EXCEL 2000 od BH
Re: EXCEL 2000 od BH
Zdravím, jak máte řešený ovládání křidélek, myslím serva na křidélka na excelovi 2000. Já tam mám dvě HS81 na každý křidélko zvlášť a ted jsem měnil obě převodovky po tvrdším přistání a vylomení podvozku, ale stejně nechápu jak se mohly strhnout. jestli náhodou nemáte někdo s tím zkušenost.
Každý modelář se stane pilotem, komu se to nepodaří, zůstane modelářem navždy.
Re: EXCEL 2000 od BH
Ja som mal jedno v strede krídla a tak isto to mám aj na TT40.
EXCEL 2000 - předělání křidélek na dvě serva
Ahoj , mám Excela 2000 , potřeboval bych jestli jste někdo nepředělával křidélka na dvě serva . Uvítal bych fotky vašeho řešení . S tím souvisí další dotaz. Použil jste někdo křidélka jako klapky ? Díky za tipy
Re: EXCEL 2000 - předělání křidélek na dvě serva
Tady máš mojí úpravu:
http://lark3.rajce.idnes.cz/Kamera_na_EXCEL-2000/#EXCEL_kridelka.jpg
http://lark3.rajce.idnes.cz/Kamera_na_EXCEL-2000/#P1020273.JPG
Serva jsou HS-125MG a je potřeba trošku upravit šachtu pro původní servo. Na páky serv to chce použít kuláky, aby se nekřížily táhla. Po nastavení diferenciace byly výkruty podstatně hezčí
Jako klapky jsem to nezkoušel, ale mám obavu, že by se hodně zhošila příčná stabilita. Ty výkruty byly ale parádní. Už ho ale nemám. Prodal jsem ho, a už je bohužel i po smrti.
http://lark3.rajce.idnes.cz/Kamera_na_EXCEL-2000/#EXCEL_kridelka.jpg
http://lark3.rajce.idnes.cz/Kamera_na_EXCEL-2000/#P1020273.JPG
Serva jsou HS-125MG a je potřeba trošku upravit šachtu pro původní servo. Na páky serv to chce použít kuláky, aby se nekřížily táhla. Po nastavení diferenciace byly výkruty podstatně hezčí
dík moc za obrázky , docela mě překvapila cena těch serv
)
koukal jsem na uchycení foťáku , neměl jsi problém s vibracema ? zkoušel jsem kamerku MD 80 , video je docela roztřesený .
koukal jsem na uchycení foťáku , neměl jsi problém s vibracema ? zkoušel jsem kamerku MD 80 , video je docela roztřesený .
S vibracema ne, ale to umístění je absolutně nevhodný. Uplně to "rozhodilo" proudění okolo ocasních ploch a byl jsem rád, že jsem to dostal v pořádku zpátky na zem. Udělal jsem potom nové pouzdro na foťák s menším odporem a s křidélkem na zadní části pro usměrnění proudění a to už bylo dobré.
Nakonec jsem pořídil kamerku GoPro-HD a s ní lítám i na akrobatu
http://lark3.rajce.idnes.cz/Kamera_GoPro-HD_nejen_na_LASER-200/#
Edit: Taková serva se dají sehnat i levnější
Nakonec jsem pořídil kamerku GoPro-HD a s ní lítám i na akrobatu
http://lark3.rajce.idnes.cz/Kamera_GoPro-HD_nejen_na_LASER-200/#
Edit: Taková serva se dají sehnat i levnější
Dík za inspiraci z tvé galerky fotek. Koukám že jezdíš lítat do Milovic , původně jsme o Milovicích s kolegou taky uvažovali ale nakonec z toho sešlo . Vyrážíme polítat za Kostomlaty . Máme tu docela fajn pole s jetelinou kde se dá . Letadla startujeme z ruky což je docela sranda
)
Excel s 7,5 to rve z ruky
)
Excel s 7,5 to rve z ruky
Taky jsem měl v Excelu 7,5 (MVVS) a lítal i obrácený přemet. Bylo to skvělý éro. Z ruky bych to ale asi nedal. Jinak si klidně můžete přijet do Milovic polítat. S Laserem to na trávě nejde, má malý kolečka 
já mám Excela dva měsíce , koupil jsem lítanýho a zatím si na něj zvykám . Povedlo se mi zrušit moje starý malý éro tak jsem chtěl větší . s excelem zatím naprostá spokojenost , je to hodný letadlo co dost chyb odpustí . Na akrobacii si zatím moc netroufám . Trénuju takový to maketový poletování , žádná divočina .
s kolegou jsme tak trošku amatéři , takže se zatím mezi zkušený modeláře moc nehrneme ale na polítání a pokec by jsme do milovic mohli zajet .
Jak často do milovic jezdíš ? můžeme si vyměnit kontakty a na někdy se domluvit . Na jaře jsme o milovicích uvažovali ale přijde nám to na naše lítání docela drahé . časově se nám daří utrhnout se občas navečer na dvě hoďky . No a než by jsme dojeli do milovic tak je to pro nás ztráta času na cestě.
s kolegou jsme tak trošku amatéři , takže se zatím mezi zkušený modeláře moc nehrneme ale na polítání a pokec by jsme do milovic mohli zajet .
Jak často do milovic jezdíš ? můžeme si vyměnit kontakty a na někdy se domluvit . Na jaře jsme o milovicích uvažovali ale přijde nám to na naše lítání docela drahé . časově se nám daří utrhnout se občas navečer na dvě hoďky . No a než by jsme dojeli do milovic tak je to pro nás ztráta času na cestě.
Kam chodíte v Kostomlatech lítat?
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
máme tu takové pole s nízkou jetelinou . starty z ruky a přistání na minimálce co to jde . kola se sice zaseknou , éro se překlopí ale je to jak do peřinky , bez poškození . Je to kus od vesnice , dá se tam zaparkovat i auto . silnice je taky kus bokem . docela fajn polítání . Hlavně odpo si zavoláme - nefouká , a jsme za 15 minut na místě a tankujeme
) Jestli chceš můžeš se někdy připojit
)
Dík, bohužel nemám auto. Tahám všechno na kole, takže bych to měl dost "z ruky".
Jinak lítám elektriku, kdyby bylo potřeba s něčím pomoct či poradit klidně se ozvi.
Jinak lítám elektriku, kdyby bylo potřeba s něčím pomoct či poradit klidně se ozvi.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Většinou soboty a neděle, ale někdy jedu i v týdnu, třeba i dopoledne (podle směny a počasí). Když se domluvíme a pojedete se mnou (nebo s někým z klubu) nic platit nemusíš
Momentálně už je to ale zase volnější akorát by mohla být zamčená závora. Do SZ ti pošlu mailovku a plánek kde lítáme.
kroxigor: jezdíš lítat na kole ? to by se mi moc nechtělo . Na pokec se ale někde sejít můžeme . Kde lítáš v Lysé ? my se snažíme lítat trošku dál od lidí , jednak kvůli bezpečnosti a rušení okolí . Elektrika je fajn , letadlo je krásně čistý ale když ten spalovák krásně voní
)
Lars : máš mejla , dál už bych to tu domlouváním nezasíral .
Lars : máš mejla , dál už bych to tu domlouváním nezasíral .
To víš komplet ekologicky
Lítám mezi poli za Kovonou a s větroněm občas zajdu na louku ve svahu Na Viničkách
S 35MHz to byl problém s rušením, ale po přechodu na 2,4GHz naprosto bez problémů.
S 35MHz to byl problém s rušením, ale po přechodu na 2,4GHz naprosto bez problémů.