Tmelení EPP

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
georg
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od georg »

S tim snížením vztlaku souhlasim EPP musí mít turbolence jinak skoro nelítá
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
arda1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od arda1 »

helbo píše:však C6000 je acetón .... to žerie EPS, EPP...
nie ?!
teda aspoň u nás na slovensku hej :)...
C6000 není ani Aceton-Aceton je úplně něco jiného :wink: A EPP se mi nepodařilo byť jen naleptat zatím ničím :lol: :lol: :lol:
Tomcat

#18 Příspěvek od Tomcat »

HERRI píše:tak jsem jiz objednal (FW-190A) barvy pouziju syntetiku REVEL a po radnem zaschnuti striknu 1-2 vrstvy ciryho synt. pololesku (REVEL) nebo Sport akrylu ?!

no jestli sleduješ i www.modelforum.cz tak já to stříknul Sidoluxem je to akrylový lak na plovoucí podlahy
Naposledy upravil(a) Tomcat dne čtv 07.12.2006 7:17, celkem upraveno 1 x.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od kasssy »

O lepších vlastnostech nepotaženýho Epp už jsem taky slyšel,ale proč se teda Epp samokřídla potahují? Je to jen kvuli pevnosti při kombatu? Pokud bych ho chtel používat jen jako větroň vyplatí se jej nepotahovat? Kvuli lepšímu vztlaku?
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od HERRI »

helbo píše:
Abu píše:EPP rozhodne aceton nerozlepta, zatimco EPS naopak :!:

aha tak to som nevedel, bral som to tak, že keď to žere EPS tak to bude určite žrať aj EPP... tak sorry to som nevedel...

prophylen je opravdu netečný vůči nitrokombinačním látkám. Styren se nechá rozleptat od nitro i synt.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od HERRI »

Tomcat píše:
HERRI píše:tak jsem jiz objednal (FW-190A) barvy pouziju syntetiku REVEL a po radnem zaschnuti striknu 1-2 vrstvy ciryho synt. pololesku (REVEL) nebo Sport akrylu ?!

no jestli sleduješ i www.modelforum.cz tak já to sttřínul Sidoluxem je to akrylový lak na plovoucí podlahy

nesleduju ale podivam se - diky... 8) jo a prosim te kde tam najdu to cos mi chtel ukazat ?!
Tomcat

#22 Příspěvek od Tomcat »

HERRI píše:
Tomcat píše:

no jestli sleduješ i www.modelforum.cz tak já to sttřínul Sidoluxem je to akrylový lak na plovoucí podlahy

nesleduju ale podivam se - diky... 8) jo a prosim te kde tam najdu to cos mi chtel ukazat ?!

tak přesně úplně tady

http://modelforum.upce.cz/forum/viewtop ... lux&t=1930

ten lak používám i na plastikový modely před patinou nástřikem na obtisky udělá to na kitu krásně lesklý povrch na EPP to skoro nebude ani vidět ale ochrana tam bude.
zdzd

#23 Příspěvek od zdzd »

kasssy píše:O lepších vlastnostech nepotaženýho Epp už jsem taky slyšel,ale proč se teda Epp samokřídla potahují? Je to jen kvuli pevnosti při kombatu? Pokud bych ho chtel používat jen jako větroň vyplatí se jej nepotahovat? Kvuli lepšímu vztlaku?

Je to kvůli rychlosti. A také profilu. Některý profil je navržen pro turbulentní proudění, jiný pro laminární. Tomu musí také odpovídat povrch. I když u malých ér se s laminárním asi nepotkáš.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od HERRI »

zdzd píše:
kasssy píše:O lepších vlastnostech nepotaženýho Epp už jsem taky slyšel,ale proč se teda Epp samokřídla potahují? Je to jen kvuli pevnosti při kombatu? Pokud bych ho chtel používat jen jako větroň vyplatí se jej nepotahovat? Kvuli lepšímu vztlaku?

Je to kvůli rychlosti. A také profilu. Některý profil je navržen pro turbulentní proudění, jiný pro laminární. Tomu musí také odpovídat povrch. I když u malých ér se s laminárním asi nepotkáš.

aha 8O
pert
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od pert »

A taky hlavně kvůli tomu, že když tě popadne kombatí nálada a někdo ti ji namaže, tak z nepotaženýho křídla bude " sněžit " :lol: i v létě :lol:
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od HERRI »

zdzd píše:

podle me je veta "epp modely letaji lepe nepotazene" pekne zavadejici. povrch kridla ovlivnuje letove vlastnosti (vztlak kridla) pouze z hlediska profilu kridla a ne materialu kridla. Priklad: vyrobim 2 identicke stejne tezke stihacky La-7 o rozpeti 1 metr, jedna bude z EPS tmelena, lestena, kridlo s profilem Clark Y a druhy stejny Lavockin bude z EPP a potazeny folii...ktery bude lepe letat ? Obe velmi podobne az stejne. At mi nikdo netvrdi ze kdybych toho druheho lavockina nepotahl a nechal chlupateho tak ze bude litat lepe nez hladky polystyrenovy...to by modely od Alfa nebo FSK letaly hure nez treba stihacky LM-model coz neni pravda. Takze je tu zavislost pouze povrch vs. profil a ne povrch vs. material, jak spravne naznacuje zdzd.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Čop »

Myslím že to tady každej tak pochopil. Je jedno jestli je povrch chlupatý EPP, nebo chlupatý železo. Rozhoduje typ profilu a míra chlupatosti. Ne materiál... :D
Spíš lítač než stavěč...
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Kerberos »

to HERRI : nic Ti nebrání to vyzkoušet a pak se podělit se svými zkušenostmi. objednej si jedno křídlo navíc a dej se do toho :-)
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od HERRI »

Kerberos píše:to HERRI : nic Ti nebrání to vyzkoušet a pak se podělit se svými zkušenostmi. objednej si jedno křídlo navíc a dej se do toho :-)

no musim pockat az ero dorazi, nevim co to ma za profil, pak uvidim jestli to necham chlupaty nebo upravim
Abu
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Abu »

Nekteri to uz zkouseli, teda ne primo s EPP, ale treba s mensima vetronema - potah hladkou folii a proti tomu papir (povrch ma strukturu) nebo lakovana dyha.
Zavery byly celkem jasne - papir nebo dyha se lepe chova pri malych rychlostech, minimalka je nizsi, lip to krouzi v termice atd... folie ma mensi odpor pri vetsich rychlostech = stremhlav se to vic rozjede, ale na minimalce to driv zacne padat.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“