jakou pajku

Dneska se procesory objevují všude, pokud máte nějaký nápad, či udělát, tak se neváhejte pochlubit.
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Nakadah »

robotmz> presne takovou ma kolega, zapajet s tim neco narocnejsiho (co vic odvadi teplo) je dost problem. Diky tomu uchyceni smycky, ma mizerny vykon. Sroubek se da lepe utahnout a el.kontakt je lepsi. Nak
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jeeff »

robotmz: nedokaze nahriat kabel / konektor tak, aby sa cin dobre chytil, je jednoducho slaba.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
robotmz

#18 Příspěvek od robotmz »

dúfam ale že nejaké banánky s ňou záspájkujem :x ak nie, tak si potom k nej dokúpim ešte toto: Obrázek :lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od arda1 »

Právě u kámoše s tou 48W dělám a hodil bych ji po psovi hned...jak jsem s ní mohl kdy dělat nechápu... :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT
ICQ 638556901
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JirkaA »

Nakadah píše:JirkaA> No konecne profik. Ale neni 48W treba na konektor G4 + vodic 4mm2 malo? Muze se stat... Nak

Chce to vzít masivnější (větší) hrot, tepelná kapacita hrotu udělá hodně. Zrovna tu na kterou odkazuju má kamarád z vedlejší dědiny, pájet konektory na baterky s tím není problém.
OK2WY
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od JirkaA »

arda1 píše:Právě u kámoše s tou 48W dělám a hodil bych ji po psovi hned...jak jsem s ní mohl kdy dělat nechápu... :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT

Welleristo!! Kam se hrabe ten tvůj shit na moji JBC :wink: :lol:

Taky u toho kopyta trpím, ale připájet konektor s tím bez problémů jde.
OK2WY
timi

Re: jakou pajku

#22 Příspěvek od timi »

Poridil jsem (udajne jiz legendarni:- ) pajecku v pekne plechove krabicce s nazvem ERS50 tady: http://www.ezk.cz/naradi_el_pajecky.htm
Velka spokojenost. A konektory tim zapajim bez problemu.
Tomas
Lapras

#23 Příspěvek od Lapras »

a na co tam je ta pružina nebo to tak alespon vypadá...
Větroně, elektry, . . . RCF Crack Yak*, Toro* . . . Aurora 9* - Assan*. . . Aerofly professional Deluxe*

*maximální spokojenost
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od JirkaA »

Lapras píše:a na co tam je ta pružina nebo to tak alespon vypadá...

drží hrot na místě. Hrot je dutý, volně nasunutý na topném tělesu a posichrovaný tou pružinkou, zapadá do díry na boku hrotu a táhne hrot směrem k rukojeti.

BTW ERS50 mi udělala v životě radost dvakrát. Poprvé, když jsem ji koupil (ještě za dob hluboké totality, první a jediná mikropájka, která se tehdy dala koupit) a podruhé, když jsem ji nesl do popelnice :). Mezitím sice pěkných pár let posloužila, ale už bych do ní nešel.
OK2WY
JMalik

#25 Příspěvek od JMalik »

Prostě pokud chceš doma něco opravdu dělat s pájkou (páječkou - ať mě někdo nenapadá za termíny), tak budeš mít aspoň dvě. Jednu solidní mikro s regulací, aby jsi s tím mohl sáhnout do tišťáku, nebo na SMD a šlo to potom ještě použít a jednu větší, potřebného výkonu, na silové vodiče, konektory..., a ty větší čuňárničky.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od arda1 »

JMalik píše:Prostě pokud chceš doma něco opravdu dělat s pájkou (páječkou - ať mě někdo nenapadá za termíny), tak budeš mít aspoň dvě. Jednu solidní mikro s regulací, aby jsi s tím mohl sáhnout do tišťáku, nebo na SMD a šlo to potom ještě použít a jednu větší, potřebného výkonu, na silové vodiče, konektory..., a ty větší čuňárničky.
Dovoluji si tvrdit že je to blbost. Na aku dejme tomu ale jinak stačí jedna s jedním perem - jen měním hroty. :wink:arda1BOT
ICQ 638556901
JMalik

#27 Příspěvek od JMalik »

arda1 píše:
JMalik píše:Prostě pokud chceš doma něco opravdu dělat s pájkou (páječkou - ať mě někdo nenapadá za termíny), tak budeš mít aspoň dvě. Jednu solidní mikro s regulací, aby jsi s tím mohl sáhnout do tišťáku, nebo na SMD a šlo to potom ještě použít a jednu větší, potřebného výkonu, na silové vodiče, konektory..., a ty větší čuňárničky.
Dovoluji si tvrdit že je to blbost. Na aku dejme tomu ale jinak stačí jedna s jedním perem - jen měním hroty. :wink:arda1BOT

Jak myslíš.
Já jsem se s žádnou mikropájkou ani nepokoušel letovat články lipolek, A123, Nixx, vodiče k silnějším reglům, motorům, trubičkové spojky mezi regly a motory, proletovat cínem ty ovazované drátěné podvozky,sletovat jakoukoliv pocínovanou krabičku....., no něco by se našlo.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JirkaA »

Blbost. Jen to nesmí bejt něco horšího než JBC nebo Metcal. Přehozením hrotu vyřešíš všechny požadavky. JBC má fintu, topný tělísko nepatrnýho rozměru integrovaný v hrotu - minimální tepelná setrvačnost a přitom výkon, tohle ve spojení s regulací fachčí tak, že máš hrot na pracovní teplotě za tři vteřiny od zapnutí (nebo přehození hrotu za provozu, na to je uzpůsobenej i stojánek - píchneš do zářezu hrot, vytáhneš ho z pera, napíchneš další a jedeš dál, bez čekání..). K tomu si páječka po odložení pera do stojánku přepne teplotu na nějakých 120°C, takže se cín na hrotu nepřepaluje, hrot se nerozpouští a jeho životnost je prakticky neomezená, pokud si ho nezkoníš mechanicky. Po vyndání pera ze stojánku najede na nastavenou teplotu dřív, než stihneš posunout ruku k pájenému místu. Nemám naprosto žádný problém jak v hodně malých SMD, tak třeba s takovou prasečinou, jako je stínící kryt v radiostanici (což normální mikropájkou neodpájíš ani kdyby sis prst v .. zalomil). Tenhle vercajk byla moje nejlepší životní investice, ještě před manželkou ;)
OK2WY
arda1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od arda1 »

nepsal jsi o baterkách- a propojky a konektory levou zadní. :wink:
ICQ 638556901
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od JirkaA »

Ještě dodám že jsem s tím pájel i větší LiFe buřty, naprosto bez problémů a rychle, bez přehřívání článků. Eneloopy do buřtů taky naprosto bez problémů.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Procesory a jiné vychytávky“