graupner mc 22(35MHz) vs 2,4 G, prosím o radu.
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
- vyhlidaljan
- Kontaktovat uživatele:
graupner mc 22(35MHz) vs 2,4 G, prosím o radu.
Dobrý den, prosím o radu, měl jsem starší 6kanálovou futabu, kterou jsem chtěl už vyměnit za nové rádio a shodou okolností nedávno klekla, tak potřebuji něco nového.Mám možnost na bazaru koupit graupnera mc 22 ve velmi pěkném stavu, ale na 35MHz, což mi zas tak nevadí, doteď jsem na to létal a v pohodě, nebo už je lepší jít do 2,4 G?Ten graupner je za parádní cenu, nevím zda to zde můžu zveřejňovat, a vždy se mi líbil, jak funkcemi, tak i provedením a pod.Cenu rádia jsem si představoval tak do 4000.Díky za rady, případně za nějaký typ:)honza
- pert
- Kontaktovat uživatele:
Re: graupner mc 22(35MHz) vs 2,4 G, prosím o radu.
Jestli je ta cena dost dobrá, neváhal bych a dokoupil do ní modul 2,4 od JETI. Na to kolik bejvala pořizovací cena nové jsi stále hodně v mínusu. Nebo kecám?
- vyhlidaljan
- Kontaktovat uživatele:
snad se nebude nikdo zlobit, cena je lehce pod 4000.
Dá se ale do 4 tisíc koupit nová 2,4GHz se zárukou, např:
http://aukro.cz/hitec-eclipse-7-pro-sol ... 27217.html
Novější typ MC-22s bych ale za tu cenu taky bral.
http://aukro.cz/hitec-eclipse-7-pro-sol ... 27217.html
Novější typ MC-22s bych ale za tu cenu taky bral.
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
JETY do graupnera uz nekupuj, graupner ma pre tento pripad uz modul HOTT, pozri Pelikana, lacnejsie prijimace aj doplnky
vyhlidaljan píše:...............
Tohle dobře zvaž. Pokud uvažuješ o TX v téhle třídě, tak si velmi dobře rozmysli jaký to bude systém ve 2,4Ghz, protože pokud nakoupíš větší množství přijímačů, bude to dost finančně nákladné změnit.
Mám Graupnera MX 22, následně jsem koupil Futabu T12FG a do té MX 22 dal 2,4 GHz modul Rasst (Futaba). Udělal jsem to z toho důvodu, abych používal stejné přijímače. S MX 22 létají děti, já s tím mohu kdykoliv letět, nebo to zalétnout s T12FG po stisknutí párovacího tlačítka na přijímači.
MX 22 se PODSTATNĚ liší od MX 22s ( jiná deska), upgrade na to "s" není možné. Nejslabší místo je asi nemožnost volného přiřazení kanálů, to umožňuje právě až ta verze "s".
(Vytrvale dnes létat na 35MHz nemá smysl.)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- vyhlidaljan
- Kontaktovat uživatele:
tak vůbec nevím, nedokážu si porovnat co by pro mě bylo lepší..já jsem za tu cenu chtěl vysílač, který by nebyl nic extra, ale aby to za něco stálo.létám s menšími polomaketami vetroňů a sem a tam s nějakým motorákem.bohužel teď nemám tolik peněz, tak jsem chtěl něco, co by mi na pár let vydrželo a pak bych zainvestoval víc.tak jsem si říkal, že koupím třeba nějakou levnější futabu na 2,4G, ale minimálně 7mi kanál, raději víc.MC 22 je vysílač, kterej sem tak nějak vždy chtěl, ale nepočítal sem stím, že bych narazil na tak přijatelnou cenu, abych si ho mohl dovolit.Teď jen řeším, zda ho má cenu ho koupit, rok dva lítat na 35MHz a pak ho nechat předělat na 2,4 G, nebo už se to nevyplatí.Bohužel co se týče systému 2,4 G jsem poměrně laik, takže ani kolikrát nerozumím, co mi kdo píše za názory:)Ješte jde o to, že nemám jediný přijímač na graupnera, tudíž bych je musel třeba na bazaru dokoupit, abych mohl alespoň nějakou dobu než bych to nechal předělat létat.Nevím nevím...
co člověk to jiný názor, tak že si stejně nevybereš...a ten svůj radši psát nebudu 
- vyhlidaljan
- Kontaktovat uživatele:
zajímá mě každý názor:)
MC22s s moduem Duplex mám už 3 roky a ... maká to bez problémů. Na levou stranu od anteny, místo přepínačů, mám Jetibox mini. Modul Duplex, teď nevím aktální název, přesně "pasuje" místo orig. vf modulu a je k tomu i montážní sada na anténu. Vysílač i montáž mého (přineseného) modulu jsem koupil u p.Hnízdila, ale předělání není nic složitého.....
Rozhodně jdi do 2,4, stojí za "ten klid", že nemusíš obíhat plochu a ptát se na kanály.
Jaký systém ? Udělej si kalkulaci na nějaký modelový případ, rozhodně nevynechej telemtrii... telemetrie není nezbytná, ale je to přinejmenším "příjemná hračka", např. použítí proudové sondy u elktroletu s naprogramováním prolétané kapacity je fakt hodně dobré....
Vybíral bych ze systém Graupner Hott, Jeti a MZK Twin....
Předpokádám, že létáš "pultovým" způsobem, existuje pěkný pult na MC22, tím nemyslím ten Graupnerovský....s cenou pod "čtyřku" bych zachovalou MC22 "bral".....
Rozhodně jdi do 2,4, stojí za "ten klid", že nemusíš obíhat plochu a ptát se na kanály.
Jaký systém ? Udělej si kalkulaci na nějaký modelový případ, rozhodně nevynechej telemtrii... telemetrie není nezbytná, ale je to přinejmenším "příjemná hračka", např. použítí proudové sondy u elktroletu s naprogramováním prolétané kapacity je fakt hodně dobré....
Vybíral bych ze systém Graupner Hott, Jeti a MZK Twin....
Předpokádám, že létáš "pultovým" způsobem, existuje pěkný pult na MC22, tím nemyslím ten Graupnerovský....s cenou pod "čtyřku" bych zachovalou MC22 "bral".....
vyhlidaljan píše:zajímá mě každý názor:)
Budeš si muset počkat až se sejdou různé názory a nějak se rozhodnout.
Já osobně Ti v téhle situaci nějak poradit nedokážu, protože cena toho jetého TX je celkem dobrá, ale asi by dnes nikdo perspektivně nezůstával na 35Mhz. Takže když k tomu koupíš pár přijímačů na přechodnou dobu, tak to bude ztráta, i když je dnes seženeš super levně. Já jsem jich asi deset, patnáct ? různých rozdal kamarádům.
Největší ztrátu by jsi vykonal, pokud se rozhodneš dnes pro nesprávný systém 2,4, který by jsi za dva, tři roky měnil. Duplex je celkem dobrý, ale asi bych to už dnes nikam nerval jako externí záležitost. Pokud Duplex, tak s jejich TX.
Na a tak je to dnes u všech výrobců = je výhodné použít jejich originální moduly.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- vyhlidaljan
- Kontaktovat uživatele:
děkuju za názory, tak když bych to shrnul, myslíte že neudělám chybu když jí koupim a za rok dva jí nechám předělat?myslím že to má své výhody i nevýhody, jde o to že se musím rozmyslet co nejdřív, i když bych to nerad uchvátal.
vyhlidaljan píše:děkuju za názory, tak když bych to shrnul, myslíte že neudělám chybu když jí koupim a za rok dva jí nechám předělat?myslím že to má své výhody i nevýhody, jde o to že se musím rozmyslet co nejdřív, i když bych to nerad uchvátal.
Chybu neuděláš, když už teď budeš vědět jak jí necháš předělat
- vyhlidaljan
- Kontaktovat uživatele:
musim se přiznat že nevím 
vyhlidaljan píše:musim se přiznat že nevím
To ale skutečně napřed vymysli.