Na velikosti (modelu) nezáleží - smrťák v Německu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

Re: Na velikosti (modelu) nezáleží - smrťák v Německu

#16 Příspěvek od Zwobot »

MaPaCZE píše:http://AAAeronoviny.cz/2013/01/02/modelare-neceka-nic-dobreho-cia-strasi-s-teroristy/

aerožumpu tu raději ani nevytahuj. Na Pavla Máchu jsem silně alergickej!!
JMalik

#17 Příspěvek od JMalik »

MaPaCZE píše:
JMalik píše:Jak to souvisí se zprávou, kterou sem dal Kocour?
Víc než si zatím myslíš.
Teorie na téma jak moc malý model může zabíjet nejsou teď moc dobré téma pro webová fóra, protože nevíš, kdo všechno je čte.

Vím velmi dobře kdo to čte, o panu Máchovi a spol. mám za tu dobu svojí představu a dost pochybuji, že by jsi mě přesvědčil, že je to jinak.
Tady je základní problém o tom, že pokud dojde k takové ráně jak dával odkaz Kocour, tak je plná vina na pilotovi, zajištění plochy, organizátorovi akce, atd.
Pokud ale nějaký horlivec spustí pojištění modelů proti terorismu, tak za tím budu hledat v první řadě lobby pojišťoven, idioty z EU a podobné praktiky.
Prostě těmi nehodami u kterých se budou válet mrtvoly si to totálně poděláme sami a pokud budeme mít ještě kecy o náhodě, že se to občas stává a tak podobně, tak jenom přesvědčíme ty všemocné úředníky o tom, že jsme ještě větší idioti než oni.
Pokud si ale Ti blbové v Bruselu odhlasují, že tady budou létat jenom 100g modely s pojištěním proti terorismu, se zaplaceným povolením pro letecké práce a s daní za rozvířený vzduch, tak mi není za současného stavu dost dobře jasné, jak by jsi proti tomu chtěl bojovat.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Standa Stuchlý

#18 Příspěvek od Standa Stuchlý »

proti lidské a Bruselské blbosti se bojovat nedá, to jde jedině ignorovat. Jen doufám, že takový kretén, který by to chtěl zavést se ještě nenarodil. To by byl konec modelaření.
MaPaCZE

#19 Příspěvek od MaPaCZE »

JMalik píše:Pokud si ale Ti blbové v Bruselu odhlasují, že tady budou létat jenom 100g modely s pojištěním proti terorismu, se zaplaceným povolením pro letecké práce a s daní za rozvířený vzduch, tak mi není za současného stavu dost dobře jasné, jak by jsi proti tomu chtěl bojovat.
Tady v tuhle chvíli nejde o Brusel, ale čistě jen o Prahu.
EU se zatím vůbec nehodlá zabývat bezpilotními prostředky pod 150kg, tedy vyjma již zavedeného povinného pojištění leteckých dopravců (i pro modely 20+) a ponechává to čistě na jednotlivých státech, jak se s tím v případě potřeby popasují. Ale v ČR je tendence všechno bezhlavě opisovat a pro jistotu si z toho vybrat ty nejpřísnější blbárny bez toho, aniž by někdo musel takovou věc zdůvodňovat, proč.
Naštěstí tu je ale RIA (legislativní pravidla vlády), která povinnost zdůvodňovat nutnost regulace zavedla, takže teď úředníci pátrají po všem, co by jim pomohlo napsat odůvodnění těch přebíraných hovadin. Čím víc jim toho na fórech přihrajeme, tak tím víc nás to okleští.
JMalik

#20 Příspěvek od JMalik »

MaPaCZE píše:.....Čím víc jim toho na fórech přihrajeme, tak tím víc nás to okleští.

To jestli sem dá kocour, nebo někdo jiný odkaz na modelářskou událost s mrtvolou je nepodstatné, protože až se to tady stane, tak to bude na Nově, ve zprávách..., všude.
Že se tady žvaní o "výškových rekordech", FPV mimo přímou viditelnost atd., je další věc a na tohle bych si dával pozor, protože až se dotyčný s něčím srazí, tak se dá dohledat, jestli to byla náhoda, smůla..., nebo takhle létá pravidelně. Na tohle myslím oni čekají a kdyby se podařilo trefit něčím takovým plně obsazený Boeing tak máme slávu a publicitu zaručenou a nenechají nás létat ani v hlídaných modelářských rezervacích.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
cilek

#21 Příspěvek od cilek »

JMalik píše:...v hlídaných modelářských rezervacích.

Tý jo, to nezní špatně. :lol: Už mě i napadají vhodní kandidáti na bachaře. :wink:
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jozefbb »

Az sa divim ako su niektori nasi kolegovia naivni, ked dokazu viest debatu aky model je asi nebezpecny. Nuz kazdy v nezodpovednych rukach vobec nezalezi od vahy, ale od rychlosti ,ktorou vas zasiahne a kde, ved keby zalezalo len od vahy, tak gulka z pristole by vam vobec nemala ublizit. 200Gr. Model pri zasahu do sluchy vas moze usmrtit . A potom tu niekto bude tvrdit ze to bola nahoda.
Teda aj houbolet ked vas trafi kovovou spickou motora na dobre miesto. To len pre tych co si myslia, ze takyto model nemoze ublizit
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Zwobot »

Jednou jsem šel lítat. Měl jsem na zálet čerstvě dotřené éro... něco si na louce šteluji. Ani jsem si nevšiml že přišli kluk s tatínkem a pejsánkem (velkym jak tele) a že prej to chtěj vidět. Já na to řekl že jsem s tím érem na záletu a nevím jak se bude chovat a ať raději jdou pryč. Kluk samozřejmně nešťastnej ale já jsem na tom trval. Já opravdu nevím co se stane, co se pose..!
Já nebudu mít na triku asi 8letýho kluka kterýho zabil můj model (LMmodel Z-226 v tomto případě). Zálet byl v pořádku, jenom trochu doupravit těžiště (dávám ho na zálet trochu dopředu než má být)
Bojím se i nadále ale po záletu jsem trochu víc klidnější.
tomashr

#24 Příspěvek od tomashr »

Bucker131 píše:Byl jsem svědkem toho jak borec lítá s 3m katánou od krilla po dvou dvanáctkách. Nebudu nikoho práskat ale pánové, přesto že mi pivo taky chutná, opravdu?

Tak naokraj, v tomto bodě lze čekat přituhnutí. Pro soutěže SMČR dokonce centrálně nakoupilo nějaké alkoholtestery, takže na některých akcích se to objeví. A asi to bude častější, o větší kontrole šla řeč i pro některé předváděčky. Ono je to logické - sice asi není přímo předpis, který by umožnil trest při letu modelu pod vlivem, na druhé straně se to ale například běžně vyskytuje v pojistných podmínkách a pokud by pořadatel nechal někoho letět "pod parou" a on někoho přizabil, tak bude s plněním problém.

Osobně zrovna s tímto přitvrzením souhlasím, celkem mi nevadí, když někdo na celodenní soutěži vypije 2-3 piva postupně během celého dne, to se nemá šanci projevit, ale svého času jsem zažil případ, kdy poletoval člověk podstatně "upravenější" a to už moc příjemné nebylo.
zdekar

#25 Příspěvek od zdekar »

Nedávno jsem viděl jak jeden maník v obchoďáku ... ... a kolem chodili v pohodě lidi :) Radši jsem s kamarádem stál kousek dál. Vše proběhlo OK, ale no nevim no, nechat ... ... v rušném prostředí. Ale lidi jsou blázni všude.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“