Turnigy Plush 60A
- Standa Stuchlý
Re: Turnigy Plush 60A
je o 78D05F , analogový stabilizátor 5V ?A
Tu cívku jsem vyndával jen proto, protože je to nejjednodušší způsob vyřazení spínaného zdroje. Cívka mi nikdy neshořela, ani ten stabilizátor.
Tu cívku jsem vyndával jen proto, protože je to nejjednodušší způsob vyřazení spínaného zdroje. Cívka mi nikdy neshořela, ani ten stabilizátor.
Naposledy upravil(a) Standa Stuchlý dne úte 08.01.2013 0:14, celkem upraveno 1 x.
mihlit píše:To jsi mě docela vystrašil. Já mám na ten BEC připojeno šest serv (vím, že to je na to až moc). Bez problému to funguje již delší dobu. Teď ale kvůli tobě nebudu mít klidné spaní...
To bych nedal ani náhodou, v eru kde je místo pro 60A regl snad musí být i místo pro externí bec--používám také turnigy, ale v kombinaci se samostatým externím becem turnigy--5A, třeba těch 5A nakonec nedá, ale určitě dá víc, nežli bec přímo v tom reglu a navíc není už rovnou ohříván, případně vyhulen i spálením reglu motoru.Jinak jsem něco zaslechl z řad vrtulníkářu, že již běžně používají kombinaci--bec a 4čl malé nicd místo kondíku, přemýšlel jsem o tom již dlouho, jen jsem se na to bál tady někoho zeptat, to mi přijde naprosto nejluxusnější řešení, páč v případě telemetrie nějaká informace o tom, že life, nebo lipol jsou pod hranicí použití přijde až když už stejně není co řešit, držej dokud držej, klesnou až když v nich nic není, což u nicd, nebo nimh nehrozí, ty se pozvolna vybijí, takže i v případě, že klekne bec, by neměl být problém na ty záložní malé články bezpečně přistát--asi to ale zase přinese jinou komplikaci v podobě občasné kontroly stavu těch baterek, alůe přijde mi to asi rozumný kompromis, ono starat se pořád o dobijení přijímačovek, když by to měl zvládnout i bec je vcelku otrava a ten bec by v případě funkčnosti měl v pohodě stačit jak k napájení paluby, tak i k udržování těch nicd.
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 08.01.2013 0:15, celkem upraveno 1 x.
pepin píše:.... což u nicd, nebo nimh nehrozí, ty se pozvolna vybijí, ......
podivej se na vybijeci krivku nejakych NiXX baterek... tedy pokud to nejsou uplne shnilotiny, ktere se pak chovaji jako tuzkovky z Penny ...
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:pepin píše:.... což u nicd, nebo nimh nehrozí, ty se pozvolna vybijí, ......
podivej se na vybijeci krivku nejakych NiXX baterek... tedy pokud to nejsou uplne shnilotiny, ktere se pak chovaji jako tuzkovky z Penny ...
Proč bych měl dávat zrovna nicd nebo nimh které taky hned klesnou?Kde sehnat life, nebo lipol, které se vybijí pozvolna?
To je přesně ten duvod, proč jsem to tady nechtěl řešit
Já přece nepotřebuji na ty nikláče ještě hodinu létat, stačí mi jen stihnout přistát po indikaci snížení napětí--to jsem již několikrát stihnul--s lipol bohužel nikoli.
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 08.01.2013 0:19, celkem upraveno 1 x.
- Standa Stuchlý
o možnosti spojení BECu a externí baterky jsem taky uvažoval, ale NiMh určitě ne. Zrovna dnes jsem jeden pac vyhodil a byl to zrovna ten, na který mi spadl Ocelot. Při nabíjení OK, po odpojení hned 2,7V a šel dolů. Enelope 800mAh staré asi půl roku. NiMh už ne.
Standa Stuchlý píše:o možnosti spojení BECu a externí baterky jsem taky uvažoval, ale NiMh určitě ne. Zrovna dnes jsem jeden pac vyhodil a byl to zrovna ten, na který mi spadl Ocelot. Při nabíjení OK, po odpojení hned 2,7V a šel dolů. Enelope 800mAh staré asi půl roku. NiMh už ne.
Díky, alespon jsi mi zužil výběr
- Standa Stuchlý
pokud jen výběr, tak je to ještě dobrý 
hlavne by som si v takom pripade dal pozor 1/ na to ako sa taka vec da bezpecne vypnut a zapnut a 2/ co tie clanky urobia pripojenim na konstantne napetie (5; 5,5; 6V) a 3/ ako to +/- dopadne ked sa NICD slusne 
- Standa Stuchlý
k tomu by se dalo použít ACCUSW 3
igorb píše:hlavne by som si v takom pripade dal pozor 1/ na to ako sa taka vec da bezpecne vypnut a zapnut a 2/ co tie clanky urobia pripojenim na konstantne napetie (5; 5,5; 6V) a 3/ ako to +/- dopadne ked sa NICD slusne
Já věděl, že to nebude bez odezvy
ono ideální řešení asi neexistujem vždy je něco pro a něco proti, ale řeknu ti to takto, třeba u 4m era, kde mám přijímačové nicd 1700ma klidně oželím že mooožná někdy odpálím bec za 250kč, který je napájený ze 4pohonných čl life, nebo lipol a moožná by někdy měl za ukol dobít--udržet napětí v těch nikláčích, pokud bych je moc vylétal, respektive by je měl během letu neustále dobijet--nic jiného, nežli ten externí bec vyhulit nemohu , zkusím, uvidím.
Jestli se nicd šlusne, tak je to uplně jedno i v případě, že bych létal jen na nicd--nimh--life---lipol autobaterii
pepin píše:Já věděl, že to nebude bez odezvy![]()
v momente ked moze ist blbym riesenim o krk, je odozva na na prvy pohlad lahke riesenie dobra :- )))
proste som len chcel aby clovek co to vidi a dostal napad to okamzite spravit pri tom este trosku premyslal, nic ine
Standa Stuchlý píše:k tomu by se dalo použít ACCUSW 3
já tomu houby rozumím, ale třeba by šla připojit na ten Turnigy externí bec co má možnost volby napětí dioda---pak by asi to napětí z té přijímačovky nemělo mít možnost téct obráceně do reglu, na to jsou ale chytřejší hlavy, nicméně při ceně becu cca 250 kč si ho klidně pokusnictvím odpálím než abych dal na rady--vono to v žádném případě nemuže fungovat--třeba ne, třeba jo
pepin píše:Jestli se nicd šlusne, tak je to uplně jedno i v případě, že bych létal jen na nicd--nimh--life---lipol autobaterii![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nepochybne, len tam je to dost lahsie uvidiet este pred startom ... no ako hovorim, mojim cielom nebolo vidiet riesenie, len sposobit zapojenie sedych mozgovych buniek nahodnych citatelov
igorb píše:pepin píše:Já věděl, že to nebude bez odezvy![]()
v momente ked moze ist blbym riesenim o krk, je odozva na na prvy pohlad lahke riesenie dobra :- )))
proste som len chcel aby clovek co to vidi a dostal napad to okamzite spravit pri tom este trosku premyslal, nic ine... pretoze to riesenie nie je celkom trivialne
S tím souhlasím, bude určitě třeba dodržet určitý postup zapojení .
V principu by v každém případě ale tento systém mohl do určité míry řešit problém s možností vypálení becu za letu a přitom ještě bezpečného přistání a to vše bez nějakých automatických přepínaču zdvojeného napájení,. což je zase další elektronický člen v cestě mezi zdrojem a odběrem--nebo jak to napsat.