Turnigy Plush 60A

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
skiner

Turnigy Plush 60A

#1 Příspěvek od skiner »

Mam taky zvlastny problem s tymto regulatorom. Dnes som nieco skusal a ked som ho mierne stlacil medzi dvoma prstami zhora na chladici a zo spodu ten plast, tak zacal znizovat otacky motora. Ked som ho pustil, tak sa otacky zvysili. Je to normalne ? Je to v podstate novy regulator 1x lietany.
Standa Stuchlý

Re: Turnigy Plush 60A

#2 Příspěvek od Standa Stuchlý »

tak to je divné. Nic kromě tlumivky BECu tam na rozladění není ( mimochodem, ta tlumivka byla to první, co jsem u nového regulátoru vypájel. Dva mi díky BECu shořely při prvním zapnutí ). Ještě je možnost, že si sevřením v prstech ohřál čip, a ten reagoval snížením výkonu, ale i toto se mi nějak nezdá. Nicméně, mačkat takto regulátor mi připadá dost podivné, protože můžeš potrhat PL spoj při hlubším promáčknutí a tím regulátor zničit a to je trochu škoda.
skiner

#3 Příspěvek od skiner »

Ono to reaguje v strede ako je ta cievka. Kraje su v pohode.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 186X51.JPG
Zistil som to cisto nahodne, ked som chcel zistit ci sa v trupe moc neprehrieva. Nestlacil som ho nejak brutalne, ale reaguje aj na minimalny tlak.
Standa Stuchlý

#4 Příspěvek od Standa Stuchlý »

no tak to tlačíš na tu cívku a měníš tím její indukčnost. Je to součást spínaného zdroje, který kmitá přibližně na 32kHz a pokud je vnitřní elektronika napájená z tohoto zdroje, jako že nejspíš ne, tak může dojít k ovlivňování otáček. Coro by Ti to jistě podrobně a více fundovaně vysvětlil, já tyto regulátory jen spotřebovávám :D a pokud fungují, tak se k nim chovám pokud možno "ohleduplně". Pokud přetěžování můžu brát za ohleduplnost.
Jen ten BEC...... tomu u těchto regulátorů prostě nevěřím.
skiner

#5 Příspěvek od skiner »

Myslel som si, ze to bude tym...Ja som sa len bal, aby tam nebol nejaky blby spoj niekde...
Inak ten BEC tiez nepouzivam, mam tam pre istotu UBEC.
Standa Stuchlý

#6 Příspěvek od Standa Stuchlý »

jak mi vyhořel druhý na stole, při prvním zkušebním zapnutí, tak jsem hned vypájel právě tu tlumivku a regulátor jel dál. U nového jsem to udělal hned, abych nemusel čistit začouzenou desku a větrat. Mají tam něco poddimenzované. Raději používám samosatné LiFe s diodou.
skiner

#7 Příspěvek od skiner »

Ja az tak do toho nevidim. Ale ked je ta cievka sucast BECu, tak to moze mat vplyv na otacky motora ?
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mihlit »

To jsi mě docela vystrašil. Já mám na ten BEC připojeno šest serv (vím, že to je na to až moc). Bez problému to funguje již delší dobu. Teď ale kvůli tobě nebudu mít klidné spaní...
Standa Stuchlý

#9 Příspěvek od Standa Stuchlý »

možná ano, ale to nevím. Vím jen, že i když a cívka tam nebude, tak regulátor bude fungovat, ale BEC ne. Tak jak Ty jej mačkáš za chodu, tak to mne zatím ještě nenapadlo udělat. Proto nevím.
Standa Stuchlý

#10 Příspěvek od Standa Stuchlý »

mihlit píše:To jsi mě docela vystrašil. Já mám na ten BEC připojeno šest serv (vím, že to je na to až moc). Bez problému to funguje již delší dobu. Teď ale kvůli tobě nebudu mít klidné spaní...

tak to mne mrzí, že jsem Ti sebral klidné spaní, ale já s tím měl tuto zkušenost. To ale neznamená, že to nebude fungovat. Možná jsem jen měl smůlu na divnou serii, ale nějak v jeho BEC už důvěru nemám. Jinak dobrý regulátor, to jo.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jyrry »

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 186X51.JPG
co je napsano na tom cernem ctverecku vpravo nahore nad civkou? Tipuju ze to je analogovy stabilizator pro napajeni logiky reglu. Tedy ta civka spinaneho zdroje podle mne za to kolisani otacek nemuze, ten ma napajet to, co ma regl pak na kabelu. Mam tu par podobnych reglu se spinanym BECem (Mystery 60A 3x, Cool 66A 2x, YEP70A 2x, Trust 50A 2x), ale ze by mel shoret ten spinany BEC, hmhmhm... No, stat se muze ledasco, ale taky podle toho co je na to pripojene.
jyrry.webnode.cz
Standa Stuchlý

#12 Příspěvek od Standa Stuchlý »

jyrry píše:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/877172885X680186X51.JPG
co je napsano na tom cernem ctverecku vpravo nahore nad civkou? Tipuju ze to je analogovy stabilizator pro napajeni logiky reglu. Tedy ta civka spinaneho zdroje podle mne za to kolisani otacek nemuze, ten ma napajet to, co ma regl pak na kabelu. Mam tu par podobnych reglu se spinanym BECem (Mystery 60A 3x, Cool 66A 2x, YEP70A 2x, Trust 50A 2x), ale ze by mel shoret ten spinany BEC, hmhmhm... No, stat se muze ledasco, ale taky podle toho co je na to pripojene.

mě právě ten "černý čtvereček" shořel v obou případech. Je to určitě spínaný stabilizátor, jen nevím jaký, jinak bych si to i opravil. Mám Tu jeden regulátor v šuplíku. Až vytáhnu ten zdravý z trupu, tak ho rozbalím a zjistím, co to je zač, ale zatím jsem to nepotřeboval vědět.
Standa Stuchlý

#13 Příspěvek od Standa Stuchlý »

jo oprava, vpravo nahoře je obyč 7805ka. Ten spínaný zdroj je hned nad cívkou. Mám trochu jinak osazenou desku. Asi těch verzí bude více.
skiner

#14 Příspěvek od skiner »

Az by sa ti dalo, tak mrkni co je medzi tymi dvoma plosakmi z vnutornej strany. Z tych fotiek co mam sa neda nic vycitat. Diky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jyrry »

No tak ten ctverercek pokud neni analogovy stabik, tak to je spinaci tranzistor toho spinaneho stabilizatoru... samotny stabilizator je ten malinky osminohy svabik nad kondikem nebo ten malinko vetsi nad civkou... tak na 90% tipuju...
co mi horely spinane aplikace, ta opravdu jen vyjimecne civka, prakticky vzdycky to odnesl spinac... a civka za to nemuze, obvykle.

edit: no vidis, nez jsem to nadloubal, uz je jasnejc :-)

edit2: ... a jeden z tech osminohych je regulator a druhy jeho spinaci FET...
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“