Velikost listů - jaký je rozdíl

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.

Velikost listů na třídě 450

315mm
0
Žádná hlasování
325mm
14
88%
335mm ???
1
6%
Menší
1
6%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od psena »

Kenny asi myslel klasickou akrobacii (F3C nebo jak se to znaci) vs 3D akrobacii.
1ondra9

#17 Příspěvek od 1ondra9 »

FAI
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od pkotatko »

Jen jedna technická, různí výrobci udávají délku listu jinak. Někdo uvádí celkovou délku listu, někdo od osy díry ke špičce. Specielně v těchto velikostech ( 315 - 325 ). Tak pozor na to. To aby jsme to neměli tak jednoduchý :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
papaya

#19 Příspěvek od papaya »

pkotatko tak to mi pripomina vyrobcov tenisiek, uvadzaju sice rovnaku EU velkost, ale 45 nie je 45. Zalezi od vyrobcu, potom sa divim, ze na mna divne pozera predavacka ked jej na pult polozim skoro 50tky. :"-))
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Troll

Re: Velikost listů - jaký je rozdíl

#20 Příspěvek od Troll »

1ondra9 píše:Víš, tohle je docela nic neříkající informace,
bylo by lepší dát tomu klučinovi alespoň tip na
nějaký listí- který dobrý - který špatný a na co si dát pozor
- vim, je to hodně o tom, co komu sedí a nedá se řict A nebo B .......

příspěvek byl upraven:

V jednom ale s tebou souhlasím naprosto - "....pro většinu smrtelníků v začátečnickém a mírně pokročilém stádiu nemá moc smysl řešit rozdíl letových vlastností listů 315 a 325 mm. Tady bych preferoval použít dobré ...."
i když je zase problém v tom co jsem psal hore - jak se má začátečník v těch listech zorientovat - koupí 325mm Radixů sice nic nezkazí ale ..... :? že?

Ten "klučina" ( možná je starší jako já :) ) položil obecný dotaz jaký je v chování heli rozdíl v závislosti na délce listů, neptal se na konkrétní typ. A tudíž se mu dostalo obecné odpovědi. A kromě toho si myslím, že znalost obecně platných zákonitostí je mnohem důležitější než doporučit konkrétní typ. Zvláště proto, že každému vyhovuje něco jiného, nelze doporučit jednoznačně nejlepší listy. To si musí vyzkoušet a rozhodnout každý sám. Pokud napíše co chce létat a jaké listy má použít, odpověď bude vypadat asi jako ta od Madboxe.
Troll

#21 Příspěvek od Troll »

pkotatko píše:Jen jedna technická, různí výrobci udávají délku listu jinak. Někdo uvádí celkovou délku listu, někdo od osy díry ke špičce. Specielně v těchto velikostech ( 315 - 325 ). Tak pozor na to. To aby jsme to neměli tak jednoduchý :D

Přesně tak :D . A nakonec, není důležité, jak označuje výrobce délku listů. To hlavní je konečný průměr rotoru . Pokud někdo mění hlavu nebo gripy, i to je velice důležité. :)
Já jsem nedávno měnil hlavu v Rave 450 za jinou FBL od Mikada a ta má o 7 mm menší rozteč upevňovacích šroubů listů. S tím se holt musím nějak vyrovnat. :? I tak to létá luxusně.
BTW, nechce někdo kompletní hlavu s Rave ? Leži mi tady v šuplíku.
Kenny McCormick

#22 Příspěvek od Kenny McCormick »

Mikelo píše:Osobní zkušenosti:
Spotřeba energie je u listů 325mm (Minititan) a 360mm (CopterX CX480) stejná. T.j. při stejném letovém čase vysají z aku tutéž kapacitu. Motory, regulátory, převodový poměr i křivky plynu a kolektivu mám na obou kvedlačkách stejné. Letová hmotnost je u obou asi 930g. Listy laminátové no name.

Zarazila ma trochu ta vysia letova hmotnost.
Pouzivas baterky s vecsou kapacitou?
Alebo tam mas nejaku kapotaz? /polomaketu nebo takneco/
Mikelo

#23 Příspěvek od Mikelo »

Normální letová hmotnost s 3S Li-pol - 2,2Ah - 25C. Minititan je o něco lehčí tak 910g ale mám v dílně jen starou kuchyňskou váhu po babičce, tak nevím jestli vážím +-10 nebo 50gramů. Přesnou digitálku mám jen do 500g. Co je na té váze divného? Jináč, na CX480 jsem vozil i 3Ah aku s letovým časem 9 minut, akorát nevejdou do originál kabiny. T-rex, HK jsou lehčí ale ne tak o moc a MT je mnohem odolnější. CX je taky subtilní papírák, ale aspoň o chlup větší.
Kenny McCormick

#24 Příspěvek od Kenny McCormick »

moj CX ma okolo 800gr. +/-10, preto som sa cudoval. Predpokladam ze tvoj ma len dlhsiu trubku, remen, hl.listy /a tym tazsie/, len rozdiel sa mi zdal privelky. Pouzivam rovnake serva, regl i motor /pokial som spravne zaregistroval :D /, tak ma napadlo, ci to nebude baterkami. Ale aj tie mam rovnake.
A este som myslel ze MT je lahsi ako rex, alebo CX, neviem preco... :?
knedlifek

#25 Příspěvek od knedlifek »

Rozhodně to tak je, díky za informace, aspoň si můžu udělat kvalitní pohled na věc.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“