Jaký acro z EPP - mírný začátečník

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
davelbc
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký acro z EPP - mírný začátečník

#16 Příspěvek od davelbc »

MarthiR píše:no mít lepší foták nebo spíš kameru,, jinak dobrá, příště až bude foukat a já budu moct vemu i záběr na měřák .. na naučení je vždy lepší když nefouká anebo do 3 metru max.. ale když se nebojíš jde to opravdu, jinak ve 13m/s letíš pouze od sebe, nebo spíš ani moc né ale kopáče, výkrut nožový let , let na zádech dokonce i couvat :-) nebo nožák na místě :-) je to zábava.

Takže jde stím lítat i ve větru ale chce to mít trošku v ruce...

Hmm tak jo. :) Asi to jde, v rukách je to bezpochyb. Ale ty pokročilý začátečníku (midolek) to ze začátku radši nezkoušej, bo to budeš hledat s vysavačem u sósedů. :mrgreen:

Ale stejně mi to nedá si ještě rýpnout... :mrgreen: Martine, chceš říct že jsem měl radši ušetřit, koupit kulickáče než kompozit, který při naložení na 4 kila mi ve větru 13m/s občas taky pekelně prožene pazoury na páčkách? :wink: 13m je už na papundekl s váhou 400g a metr rozpětím moooooc, to už není lítání ale náhodné unášení. Ty 3 m jsou pro to éro na hranici, bych tak řekl... co? :mrgreen: no... možná 3m pro můj stroj a jemu podobným, stroje z RC faktory toho snesou o kus víc, páč jsou fakt moc dobrý. Takže Midolek-u nemáš-li finanční strop, víš co pořídit, protože tyhle éra fak šlapou (RCF) a ty jeho koupí vedle určitě nešlápneš!
MarthiR

#17 Příspěvek od MarthiR »

Nesrovnávej kompozit a akrobata z EPP prosím tě jo

do 5 metru bez problému pak už je to boj jak si řekl :wink: ve větším větru je to boj ještě větší ale dá se polítat tečka
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
midolek
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od midolek »

Díky všem za všechny užitečné tipy a rady. Slušných a EPP acrobatíků je fakt spousta. Každý má nějaké plusy a mínusy,ale člověk se musí rozhodnout. Nepreferuji žádnou značku, ale nějak jsem vydedukoval (neříkám že správně) že by mohla být správná volba jít do RCFactory. Líbí se mi RS 352 rozpětí 101 cm - nevím jestli je tam pro mírnýho začátečníka, něco vhodnějšího (každou korunu až tak neřeším).
Pokud by tato volba byla vhodná padá na řadu otázka jakými komponenty by bylo éro vhodné osadit (preferuji nákup z HK jelikož zde objednávám docela často). Díky
Edit: koukám, že někdo prodává RCF SBach 1,2m,ale nevím jestli to do není pro mé (rozhodně ne pokročilé) pracky moc velké, těžké, divoké
2952

#19 Příspěvek od 2952 »

Pro Marthir:

:-))) krásný..ale asi Ti komisionelně přijedeme překalibrovat anemometr :-))))) Jen co pomine metylakoholová doba :-))))

Zdravím Honza
MarthiR

#20 Příspěvek od MarthiR »

klidně můžete není můj :-) Osazení najdeš třeba tady jak na metrovku tak na metr dvacet

http://www.emotors.cz/product.php?id_product=1489 <-- metrovka RS

http://www.emotors.cz/product.php?id_product=1490 <-- Metr dvacet RS
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od TomasC »

midolek píše:správná volba jít do RCFactory. Líbí se mi RS 352

Skvělá volba. Nejlepší simulátor na světě :wink:
Osobně doporučuji moc na vybavení nešetřit a pořídit rychlá a silná serva. Aku spíš více kusů a menší kapacita. Prostě si lépe zalétáš.
luftvogel

#22 Příspěvek od luftvogel »

TomasC píše:
midolek píše:správná volba jít do RCFactory. Líbí se mi RS 352

Skvělá volba. Nejlepší simulátor na světě :wink:
Osobně doporučuji moc na vybavení nešetřit a pořídit rychlá a silná serva. Aku spíš více kusů a menší kapacita. Prostě si lépe zalétáš.

Přesně tak. Já mám RS 352 RC-Factory 1,2m. Osazení AXI 281416, všechna serva HS 82 MG, regl Castle Phoenix 35A, vrtule APC 12x6SF, baterky Hyperion 3S 1800 mAh.
Před tím jsem tam měl nějakej čínskej regl a serva D90MG. Nelítalo to špatně, až na to, že ty serva jsem strhal. Na tuhle velikost jsou podle mě slabá, při razantním létání se očeše
první ozub. kolečko v převodech, který je navíc z umělé hmoty(což mě u serva D90MG s kov.převody docela udivilo). Stalo se mi to u všech těchto serv.
Největší změna byla v reglu. Teď je to teprve pořádný lítání.
Od RCF jsem měl metrovky Yak 55, Flashe a RS 352. Jestli to můžu porovnat, tak ty metrovky jsou o něco živější, ale taky náchylnější na vítr atd. 1,2m je v podstatě cca 2x těžší, takže letový projev je takový majestátnější, je tam na vše trochu víc času. Kdybych se měl teď znovu rozhodovat, šel bych jednoznačně do 1,2m, ale s kvalitním osazením. Je to sice o trochu dražší, ale určitě se to vyplatí.
midolek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od midolek »

Rozhodl jsem se pro metrovku. Shodou okolností tady prodává AR1 s tímto vybavením:
metrový RS 352 RC Factory. Je úplně nový, netknutý v krabici tak, jak se prodává. K tomu serva Emax ES08D 4ks také úplně nová, v krabičkách, el. motor E maxBL2215/25 a regl Turnigy 25A, vše nové, nepoužité, regl originál zatavený v pytlíku.

Jaké aku by jste doporučili (nejen kapacitu,ale i hmotnost-v nekterých aku je pri stejné kapacitě docela rozdílná hmotnost). Nechci aby z toho byl vzduchem létající ingot :wink:
MarthiR

#24 Příspěvek od MarthiR »

můžeš dát 3s 1000mAh nebo 1300mAh jak velký rozdíl v gramech mezi nimi je netuším
midolek
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od midolek »

MarthiR píše:můžeš dát 3s 1000mAh nebo 1300mAh jak velký rozdíl v gramech mezi nimi je netuším

jsem na rozpacích ohledně aku. Někdo doporučuje kapacitu 800mAh max 1000mAh,
jiný 1000-1300 mAh
a někdo říká čím lehčí tím lepší.
Oblíbil jsem si ZIPPY Compact skrze jejich nižší hmotnost oproti ostatním značkám a váha mezi 850,1000 a 1300 mAh je dost rozdílná
ZIPPY Compact 3S 25C 850 mAh - 64g
ZIPPY Compact 3S 25C 1000 mAh - 82g
ZIPPY Compact 3S 25C 1300 mAh - 101g

Váhový rozdíl mezi neslabší a nejsilnější je skoro poloviční.
Němám s těmi akrobatíky zkušenosti a předpokládám, že na váhu jsou dosti hákliví, tak nevím. Babo raď :)
MarthiR

#26 Příspěvek od MarthiR »

Když vemeš tu 800mAh tak ano bude to lehčí ale někde se to musí podepsat a to asi v délce letu.

Ono řeknu to takhle: Já sem neřešil váhu modelu nebo váhu co to nabere, ale musím říct že ANO čim lehčí tím je to éro lepší.

Kolega líta 1000mAh a pozoruji že lítá 6 minut a já 8 minut a to já lítám hodně na plny a do vížky přičemž on jen visí na vrtuli (né pořád ale dost často)
luftvogel

#27 Příspěvek od luftvogel »

V metrovce jsem lítal Hyperion 850mAh, 5 min 3D akrobacie. V baterii zůstávalo cca 18-20%, aspoň podle nabíječky. Kolega tam má AXI 221716, což je brutál, a lítá brutál 3D taky 5 min na stejný baterky.
Začínal jsem na 1000mAh baterkách, pak jsem zkusil ty 850ky a už bych je neměnil.
midolek
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od midolek »

co uživatel to názor
jelikož doma mám 1300mah (101g) co už je asi do metrové 352 už hodně zvažuju nějaké lehčí aku.
vybírám mezi těmito
ZIPPY Compact 3S 25C 850 mAh - 64g
ZIPPY Compact 3S 25C 1000 mAh - 82g

rozdíl 18 gramů snad není nějak zásadní a těch papírových 150mAh navíc a vyšší kapacita (1000mAh je oproti 850 cca 20%) se může hodit. Předpokládám že rozdílv použití obou aku je opravdu malý...malý ? :?:
aja

#29 Příspěvek od aja »

Podle mých zkušeností je na metrovku od RCF Aku 1300 akorát.
Vyzkoušej a uvidíš, zalítáš si dýl a na letovém projevu to ani nepoznáš.
MarthiR

#30 Příspěvek od MarthiR »

přesně tak :-)Stejně časem budeš posouvat baterku více do těžiště a pak si tam dej i příkladně 500mAh :-)

Už jen že máš doma 1300mAh bych to neřešil :-)
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“