Autopilot

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
FlyBear

#16 Příspěvek od FlyBear »

Gattor píše:ale ne, to urcite neni. protoze kazdy ma jiny nazor a ten jeho je vzdy nejlepsi.

Já bych to řekl asi takhle:

Představte si, že se máte, například kvůli nějaké spolupráci, domlouvat s anglicky hovořícím partnerem. Máte tedy teoreticky dvě možnosti. Buď se naučíte anglicky nebo si pořídíte tlumočníka (hnidopichy navrhující Angličanovi učit se česky tímto opomíjím).

Obě dvě možnosti jsou naprosto legitimní. Každému z vás ale asi bude vyhovovat jiná z nich. I to je zcela legitimní.

A teď se nad tím zamyslete a pokuste se to aplikovat na "domluvu" s letící helinou. Buď se to prostě naučíte, nebo to za vás bude dělat někdo jiný (v daném případě elektronická pomůcka).
Howking
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Howking »

FlyBear píše:Představte si, že se máte, například kvůli nějaké spolupráci, domlouvat s anglicky hovořícím partnerem. Máte tedy teoreticky dvě možnosti. Buď se naučíte anglicky nebo si pořídíte tlumočníka (hnidopichy navrhující Angličanovi učit se česky tímto opomíjím).

Obě dvě možnosti jsou naprosto legitimní. Každému z vás ale asi bude vyhovovat jiná z nich. I to je zcela legitimní.

A teď se nad tím zamyslete a pokuste se to aplikovat na "domluvu" s letící helinou. Buď se to prostě naučíte, nebo to za vás bude dělat někdo jiný (v daném případě elektronická pomůcka).

Pokud se budu chtít s angličanem poklábosit pro radost, pak se musím naučit anglicky - pokud je to jen párkrát za život a z pracovního donucení, tlumočník stačí.
Jestli potřebuji pro reklamní agenturu rychle natočit záběry ze vzduchu, pak si tedy vezmu autopilota (a nebo vůbec ne vrtulník, ale nějaký xkopter, co visí sám), pokud chci létat pro radost z letu, tak chci řídit sám. Mít autopilota je asi stejná zábava, jako to rovnou nechat řídit kamaráda co to umí a jen mu říkat kam má letět.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Mikelo

#18 Příspěvek od Mikelo »

Přirovnání s kamarádem který řídí za mně není přesné. U toho by totiž každej viděl kdo to řídí.
Autopilot je o tom (kromě vezení kamery, apod.), aby všichni viděli že to řídím já a přitom abych to nemusel opravdu umět!
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Gattor »

a je to tu. to je presne to, o cem jsem psal. text k nicemu, ktery uz tu probehl v rade vlaknech nekolikrat. a klid vydrzel jen 3 tri. nez se nekdo nasel. ted by to jen chtelo nekoho kdo bude hajit jiny nazor a bude to nectitelny vlakno.
zdzd

#20 Příspěvek od zdzd »

No, s jednorotorákem se převážně lítá proto, že je to výzva - jak se naučit něco nového, něco co není jednoduché a vyhrát nad tím. Když se tam dá stabilizační systém, je veškerá krása a smysl snažení v pytli.

Proč to potom vůbec dělat? Stačí pořídit koaxiál a hotovo.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Gattor »

dobra, jen jednu reakci. dal jsem si to tam k odbourani strachu. neni to tam naporad a postupne se citlivost snizuje. uz jsem objednal heli velikosti 500, tam uz to davat nebudu. mam to na 250tku, aby se trochu zklidnila. stabilizace nefunguje jako 2rotor. nezastavi na miste - alespon ta moje, na me heli a mou citlivosti. prida asi 1-2 vteriny na opravu chyby pred padem na zem (kdyz tedy opomenu optickou stabilizaci, kterou jsem hned zpocatku odstranil). od doby co ho tam mam jsem spadnul asi 5x. ale zlepsuju se.

lidem jako jste vy bych nejradeji sebral:

-gyro
-padla
-simulator

a jeste bych vam dal povinne pruzinu na plynovej knipl

pak ukazte jaky jste borecci, ktery nepouzivaj pomocniky. ze simulator jen na trenink? a co treba Flymentor na real trenink? ne? ze by jinej nazor? ze by potreba si urputne stat za svym a nesnazit se mne pochopit? opakuji: muj cil je litat bez pomoci, zatim jsem Flymentor shledal jako vybornou pomoc pri uceni a velky prinos pri stridani Phoenixe s Flymentorem venku. rozhodne to neni nastroj na vytahovani jak to krasne umim ovladat. ona vetsina lidi, kteri videji jak litame, stejne vedi naprosty prd jak slozity na ovladani to je.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“