravy, nicméně ji má kamarád a když se potkáme na louce, tak mne vždy překvapí něčím, co umí oproti Dx6i. Naposledy například zpomalení serv.

Jak jsem psal, bych dnes mezi zmíněnými volil O6, přestože jsem Dx6i měl a fungovala bezchybně, programovala se snadno, ale měla moc omezení, pokud chtěl od ní člověk víc, než 4 kanál.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lubo1 »

Jetson píše:
lubo1 píše:OK skúsim sa zamiešať a povypytovať na O6...

Na to asi nejlépe odpoví manuál. Nejsem vlastníkem této soupravy, nicméně ji má kamarád a když se potkáme na louce, tak mne vždy překvapí něčím, co umí oproti Dx6i. Naposledy například zpomalení serv.

Jak jsem psal, bych dnes mezi zmíněnými volil O6, přestože jsem Dx6i měl a fungovala bezchybně, programovala se snadno, ale měla moc omezení, pokud chtěl od ní člověk víc, než 4 kanál.

Manual som čítal - nedozvedel som sa nič....
akurát že má pristávací režim - to je letový režim?... to zapínanie mixov bez SW sa tam tiež nepopisuje a to je hlavný dôvod, prečo každému povie - Eclipsu nie.....
arda1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od arda1 »

Optic umí zpomalení serv? Odkdy?
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od arda1 »

lubo1 píše:akurát že má pristávací režim - to je letový režim?... to zapínanie mixov bez SW sa tam tiež nepopisuje a to je hlavný dôvod, prečo každému povie - Eclipsu nie.....
Optic o kterém je řeč ale umí zapnout mixy"natvrdo"-tedy pez přepínače ne?
ICQ 638556901
zdekar

#25 Příspěvek od zdekar »

Tak to by mě taky zajímalo s tím zpomalováním serv. Je pravda, že jsem ještě všechny funkce nezkoušel, ale že by tam bylo něco takového bych se docela divil? Jaká že je to funkce?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Jetson »

Vyzjistím přesně u majitele a napíšu. Ale vím, že jsme to řešili a právě na otázku co tam dával za zpomalovač odpověděl, že to naprogramoval.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od lubo1 »

arda1 píše:
lubo1 píše:akurát že má pristávací režim - to je letový režim?... to zapínanie mixov bez SW sa tam tiež nepopisuje a to je hlavný dôvod, prečo každému povie - Eclipsu nie.....
Optic o kterém je řeč ale umí zapnout mixy"natvrdo"-tedy pez přepínače ne?

Ak by to bolo v manuali, tak sa na to nepýtam....
Manual píše....objaví sa nápis ON/OFF v závislosti na polohe prepínača kanálu 7, ktorý slúži k zapínaniu a vypínaniu mixu 1...
havrous
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od havrous »

Zpomalení serv jsem teda nikde nenašel a to už mam optica dva roky. Každopádně dá se naprogramovat pohyb brzd na boční "trim klapek" a pak pohybem toho ovladače přidávat nebo ubírat (zpomalení serv prstem :) ) .
Dokonce se mi povedlo naprogramovat křidéla jako brzdy na páku plynu (střed se dá navolit), v tu chvíli je motor na přepínači. Pomocí volného mixu spřažením (se šestým kanálem) udělat na tom bočním ovladači proporcionální ovládání plynu. Ale to bylo jenom na stole, ve skutečnosti jsem to nepoužil.
Jinak přepínače se dají k mixu volně přiřazovat nebo přepínač vynecháš a na mixu nastavíš natvrdo zapnuto - taky jsem to nikdy nepoužil.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od lubo1 »

havrous píše:Zpomalení serv jsem teda nikde nenašel a to už mam optica dva roky. Každopádně dá se naprogramovat pohyb brzd na boční "trim klapek" a pak pohybem toho ovladače přidávat nebo ubírat (zpomalení serv prstem :) ) .
Dokonce se mi povedlo naprogramovat křidéla jako brzdy na páku plynu (střed se dá navolit), v tu chvíli je motor na přepínači. Pomocí volného mixu spřažením (se šestým kanálem) udělat na tom bočním ovladači proporcionální ovládání plynu. Ale to bylo jenom na stole, ve skutečnosti jsem to nepoužil.
Jinak přepínače se dají k mixu volně přiřazovat nebo přepínač vynecháš a na mixu nastavíš natvrdo zapnuto - taky jsem to nikdy nepoužil.

OK. To je podstatná informácia...
A ešte ako je to s letovými režimami. Má len normal a Landing? vie prestaviť aspoň trimy?
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Vita_Valke »

optika osobně neznám, ač mám DX7 tak bych do DX6i nešel, pokud chceš větroně tak uřčitě časem budeš rešit křidélka/klapky a to je u spektra docela problém 4 servový křídlo, na vrtulníky je supr za ty peníze, ale na letadla fakt jen základ
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“