daidalos 200
Re: daidalos 200
Jo jo moc díky za odpovědi.
Rozmyslím a dám vědět jen pro zajímavost,ale již ted jsem takřka rozhodnut 
Pane Lněnička,díky za odkaz na Akademii letectví.
Tak koukám na stránky Valenta model a at dělám co dělám,tak nikde nemůžu najít ceny
Jsou snad na dotaz?
Děkuji.
Děkuji.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re: daidalos 200
HURVE83 píše:Tak koukám na stránky Valenta model a at dělám co dělám,tak nikde nemůžu najít cenyJsou snad na dotaz?
Děkuji.
Ceny zjistíš na eshopu.
OK2WY
Jsem to tele
Jasan už to mám 
Mazákovi i těm ostatním děkuji za ohlas,
i když zatím nevěděli o našem magazínu, který má přes 1000 stran a asi 800 převážně barevných obrázků a diagramů. Bez reklamy!!
Vydáváme ho přes tři roky jednou měsíčně.
Není to jednoduché, ale je to i pro nás docela zajímavé. Ohlasy jsou vesměs příznivé i z mnoha jiných zemí.
Před časem jsme uzavřeli rubriku kam bylo možno posílat dotazy a my jsme se snažili odpovídat. Nějak ta aktivita usnula a tak, neodpovídáme když se nikdo neptá.
Vybíráme proto temata, která uznáme za vhodná a snažíme se je podat populárně naučnou formou. Teorii se vyhýbáme, ale jen potud, pokud bez ní není možné vysvětlit správně podstatu věci.
Protože není příliš pohodlné přepínat na internetu na jednotlivá čísla, i když jsou poměrně snadno dostupná, tak jsme se uvolili dodat případným zájemcům DVD se všemi dosavadními informacemi. V několika předchozích měsících jsme "oblékli" náš magazín do nového kabátu a tak nyní můžeme dodat 1 ks DVD za 245,-Kč. Zhotovujeme je na objednávku a trvá to asi 10 dní.
V různých diskuzních fórech není možné dost dobře vysvětlit některé podstatné věci, bez nichž je létaní, jakkoliv je vzrušující a zajímavé, jen cestováním s častými návštěvami slepých uliček, jimž se bylo možno vyhnout. Proto jsme také začali s DVD.
Je tu také ještě k dispozici nemálo knížek, které pomohli již několika tisícům stoupeců skutečného i "malého" letectví (modelářství).
Na navštěvování diskuzních fór mi nezbývá příliš času. Magazín mě zaměstnává dostatečně. A nedělám to nerad.
J.Lněnička
i když zatím nevěděli o našem magazínu, který má přes 1000 stran a asi 800 převážně barevných obrázků a diagramů. Bez reklamy!!
Vydáváme ho přes tři roky jednou měsíčně.
Není to jednoduché, ale je to i pro nás docela zajímavé. Ohlasy jsou vesměs příznivé i z mnoha jiných zemí.
Před časem jsme uzavřeli rubriku kam bylo možno posílat dotazy a my jsme se snažili odpovídat. Nějak ta aktivita usnula a tak, neodpovídáme když se nikdo neptá.
Vybíráme proto temata, která uznáme za vhodná a snažíme se je podat populárně naučnou formou. Teorii se vyhýbáme, ale jen potud, pokud bez ní není možné vysvětlit správně podstatu věci.
Protože není příliš pohodlné přepínat na internetu na jednotlivá čísla, i když jsou poměrně snadno dostupná, tak jsme se uvolili dodat případným zájemcům DVD se všemi dosavadními informacemi. V několika předchozích měsících jsme "oblékli" náš magazín do nového kabátu a tak nyní můžeme dodat 1 ks DVD za 245,-Kč. Zhotovujeme je na objednávku a trvá to asi 10 dní.
V různých diskuzních fórech není možné dost dobře vysvětlit některé podstatné věci, bez nichž je létaní, jakkoliv je vzrušující a zajímavé, jen cestováním s častými návštěvami slepých uliček, jimž se bylo možno vyhnout. Proto jsme také začali s DVD.
Je tu také ještě k dispozici nemálo knížek, které pomohli již několika tisícům stoupeců skutečného i "malého" letectví (modelářství).
Na navštěvování diskuzních fór mi nezbývá příliš času. Magazín mě zaměstnává dostatečně. A nedělám to nerad.
J.Lněnička
Rozhodně je to velice dobrý počin,občas se tu stavte nás vrátit ze snu zase do reálu 
Ups juuu:D Sparrow od Valentamodel
Máte někdo ponětí jak to létá? Půjde třeba na AXI 2826/8 a 3S Lipol
Půjde asi o velmi rychlý model ,tak se trochu bojím jestli se s tím člověk vejde i na nějakou louku a může to i do termiky a nebo to jenom létá 200Km/h sem a tam?
Děkuji za trpělivost a rady.
HURVE83 píše:Ups juuu:D Sparrow od ValentamodelMáte někdo ponětí jak to létá? Půjde třeba na AXI 2826/8 a 3S Lipol
Půjde asi o velmi rychlý model ,tak se trochu bojím jestli se s tím člověk vejde i na nějakou louku a může to i do termiky a nebo to jenom létá 200Km/h sem a tam?
![]()
částečně ,trup a výškovku Sparrow,křídlo mám z Weasel-Sparrow má profil HD 45 Weasel special
Jooo létá to sem a tam,takže pokud ti jde o to,budeš spokojený jako já-létá mi to čtvercové utažené obraty a nerozpadne se to ,ale cigáro si při řízení nezapálím
No Já mám toho axika 2826/8 i s převodovkou od AXI. Ale to by mně snad ani nenapadlo do dvoumetrovky dát tohle kombo na 6,5kg větroně. Doporučená vrtule je 20/13
s 5s lipol i když se mně to válí v šuflíku ještě netknutý,tak to snad ani ne nebo jo?
Hrozně bych chtěl vydět v letu. Od Daidala to má podstatně jiné vlastnosti,ale vyjímečnost jde pojmout více pohledy 
já bych v tvém případě-ochutnání něčeho jiného,nežli motoráka šel do blbuvzdorné jistoty-Etalon,rozhodně bude létet dobře,určitě pujde do větru i naložit a pujde i dobře opravit ,čekat v sezoně na nové křídlo Diadalose třeba 4 měsíce by nemuselo nevadit
Diadalos je určitě špička,ale opravdu alespon podle mého
pokud ho pořizuješ na soutěžní létání.
pokud ho pořizuješ na soutěžní létání.
HURVE83 píše:No Já mám toho axika 2826/8 i s převodovkou od AXI. Ale to by mně snad ani nenapadlo do dvoumetrovky dát tohle kombo na 6,5kg větroně. Doporučená vrtule je 20/13s 5s lipol i když se mně to válí v šuflíku ještě netknutý,tak to snad ani ne nebo jo?
Hrozně bych chtěl vydět v letu. Od Daidala to má podstatně jiné vlastnosti,ale vyjímečnost jde pojmout více pohledy
hlavně si v hlavě srovnej o co ti vlastně jde,chápu motoráře,kteří když s akrobatem přijedou na letiště a fučí přez 10ms jsou zpruzení a hledají alternativu,ale vubec si neumím představit,že jako akrobaták přijedu na letiště,nefouká a já vyndám Diadalose
Jasan. Když já ale opravdu chci celolaminát
Už bud kvůli tomu úžasnému kvičení když to letí nad hlavou nebo právě proto že třeba Daidal je lehounkej a špička v soutěžích. Ale věřím že i etalon je to super éro. Jen takové podobné si udělám sám doma a to už mám za sebou
Ale ted už mně asi osvítila přesně mířená teorie (praxe) od pepina. Asi bych mněl vyplnit právě tu mezeru když opravdu fouká,protože je asi fakt že akro a i další modely co mám jsou určené hlavně do klidu nebo malého větru. A s 2m raketou se asi větru bát nemusím a skok z akrobata bude i příjemnější. A to svištění je super
Už se těším až budu plašit venčící pejskaře
To byl vtip.
Dobře tak je rozhodnuto něco do větru,ale je správná volba Valentamodel?
Jak náročná je taková raketa na prostor? Asi bych ale někdy mněl roupy na termické aspon chvilkové poblbnutí. A to s tímto dvoumetrákem opravdu nejde? Chápu že je co cihla,ale já moc svahů v Pardubicích nemám... Že by vlastně ani jeden?
Dobře tak je rozhodnuto něco do větru,ale je správná volba Valentamodel?
Jak náročná je taková raketa na prostor? Asi bych ale někdy mněl roupy na termické aspon chvilkové poblbnutí. A to s tímto dvoumetrákem opravdu nejde? Chápu že je co cihla,ale já moc svahů v Pardubicích nemám... Že by vlastně ani jeden?
i s 2 metrem poblbneš,ale zase nad váhu 1kg moc nepolétáš alternativně i v termice,jen poblbneš,když se chytíš v termice,bude to už málo vidět a budeš muset pryč-dolu.Pokud chci létat termiku,mimo speciálu pod 1kg-třeba ten Diadalos to musí mít rozpětí 2,5 metru,jinak to není vidět,větší rozpětí,třeba 4m u makety si užívám pouze do té míry,že ten model vidím lépe a větší,rozhodně neletím podstatně dál a výš a čím větší model,tím větší opruz na přistání a plochu,kde budeš sedat.S rozpětím roste i nutná cena do vybavení,takže pro tebe by možná bylo ideální něco o rozpětí okolo 1,5m,v kompozitu,což je pořád ještě možné provozovat jako ozembouch a nahoře to udržet za pomoci levného pohonu.
Těžko radit,já třeba akrobaty a motoráky nelétám jen proto,že to prostě nestíhám vedle větronu,ačkoli je doma mám
jen to srdíčko vždy zvítězí u větroně.
Těžko radit,já třeba akrobaty a motoráky nelétám jen proto,že to prostě nestíhám vedle větronu,ačkoli je doma mám
HURVE83 píše:Jasan. Když já ale opravdu chci celolaminátUž bud kvůli tomu úžasnému kvičení když to letí nad hlavou nebo právě proto že třeba Daidal je lehounkej a špička v soutěžích
Nějak to úplně motáš - Daidalos ani náhodou není model na "úžasné kvičení", ten je na pomalé létání. A navíc se nedá ani označit za celolaminát.
Podle mě by se ti na naznačený styl blbnutí hodil z modelů za rozumnou cenu daleko víc Dion nebo třeba Sabre od Valenty - http://www.valentamodel.cz/61.htm