Tak kdo je závislák na bezvětří???

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.

Jaký vítr je pro Vás nejlepší?

Bezvětří
44
54%
Vánek
16
20%
Mírný vítr
22
27%

Celkem hlasů: 82

Zpráva
Autor
zdekar

#16 Příspěvek od zdekar »

Bezvětří je fajn, obzvlášť na zálet. Ale jinak je mi to celkem jedno, hlavně když neprší a není zima. Vítr je také bezva na procvičení si reflexů a to se hodí pak při vybírání různých krizovek. Ve víc jak 12m/s ale už nelítám, je to pak boj o přežití a ne lítání.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od kacer08 »

Na tohle můžu říci jen jedno, bezvětří je super,můžu vytáhnout Yaka, protože se s nim teprve učím, myslel jsem že to nebude takovej problém litat s érem o metr větším, je hodný, je vidět , ale ve větru to nedám.
Mirnej vítr nevadí beru cokoliv z x letadel co mám.
Tady u nás na kopcích to v létě stojí za prd většinou fouká :-(
Už aby byla zima, to se dá lítat skoro každej den, na rádio mám futrál z hk je super letos si do něj koupím ještě topení,jezdím firemní dodávkou takže éra 1600mm nerozdělávám nastartuju lítám ruce v teple ani sněžení nevadí .
To co se děje tyhle 3 dny mě fakt se.... Vždyť se nedá ani s autíčkem.
Stavět taky nejde neb není trubka.
Prožívám modelařské peklo.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
jag42

#18 Příspěvek od jag42 »

Sice jsem hlasoval pro max. vánek, ale ve větru to je zase větší adrenalin. Jenže není vítr, jako vítr. Pokud fouká stejnoměrně a z jednoho směru tak je to fajn líbí se mi model stojící nad hlavou. Většinou je ale u nás "chlupatý" vítr (turbulence) , kde to na každých 10m fouká jinak a z jiné strany a to opravdu pro pomalejší modely nestojí za nic.
m-zima

#19 Příspěvek od m-zima »

Bez větru na svahu se mužu jenom opalovat, zato když je silny větr (u mě 6 m/s) vytasim moji "myš 09", ktera ma rozpěti 1m (motor nema) a s tim je největší sranda, sice většinu doby couvá ale dají se s tim dělat takovy věci... :)
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#20 Příspěvek od rampa_mckvak »

Hlasoval jsem vánek i když bezvětří je super. Slabší vítr taky není špatnej. Vše se hodí k něčemu. Takže zlatej střed. Ale tenhle zasranej vichr co je v posledních dnech už mě strašně sere a vytáčí a ještě k tomu chčije a chčije a chčije.
Co neubrzdíš neukecáš.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Pajas »

Ancistrus01 píše:
Pajas píše: A na zaučení? To se musí prostě na 100% počkat na 100% bezvětří, i mírný vánek dokáže pěkně znechutit začátečníkův den D.

Ahoj, teď s tebou mírně nesouhlasím. V úterý sem byl poprvé zalétnout Betu, bez motoru na mírný svah. Foukal boční vánek a celkem se to dá zvládnout, já jako úplný začátečník jsem teda problém neměl.

P.S. ještě aby jsem zvládl motorový let.

No jako klidně ve větru, to je jedno, myslím, že takové přízemní lety nejsou toliká ovlivňovány větrem (aspoň u gumáčků, kteří mi stejně nevyletí výš jak 1 metr, to u mě platí), jako někde 10 metrů nad zemí. To už je bezvětří, nebo tedy mírný vánek, aby se neřeklo, nutností. Pro začátečníky, kteří lítají poprvé. Jiná věc je, pokud trénuješ na simulátoru. Já jsem to kdysi na simu zkoušel a pak se jenom divili, že znám kombinaci VOP a SOP. Ale to je každého věc.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Ancistrus01 »

No jasný.

Tak sice u nás neprší, ale vítr je aprosto strašnej, alespoň na medardoj je že se to má večer uklidnit a zítra dopoledne má být bezvětří. :D
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Pajas »

Náchodsko hrůza. Už tam není kosa a mokro jako včera, to je výhoda. Ale lítat se v tom absolutně nedá. Jedině svah.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ani ten svah to jsou poryvy ze strany na stranu :cry: :(
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Martin104 »

Já budu taky čekat na večer, v tomto větru si s katanou ještě ven netroufnu. Zas tak v ruce jí ještě nemám. Ráno jsem byl s betou a na půl plynu proti větru mě stála ve vzduchu na místě :lol: :lol: .
http://martin104b.galerie.cz/
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Pajas »

Byl jsem pověsit prádlo a jednu chvíli bylo skoro kolmo od země směrem na sever, pak na jih, takže si vyberte :D, ale taky jsme šli na svah a foukalo různě.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od AR1 »

Přesně, to je ten problém. Kdyby foukalo nějak stabilně, může to být i výhoda. Jenže ono fouká v poryvech z různých směrů. Mě osobně to vadí a chodím lítat do 4 m/s.

Jinak jsem si pořídil elektro svaháka, že budu lítat i za větrnýho počasí a je to stejně na pytel, vítr a turbolence s tím při přistání hází jak se jim zachce (ano, za letu vítr nevadí) a jednou jsem vylezl skutečně na 10 m/s a to už mi tahá nudle z nosu, nic co by mě bavilo.
corona

#28 Příspěvek od corona »

Na volňásky je to bez debaty, nejlíp 0. Zažil jsem ale i soutěže, kdy foukalo 8.
Vrtulníčkový hračky pak nejlíp 0,0, horní hranice je někde za 2-3 m/s.
Rád si vstanu třeba v 5:00, není nad klid ovzduší a nehrozící jiný provoz.

:lol:
jag42

#29 Příspěvek od jag42 »

Tak pořád nenadávejte, dnes jsme si polétali i na Náchodsku! Ráno olej, přes den lehké chvění listí, večer opět olej. Takovýhle den už jsem dlouho nezažil. Polétal jsem si krásně i s tímhle : http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=39709 a tomu vadí i když si 2m od něj pr.. :lol:
A ještě skoro nesvítilo slunce , tak jsem nebyl proti obloze vykoukanej jak čerstvě probuzená sova pálená. Ale takové podmínky jsou zde opravdu velmi zřídka. :(
A taky jsem si pěkně zalétal 2 baterky s Jakem.Toho zmetka mám plný ruce i za bezvětří, natož, když nám do toho kecá vítr...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Ancistrus01 »

jag42 píše:Tak pořád nenadávejte, dnes jsme si polétali i na Náchodsku! Ráno olej, přes den lehké chvění listí, večer opět olej. Takovýhle den už jsem dlouho nezažil.

No a dnes je toto počasí zase. :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“