Tmelení EPP
HERRI píše:tak jsem jiz objednal (FW-190A) barvy pouziju syntetiku REVEL a po radnem zaschnuti striknu 1-2 vrstvy ciryho synt. pololesku (REVEL) nebo Sport akrylu ?!
no jestli sleduješ i www.modelforum.cz tak já to stříknul Sidoluxem je to akrylový lak na plovoucí podlahy
Naposledy upravil(a) Tomcat dne čtv 07.12.2006 7:17, celkem upraveno 1 x.
Tomcat píše:HERRI píše:tak jsem jiz objednal (FW-190A) barvy pouziju syntetiku REVEL a po radnem zaschnuti striknu 1-2 vrstvy ciryho synt. pololesku (REVEL) nebo Sport akrylu ?!
no jestli sleduješ i www.modelforum.cz tak já to sttřínul Sidoluxem je to akrylový lak na plovoucí podlahy
nesleduju ale podivam se - diky...
HERRI píše:Tomcat píše:HERRI píše:tak jsem jiz objednal (FW-190A) barvy pouziju syntetiku REVEL a po radnem zaschnuti striknu 1-2 vrstvy ciryho synt. pololesku (REVEL) nebo Sport akrylu ?!
no jestli sleduješ i www.modelforum.cz tak já to sttřínul Sidoluxem je to akrylový lak na plovoucí podlahy
nesleduju ale podivam se - diky...jo a prosim te kde tam najdu to cos mi chtel ukazat ?!
tak přesně úplně tady
http://modelforum.upce.cz/forum/viewtop ... lux&t=1930
ten lak používám i na plastikový modely před patinou nástřikem na obtisky udělá to na kitu krásně lesklý povrch na EPP to skoro nebude ani vidět ale ochrana tam bude.
kasssy píše:O lepších vlastnostech nepotaženýho Epp už jsem taky slyšel,ale proč se teda Epp samokřídla potahují? Je to jen kvuli pevnosti při kombatu? Pokud bych ho chtel používat jen jako větroň vyplatí se jej nepotahovat? Kvuli lepšímu vztlaku?
Je to kvůli rychlosti. A také profilu. Některý profil je navržen pro turbulentní proudění, jiný pro laminární. Tomu musí také odpovídat povrch. I když u malých ér se s laminárním asi nepotkáš.
zdzd píše:kasssy píše:O lepších vlastnostech nepotaženýho Epp už jsem taky slyšel,ale proč se teda Epp samokřídla potahují? Je to jen kvuli pevnosti při kombatu? Pokud bych ho chtel používat jen jako větroň vyplatí se jej nepotahovat? Kvuli lepšímu vztlaku?
Je to kvůli rychlosti. A také profilu. Některý profil je navržen pro turbulentní proudění, jiný pro laminární. Tomu musí také odpovídat povrch. I když u malých ér se s laminárním asi nepotkáš.
aha
- pert
- Kontaktovat uživatele:
kasssy píše:O lepších vlastnostech nepotaženýho Epp už jsem taky slyšel,ale proč se teda Epp samokřídla potahují? Je to jen kvuli pevnosti při kombatu? Pokud bych ho chtel používat jen jako větroň vyplatí se jej nepotahovat? Kvuli lepšímu vztlaku?
A taky hlavně kvůli tomu, že když tě popadne kombatí nálada a někdo ti ji namaže, tak z nepotaženýho křídla bude " sněžit "
zdzd píše:kasssy píše:O lepších vlastnostech nepotaženýho Epp už jsem taky slyšel,ale proč se teda Epp samokřídla potahují? Je to jen kvuli pevnosti při kombatu? Pokud bych ho chtel používat jen jako větroň vyplatí se jej nepotahovat? Kvuli lepšímu vztlaku?
podle me je veta "epp modely letaji lepe nepotazene" pekne zavadejici. povrch kridla ovlivnuje letove vlastnosti (vztlak kridla) pouze z hlediska profilu kridla a ne materialu kridla. Priklad: vyrobim 2 identicke stejne tezke stihacky La-7 o rozpeti 1 metr, jedna bude z EPS tmelena, lestena, kridlo s profilem Clark Y a druhy stejny Lavockin bude z EPP a potazeny folii...ktery bude lepe letat ? Obe velmi podobne az stejne. At mi nikdo netvrdi ze kdybych toho druheho lavockina nepotahl a nechal chlupateho tak ze bude litat lepe nez hladky polystyrenovy...to by modely od Alfa nebo FSK letaly hure nez treba stihacky LM-model coz neni pravda. Takze je tu zavislost pouze povrch vs. profil a ne povrch vs. material, jak spravne naznacuje zdzd.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Nekteri to uz zkouseli, teda ne primo s EPP, ale treba s mensima vetronema - potah hladkou folii a proti tomu papir (povrch ma strukturu) nebo lakovana dyha.
Zavery byly celkem jasne - papir nebo dyha se lepe chova pri malych rychlostech, minimalka je nizsi, lip to krouzi v termice atd... folie ma mensi odpor pri vetsich rychlostech = stremhlav se to vic rozjede, ale na minimalce to driv zacne padat.
Zavery byly celkem jasne - papir nebo dyha se lepe chova pri malych rychlostech, minimalka je nizsi, lip to krouzi v termice atd... folie ma mensi odpor pri vetsich rychlostech = stremhlav se to vic rozjede, ale na minimalce to driv zacne padat.