Barva na EPP
- Buckeye-Blitz
Jaká je nejlepší barva na EPP model vypěněný ve formě-dotaz
Mám model Easy Glider. Chci jej barevně upravit podle svých představ-nejlépe stříkáním. V minulosti jsem použil na podobně vypěněný model z EPP do formy sprej Tamyia na lexanové karoserie-drží dodnes. Nejsem si však zcela jist, zda je to optimální volba. Když srovnám mnou stříkaný model s modelem EPP, který stříkali něčím v Číně, tak je zřejmé, že barva na lexanové karoserie se odírá z EPP povrchu podstatně více. Znáte někdo něco lepšího než zmíněnou barvu na lexanové karoserie? Napadlo mně, že část barevných doplňků (různé pruhy) by se dala provést ve formě samolepící tapety/fólie. Otázka je, zda existuje nějaká samolepící tapeta/fólie, která je tenká, lehká a dá se běžně sehnat v délce 1-2metry. Předem díky za odpovědi.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Re: Barva na EPP
Já používám běžně akrylové barvy ve spreji (TwinStar II) i samolepící folii (TwinStarII i FunCub). Spray drží celkem slušně, je jasné, že čas od času je třeba lehce poopravit škrábanečky. Folie jde koupit i slabší. Folie které mám na svých letadlech já jsou D-C Fix (třeba Baumax) a prodávají je v metráži a mají tuším trojí tloušťku...poznáš v prstech až jí budeš mít v ruce...mrkni na moje stroje na RC Albu...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Cau, jak tyhle spraye na EPP drzi na skelny pasce? Premyslel jsem, ze trochu zkraslim omlacene toro, ale uz je to dost zpevnovane paskou... diky
já osobně jsem na twinstaru měl spodek polepenej skelnou a docela to na tom drželo, samozřejmě je to náchylnější na otěr...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+