Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
scarabeus

Re: Hobbyking - nedoručená zásilka, vaše zkušenosti - vyřeše

#16 Příspěvek od scarabeus »

Klasicke sluzby Ceske posty. Ja jeste dnes vecer sepisuju stiznost. Kupodivu to minule zabralo (3 roky zpatky).

Vetsinou to ty mrchy delaji tak, ze "jako" neco doruci, a teprve druhy den daji do schranky upominku.

V pondeli odpoledne koukam na net na sledovaci cislo baliku a vidim, balik nedorucen, protoze adresat nebyl zastizen => ulozeno na poste. Upominka ve schrance samozrejme zadna, pro balik jdu v utery rano. V utery vecer je ve schrance teprve upominka. Jsou to vychcanci prvniho kalibru. Jo a pokud by nekdo patral po duvodu, proc to tak delaji, tak to je celkem jednoduche. Chteji byt brzo doma. Tak to proste nedoruci, rovnou ulozi na poste a basta fidli. Hodlam je zjebat, ze to jeste nevideli.

V mem minulem bydlisti to same, ale stiznost zafungovala perfektne. Nikdo se neodvazil nezazvonit (tam zas davali upominku rovnou, nezvonili, protoze minibalicek s sebou proste nechteli vzit).
Hauerdea

Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

#17 Příspěvek od Hauerdea »

Zdravím, nikdy sem nic neobjednával ze zahraničí tak se chci zeptat jak je to s Hobikingem... když si třeba obědnám věci za cca 50 dolaru + nějaká pošta, platí sem tam nějaký CLO, nebo procento DPH navíc ze je to ze zahraničí?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking

#18 Příspěvek od jyrry »

viewtopic.php?f=112&t=45057
ten prvni prispevek precist. Poradne. Je tam vsechno.
jyrry.webnode.cz
paplik

#19 Příspěvek od paplik »

jen ti poradim že s číny se vyplatí objednat levnou elektroniku.... ne letadla či dražší vysílačky u kterých nemáš záruku a musíš hledět na to že je to prostě čína a ne vždy ti to může dojít v pořádku.
Hauerdea

#20 Příspěvek od Hauerdea »

Dáky moc, nějak mě to přešlo :D asi objednám jen něco a vysílač si koupim tady v ČR.
paplik

#21 Příspěvek od paplik »

jo třeba baterky nabýječku motor nebo regl či serva hlavně se z tama oplatí koupit (no prostě já z tama kupuju jen zboží do 30$ a aby se to vlezlo do malé krabice, takže jen elektroniku)
Naposledy upravil(a) paplik dne ned 26.08.2012 16:50, celkem upraveno 1 x.
Fletout
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Fletout »

Teda to měkký I je tam příšrný...
L-410, Čmelák, Turbočmelák, a další.
něco na http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=724&amode=
AR1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od AR1 »

Fletout píše:Teda to měkký I je tam příšrný...

Jé, už jsem to chtěl taky napsat, děkuju :D
http://ar1.rajce.idnes.cz/
sechy
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od sechy »

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _PNF_.html
Chlapi prosím na kolik by vyšlo tohle? se všema formalitama.
Dík!!
von boberov

#25 Příspěvek od von boberov »

60dol. model+30dol. pošta+DPH a poplatky- řekl bych kolem 2500Kč
Drondys

#26 Příspěvek od Drondys »

AR1 píše:
Fletout píše:Teda to měkké I je tam příšerný...

Jé, už jsem to chtěl taky napsat, děkuju :D

Aby to tolik nedrásalo oči tak jsem to opravil v celém vlákně.
Drondys

#27 Příspěvek od Drondys »

sechy píše:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15131___Fokker_Dr_I_Triplane_EPO_R_C_Plane_PNF_.html Chlapi prosím na kolik by vyšlo tohle? se všema formalitama.

Hrubým odhadem cca 2600 Kč.
sechy
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od sechy »

Díky!Já se v tim Hkingu pořád moc nevyznám.
Našel jsem Eshop který dováží letadla, ale třeba větron v DE
stojí cca 2500, a u něj 4000.A to už je fakt sprostý.
Drondys

#29 Příspěvek od Drondys »

sechy píše:Díky!Já se v tim Hkingu pořád moc nevyznám. Našel jsem Eshop který dováží letadla, ale třeba větron v DE stojí cca 2500, a u něj 4000.A to už je fakt sprostý.

Pokud si vybereš model z DE Warehouse tj. německý sklad Hobbykingu viz tento odkaz pak jsou celkové náklady obvykle ještě výhodnější než při nákupu z centrály v HongKongu, protože je z DE Warehouse pro větší zásilky nižší poštovné a ceny modelů obvykle nejsou o moc vyšší než z HongKongu a přitom už je v nich zahrnuto německé DPH tj. při nákupu z DE Warehouse se na balík nevztahují žádné celní formality ani poplatky tj. zaplatíš jen tu cenu zboží a poštovného na Hobbykingu a jinak už nic jiného neplatíš a máš balík doma za pár dní z Německa. Posílají to dle volby poštovného kurýrem buď DPD nebo GLS.

Jen upozorním, že při vybírání zboží na HobbyKingu musí být všechny položky v košíku z DE Warehouse tj. v rámci jedné objednávky nelze kombinovat položky z centrály v HongKongu a z DE Warehouse. Poznat se to dá jednoduše tím, že všechny položky zboží z DE Warehouse mají v názvu na konci uvedeno v závorce (DE Warehouse).

Kromě výše zmíněného je při vybírání zboží z DE Warehouse nutno počítat i s tím, že ten sklad má podstatně menší sortiment zboží tj. cca jen 5% z toho co je vše k dispozici z centrály v HongKongu, ale občas se tam něco vybrat dá zejména viz některé modely nebo to může být výhodné třeba při nákupu některých lipolek apod..
Digis
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Digis »

Kluci má někdo osobní zkušenost s tím, když celnice po odmítnutí zaplacení cla pošle zásilku zpět do HK co se s ní stane? Jesli tě Z HK kontaktují, nebo ti připíší jen body a věci si vezmou zpět na sklad, nebo o to člověk příjde?
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“