Já jsem zkoušel povrch maličko ohřát horkovzdušnou pistolí. Trochu to pomůže. Odstraní to "chlupatost" ale zase se objeví struktura kuliček. Proč chceš tu chlupatost odstranit? Na jakém letadle to je?
neviem ale ludia vravia ze epp lieta dobre kvoli nerovnemu povrchu...
tmel by bol podla mna velmi tazky na taketo veci...
napr golfova lopticka leti dobre kvoli tym vpuklinam dovnutra - podla mna aj epp kvoli tomu dobre leti
Čop píše:Já jsem zkoušel povrch maličko ohřát horkovzdušnou pistolí. Trochu to pomůže. Odstraní to "chlupatost" ale zase se objeví struktura kuliček. Proč chceš tu chlupatost odstranit? Na jakém letadle to je?
no chtel bych poridit nejakou stihacku (JAK 3 nebo FW-190) od lm-model ve verzi nebarvene a udelat si vlastni povrch. upravu....nektere vyobrazene modely na strankach lm model maji docela hladky povrch a me by zajimalo jak toho bylo docileno...jake barvy se daji pouzit k nastriku. mam moznost si to nastrikat syntetickejma Revelkama nebo Humbrolkama na plastikace ale nevim jestli to bude na epp drzet
G0tik píše:neviem ale ludia vravia ze epp lieta dobre kvoli nerovnemu povrchu... tmel by bol podla mna velmi tazky na taketo veci... napr golfova lopticka leti dobre kvoli tym vpuklinam dovnutra - podla mna aj epp kvoli tomu dobre leti
era z EPS a hladkym povrchem letaji take dobre, na EPS se pouziva vyborny a lehoucky slehany tmel, jen hledam obdobu pouzitelnou na EPP
Čop píše:Já jsem zkoušel povrch maličko ohřát horkovzdušnou pistolí. Trochu to pomůže. Odstraní to "chlupatost" ale zase se objeví struktura kuliček. Proč chceš tu chlupatost odstranit? Na jakém letadle to je?
no chtel bych poridit nejakou stihacku (JAK 3 nebo FW-190) od lm-model ve verzi nebarvene a udelat si vlastni povrch. upravu....nektere vyobrazene modely na strankach lm model maji docela hladky povrch a me by zajimalo jak toho bylo docileno...jake barvy se daji pouzit k nastriku. mam moznost si to nastrikat syntetickejma Revelkama nebo Humbrolkama na plastikace ale nevim jestli to bude na epp drzet
Od LM model mám FW 190 a lítá skvěle,barvil jsem ho barvami AGAMA jak syntetikou tak akrylem a barva drží jen bude asi chtít naspodu zafixovat lakem když se přistává na břicho tak se odírá ale to asi každá.
EPP nech chlupatý, pak to lítá, hladký padá kolega si jednou potáhnul EPP papírem a nestačil se divit jinak ty barvy držet i budou, ale dej jim čas na zaschnutí, nebo budeš mít zmazaný ruce
tak jsem jiz objednal (FW-190A) barvy pouziju syntetiku REVEL a po radnem zaschnuti striknu 1-2 vrstvy ciryho synt. pololesku (REVEL) nebo Sport akrylu ?!
Hele, fakt buď opatrnej. Kluci mají pravdu, že chlupatý EPP výrobci úmyslně nechávají chlupatý. Důvodem jsou drobné turbulence které zvyšují vztlak. Někde jsem četl že vyhlazení povrchu běžného EPP má za následek (podle typu profilu) ztrátu až 60% vztlaku
Proč né? Vyzkoušená je i nitrokombinace. No prostě to co se dá ředit ředidlem C6000.Nitroředidlo. A k té úpravě povrchu: zkoušelo se i nanesení řídkého nitrolaku přímo na EPP a po zaschnutí přebrousit tak 400stovkou smirkem. Je to trochu lepší než přímo brousit EPP. Ale nevím jak vypadá ten povrch EPP na daném typu??? Zkusit se má všechno