Poskládání LiPo/LiFe akumulátoru dle rozměrů?
Re: Poskládání LiPo/LiFe akumulátoru dle rozměrů?
Jak už jsem psal, je to do airsoftové zbraně. Mam G36, kde se baterky davají dvojím stylem - do předpažbí, tzn. baterka nejde vidět, nebo na pažbu do kapsičky...Já jsem to na pažbu nechtěl, prostě se mi to nelíbí, lítat s baterkou na pažbě, takže ji dávám do předpažbí, no a tam je pochopitelně docela málo místa, takže jsem dost limitován výběrem baterky...Kdybych to měl na pažbě, tak si tam hodím Sanyo Ničkovou z velkých článků a LiPo se může jít zahrabat 
Konig píše:.....4, Voltáž by měla mít alespoň 9,9V, maximálně 11,1V......
Tohle si budeš muset ujasnit, protože zatím jsou pro Tebe nepoužitelné všechny navrhované varianty lipolek v uspořádání 2s a 3s.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
11,1V voltáž se rovná 3 článkové LiPo a zatím nesedí žádná.
9,9V se rovná 3 článkové LiFe, a zatím nikdo takovou nenavrhnul.
A k ujasnění není co. Momentálně mám 7,4V/2200mAh. Buď naleznu (nebo bude někdo schopný poskládat) LiPo/Fe, která mi bude vyhovovat, nebo holt zůstanu na té 7,4V. Ale znova do stejné voltáže nepůjdu.
9,9V se rovná 3 článkové LiFe, a zatím nikdo takovou nenavrhnul.
A k ujasnění není co. Momentálně mám 7,4V/2200mAh. Buď naleznu (nebo bude někdo schopný poskládat) LiPo/Fe, která mi bude vyhovovat, nebo holt zůstanu na té 7,4V. Ale znova do stejné voltáže nepůjdu.
Tak to nakonec vypada, že mám dva vhodné kandidáty. Bohužel nikde v ČR nejsou skladem, a všichni určitě objednávají z Hobbykingu, takže než by to tu přišlo, to si dřív raději sám z Hobbykingu to objednám.
1, Možnost
- http://www.emotors.cz/elsa/eshop/5-1-BA ... LiPol-Pack
2, Možnost
- http://www.emotors.cz/elsa/eshop/5-1-BA ... mAh-3S-20C
Velikostně jen o 3mm větší, což by neměl být problém. Jenže v ČR vyprodáno, a než by mi to přijelo z Hobbykingu, tak už bude pozdě. (potřebuji to do 10. září)
Protože baterku stejně potřebuji, objednat to budu muset tak či tak. Otázka - mám připlatit za tu KYPOM, nebo ne? Vybíjecí proudy 20/30C u Turnigy by mi měly stačit (kolik je to na Ampéry prosím?), ale jde mi o to, která z těhle dvou je kvalitnější. Momentálně mám Turnigy už asi rok, a zatím bezproblémů běží a to se mi jí podařilo jednou i zcela vybít
1, Možnost
- http://www.emotors.cz/elsa/eshop/5-1-BA ... LiPol-Pack
2, Možnost
- http://www.emotors.cz/elsa/eshop/5-1-BA ... mAh-3S-20C
Velikostně jen o 3mm větší, což by neměl být problém. Jenže v ČR vyprodáno, a než by mi to přijelo z Hobbykingu, tak už bude pozdě. (potřebuji to do 10. září)
Protože baterku stejně potřebuji, objednat to budu muset tak či tak. Otázka - mám připlatit za tu KYPOM, nebo ne? Vybíjecí proudy 20/30C u Turnigy by mi měly stačit (kolik je to na Ampéry prosím?), ale jde mi o to, která z těhle dvou je kvalitnější. Momentálně mám Turnigy už asi rok, a zatím bezproblémů běží a to se mi jí podařilo jednou i zcela vybít
Naposledy upravil(a) Konig dne pon 29.08.2011 15:19, celkem upraveno 1 x.
Co tam máš za motor a mechabox? Kámoš si dal do airsoftky 3S a rychle ho vyndal - mělo to kadenci že to bylo skoro nepoužitelný- druhý co to použil tak se mu poprvý shořel motor a podruhý se rozstřelil mecháč. Radek
ICQ 638556901
V tomhle problém není, motor je tam zátěžový, a pružina M130, takže to nebude zas tak šílené. Teď s 7,4V mám kadenci 16 kulí za sekundu (což je naprosto v klidu), předpokládám, že s 11,1 bych měl ku 20ti, možná i více (nízkoodporová kabeláž + mosfet), a to je pořád vklidu, spousty lidí má softku upravenou pro kadenci 50 kulí za sekundu
Jak je to s kvalitou Kypom vs Turnigy?
Jak je to s kvalitou Kypom vs Turnigy?
Bacha na MosFET- kámoš zapoměl v airsoftce Lipolku a spolehlivě se podbila (na vyhození) - pokaždý vyhodit baterku ze zbraně-protíká tam neustále sice malý proud ale pro Lipol je to vražedný (stejný jako u mod. reglu)- Radek
ICQ 638556901
Jop, to dělám pokaždé. 
Tak objednána Power X5 - 1800mAh, 11,1V, rozměrově to půjde.
Někde jsi psal o tom napětí, že minimum 9,9V, maximum 11,1V.
Je Ti jasné, že tohle má maximum 12,6V?
Je Ti jasné, že tohle má maximum 12,6V?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Konig píše::?: Na stránkách i na dostupném fotu je 11,1V
To je napětí, které se jmenuje nominální.
Když je to nabité, tak to má 12,6V.
Když to vybiješ v tom kvéru pod cca 10,5V, tak máš brzy po baterce.
Přece by o tom měla být nějaká zmíňka ne? Když všude píšou 11,1V, tak promiň, ale nemám důvod věřit, že je tam 12,6V 
Jako neříkám že tomu rozumím, to vůbec ne, ale přece když všude píšou i na obalu 11,1V, tak tam tolik je, ne?
U mé LiPo Turnigy taky píšou 7,4V, to tam je taky přes osm?
U kamarádove LiPo Turnigy 11,1V bylo taky když to měřil napětí takové, jaké údavají - okolo 11,1-2V
Jako neříkám že tomu rozumím, to vůbec ne, ale přece když všude píšou i na obalu 11,1V, tak tam tolik je, ne?
U kamarádove LiPo Turnigy 11,1V bylo taky když to měřil napětí takové, jaké údavají - okolo 11,1-2V
- Kenny McCormick
ano, plne nabity lipol clanok 4,2V, cize mas tam 8,4VKonig píše:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/