graupner mc 22(35MHz) vs 2,4 G, prosím o radu.

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
vyhlidaljan
Kontaktovat uživatele:

Re: graupner mc 22(35MHz) vs 2,4 G, prosím o radu.

#16 Příspěvek od vyhlidaljan »

tak jsem si něco o systému 2,4 G přečet abych byl alepoň trochu v obraze.je fakt že jsem se o to do teď moc nezajímal a byla to chyba.Pokud tomu trochu rozumím, tak telemetrie je systém, který umožnuje sledovat aktuální stav modelu?myslím jako stav baterek a pod?a buď se dá koupit zvlášt nebo je rovnou zabudována ve vysílači.Vf modul je věc, která by mi umožnila v případě koupě vysílače na 35MHz předělat ho na 2,4 G.Teď záleží, pokud to chápu dobře, jakou značku koupit, protože od toho se budou odvíjet přijímače, a stím souvisí cena.Proto bych si měl předem rozmyslet, jaký systém do toho zvolím, abych si dokázal spočítat, jako moc se mi to vyplatí či nikoliv.pochopil jsem to dobře? :)
masa
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od masa »

Jeden zcela zcela subjektivni nazor... :) Mc22 porid, nech si udelat prepinaci zastavbu mzk twin, na telemetrii se vykasli (i kdyz on i ten twin ji umi). 35mhz bych uplne nezavrhoval, daji se sehnat levne bazarove prijimace a takove pcm (smc16 scan treba) funguje stejne spolehlive jako ta 2.4...
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
JMalik

#18 Příspěvek od JMalik »

masa píše:Jeden zcela zcela subjektivni nazor... :) Mc22 porid, nech si udelat prepinaci zastavbu mzk twin...

Tohle řešení má zásadní slabinu v tom, že MZK nevyrábí vysílač na který by mohl později přejít.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
vyhlidaljan
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od vyhlidaljan »

já třeba ještě nevím, zda bych později mohl dokoupit nějaký levnější Vf modul, abych mohl kupovat levnější přijímače, na tomhle bych šetřit neměl ale zase si nemůžu dovolit kupovat nové přijímače od cca 1500 kč nahoru..myslim, že když jí koupim a pořídil bych do ní nějaký lepší vf modul, pořád jsem na super ceně, ale otázkou je jak to potom budu mít stěmi přijímači, protože ty za hubičku nekoupim.i když to asi budu řešit u každého rádia ne?např. futaba a pod.Snad nemelu z cesty..
masa
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od masa »

JMalik píše:Tohle řešení má zásadní slabinu v tom, že MZK nevyrábí vysílač na který by mohl později přejít.

Tak ono ze by u JETI byl nejaky velky vyber vysilacu... A ze bych sel nasledne do DC-16 jenom kvuli tomu, ze mi v supliku lezej 3 duplex prijimace... To bych rekl ze si moc nepomuzu :wink:
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

vyhlidaljan píše:já třeba ještě nevím, zda bych později mohl dokoupit nějaký levnější Vf modul, abych mohl kupovat levnější přijímače, na tomhle bych šetřit neměl ale zase si nemůžu dovolit kupovat nové přijímače od cca 1500 kč nahoru..myslim, že když jí koupim a pořídil bych do ní nějaký lepší vf modul, pořád jsem na super ceně, ale otázkou je jak to potom budu mít stěmi přijímači, protože ty za hubičku nekoupim.i když to asi budu řešit u každého rádia ne?např. futaba a pod.Snad nemelu z cesty..

Třeba u té Futaby jsou k dispozici origoš přijímače Futaby i levné "čínské". Zase je trochu problém ten modul do vysílače. Podívej se na moduly Raast (ale přijdeš o telemetrii).
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“