Nákup v cizině

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
FlyBear

#16 Příspěvek od FlyBear »

Zatím koupit to RTR a to ostatní potom, to není špatná rada. Stejně by to tak mělo být uděláno, protože k nákupu nových nepůvodních aku musíme znát rozměry těch schránek na konkrétním autíčku :wink:

ALE - a je to celkem hodně velké ale:
Já sám jsem chvíli E-Revo 1/16 měl. Délka ježdění na jedno nabití samozřejmě závisí na stylu jízdy. Ale s tím revíčkem se prostě blbne - a tak opravdu vím, že originál aku vydrží jen cca 10 minut jízdy.

A teď si představ, že máš v RTR jen ten jeden akumulátor a k tomu tam máš "nabíječku" ve formě primitivního síťového adaptéru. Takže si koupíš ne zrovna levné RTR, 10 minut si zajezdíš a pak celou noc dobíjíš ten jeden aku. Hmmmm....

Při vší úctě - to by bylo na ho...!
To co se prodává v sadě je alespoň u toho e-reva jen takové šidítko, aby to nezvedalo cenu kompletu a přitom učinilo marketinku zadost (tedy umožnilo jezdit ihned z krabice, jak jest slibováno :twisted: ). Kdo se ale chce věnovat elektrickému modelu auta, musí mít sadu vhodných akumulátorů a k nim patřičnou rozumnou nabíječku.

Výhoda LiPo je pak zcela zřejmá:
- Narozdíl od NiMh téměř nepodléhají samovybíjení
- Rozumná nabíječka je nabije obvykle za méně než hodinu
- No a k tomu jako bonus možnost delší doby jízdy i vyšší výkon
FlyBear

#17 Příspěvek od FlyBear »

jeeff píše:K tej dlzke jazdenia, ja si nemyslim ze to bude jazdit len 10 minut, myslim ze to bude skor okolo 15-20, aspon ja som tak jazdil na NiMH paky vo velkom e-Maxxe, takze na zaciatok mu to bude urcite stacit.

Délku ježdění u e-reva jsem už popsal výše, ale je fakt, že na velkém E-Maxxovi mi ta původní sada NiMH akumulátorů vydržela okolo 15 minut. Při "katolickém" stylu jízdy by to asi opravdu mohlo být o pár minut dýl.

Přesto bych ale v žádném případě neinvestoval do další sady NiMH. Ty LiPo jsou fakt o něčem úplně jiném a jsou dnes lehce dostupné za rozumnou cenu.
joei87

#18 Příspěvek od joei87 »

Tak já si myslím, že když nakoupít třeba na elcar.cz, kde je podle různých doporučení velký sortiment traxxas dílů, tak mi bez problémů poradí i s aku.

Ale asi to stejně udělám tak, že si koupim set a aku až časem... abych vědel rozměry těch kastlíků a hlavně budu i vědět víc o těch aku.
Ale v těch adaptérech se teda nevyznám vůbec. Asi je lepší mít nějaký s displejem, ale jsou takové i za 1 500,- i za 4 000,-

Zjistil jsem, že jeden známý, který bydlí asi 4 km odemě je modelář a tak to s ním proberu. Sice dělá do letadel, ale tyhle věci budou stejný:-)
FlyBear

#19 Příspěvek od FlyBear »

joei87 píše:Tak já si myslím, že když nakoupít třeba na elcar.cz, kde je podle různých doporučení velký sortiment traxxas dílů, tak mi bez problémů poradí i s aku.

Tohle je velice špatný nápad :!:

Pokud tomu alespoň průměrně nerozumíš sám, tak se v žádném případě neptej obchodníka!!! Primární snahou každého normálního obchodníka - zcela legitimně - je jeho zisk, tudíž prodat, co zrovna má. Čest vyjímkám, které přesto dokážou poradit správně.

Tu výjimku (znám takové) ale ty sám asi nedokážeš teď posoudit...

Například tady u nás mají prodejci Traxxase v nabídce "skvělé originální NiMH paky pro špičkový výkon". Za nehoráznou cenu.
LiPo k tomu tady nikdo jako hotovku nenabízí. A ty NiMH zase nikdo nechce...

joei87 píše:Zjistil jsem, že jeden známý, který bydlí asi 4 km odemě je modelář a tak to s ním proberu. Sice dělá do letadel, ale tyhle věci budou stejný:-)

Tohle je naopak skvělý nápad. Pokud lítá elektry, tak opravdu nabíjení i výběr aku by mohl zvládnout poradit dobře. V principu je totiž fuk, jestli ten model lítá, jezdí nebo plave :)

joei87 píše:Ale asi to stejně udělám tak, že si koupim set a aku až časem... abych vědel rozměry těch kastlíků a hlavně budu i vědět víc o těch aku.
Ale v těch adaptérech se teda nevyznám vůbec. Asi je lepší mít nějaký s displejem, ale jsou takové i za 1 500,- i za 4 000,-

Předpokládám, že pod tím adaptérem asi myslíš nabíječku :wink:
Tedy viz výše - okoukni to u toho známého a taky něco nastuduj.
Odpovědět

Zpět na „Auta“