Tmelení EPP

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
HERRI
Kontaktovat uživatele:

Tmelení EPP

#1 Příspěvek od HERRI »

Existuje nějaký tmel či jiná medoda pro zlepšení chlupatého povrchu EPP výřezů. Broušení šmirglem není ono...
Čop
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Čop »

Já jsem zkoušel povrch maličko ohřát horkovzdušnou pistolí. Trochu to pomůže. Odstraní to "chlupatost" ale zase se objeví struktura kuliček. Proč chceš tu chlupatost odstranit? Na jakém letadle to je?
Spíš lítač než stavěč...
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od G0tik »

neviem ale ludia vravia ze epp lieta dobre kvoli nerovnemu povrchu...
tmel by bol podla mna velmi tazky na taketo veci...
napr golfova lopticka leti dobre kvoli tym vpuklinam dovnutra - podla mna aj epp kvoli tomu dobre leti
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od HERRI »

Čop píše:Já jsem zkoušel povrch maličko ohřát horkovzdušnou pistolí. Trochu to pomůže. Odstraní to "chlupatost" ale zase se objeví struktura kuliček. Proč chceš tu chlupatost odstranit? Na jakém letadle to je?

no chtel bych poridit nejakou stihacku (JAK 3 nebo FW-190) od lm-model ve verzi nebarvene a udelat si vlastni povrch. upravu....nektere vyobrazene modely na strankach lm model maji docela hladky povrch a me by zajimalo jak toho bylo docileno...jake barvy se daji pouzit k nastriku. mam moznost si to nastrikat syntetickejma Revelkama nebo Humbrolkama na plastikace ale nevim jestli to bude na epp drzet
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HERRI »

G0tik píše:neviem ale ludia vravia ze epp lieta dobre kvoli nerovnemu povrchu...
tmel by bol podla mna velmi tazky na taketo veci...
napr golfova lopticka leti dobre kvoli tym vpuklinam dovnutra - podla mna aj epp kvoli tomu dobre leti

era z EPS a hladkym povrchem letaji take dobre, na EPS se pouziva vyborny a lehoucky slehany tmel, jen hledam obdobu pouzitelnou na EPP
Tomcat

#6 Příspěvek od Tomcat »

HERRI píše:
Čop píše:Já jsem zkoušel povrch maličko ohřát horkovzdušnou pistolí. Trochu to pomůže. Odstraní to "chlupatost" ale zase se objeví struktura kuliček. Proč chceš tu chlupatost odstranit? Na jakém letadle to je?

no chtel bych poridit nejakou stihacku (JAK 3 nebo FW-190) od lm-model ve verzi nebarvene a udelat si vlastni povrch. upravu....nektere vyobrazene modely na strankach lm model maji docela hladky povrch a me by zajimalo jak toho bylo docileno...jake barvy se daji pouzit k nastriku. mam moznost si to nastrikat syntetickejma Revelkama nebo Humbrolkama na plastikace ale nevim jestli to bude na epp drzet

Od LM model mám FW 190 a lítá skvěle,barvil jsem ho barvami AGAMA jak syntetikou tak akrylem a barva drží jen bude asi chtít naspodu zafixovat lakem když se přistává na břicho tak se odírá ale to asi každá. :D
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kerberos »

EPP nech chlupatý, pak to lítá, hladký padá :-) kolega si jednou potáhnul EPP papírem a nestačil se divit :-D jinak ty barvy držet i budou, ale dej jim čas na zaschnutí, nebo budeš mít zmazaný ruce
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od HERRI »

tak jsem jiz objednal (FW-190A) barvy pouziju syntetiku REVEL a po radnem zaschnuti striknu 1-2 vrstvy ciryho synt. pololesku (REVEL) nebo Sport akrylu ?!
Čop
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Čop »

Hele, fakt buď opatrnej. Kluci mají pravdu, že chlupatý EPP výrobci úmyslně nechávají chlupatý. Důvodem jsou drobné turbulence které zvyšují vztlak. Někde jsem četl že vyhlazení povrchu běžného EPP má za následek (podle typu profilu) ztrátu až 60% vztlaku :!:
Spíš lítač než stavěč...
helbo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od helbo »

syntetiku priamo na EPP hmmmmmm......
pert
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pert »

helbo píše:syntetiku priamo na EPP hmmmmmm......

Proč né? Vyzkoušená je i nitrokombinace. No prostě to co se dá ředit ředidlem C6000.Nitroředidlo. A k té úpravě povrchu: zkoušelo se i nanesení řídkého nitrolaku přímo na EPP a po zaschnutí přebrousit tak 400stovkou smirkem. Je to trochu lepší než přímo brousit EPP. Ale nevím jak vypadá ten povrch EPP na daném typu??? Zkusit se má všechno :D
helbo
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od helbo »

však C6000 je acetón .... to žerie EPS, EPP...
nie ?!
teda aspoň u nás na slovensku hej :)...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Abu »

EPP rozhodne aceton nerozlepta, zatimco EPS naopak :!:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
deklik

#14 Příspěvek od deklik »

helbo píše:však C6000 je acetón .... to žerie EPS, EPP...
nie ?!
teda aspoň u nás na slovensku hej :)...

Tak to máte na Slovensku blbý, u nás EPP vydrží. A C6000 není aceton.
Deklik
helbo
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od helbo »

Abu píše:EPP rozhodne aceton nerozlepta, zatimco EPS naopak :!:

aha tak to som nevedel, bral som to tak, že keď to žere EPS tak to bude určite žrať aj EPP... tak sorry to som nevedel...
Odpovědět

Zpět na „Dílna“