to zdzd: dik za ty linky ty clanky jsou moc pekne, alespon mi se teda libi, navic jsem na tom tvojem site nasel ten postup vyuky letu s vrtulnikem a zda se mi ze minimalne castecne se da urcite pouzit i pro easycoptera (i kdyz vim ze ho za vrtulnik nepovazujes

)
to stavitel0: k problemu s naklapenim listu: na easy copteru ne nenaklapi kazdy list zvlast tzn kdy je naklopis tak podle tveho pristupu by si na jednom listu uhel nabehu zmensil a na druhem zvetsil (a pak by se stridaly), coz u normalni heli neni tam se bud na obou listech zvetsi nebo zmensi (kdyz natocis cely rotor kolem podelne osy listu ......)
To co se deje na easy copteru pres tu desku cykliky ze menis uhel roviny rotace toho spodniho rotoru vuci te hrideli a tim vuci celemu vrtasu. (zhruba tak) Diky tomu se da "sila" vznikajici rotoru rozdelit na tu ktera tahne nahoru a tu ktera tahne dopredu-dozadu nebo do boku. Zmenou nabehu listu toho nedosahnes maximalne muzes vrtas roztocit diky tomu ze se meni reakcni moment.
Muzes prosim blize osvetlit jak si to udelal s tim prijimacem? ja to porad nechapu koupil si druhy easycopterocksy a nejak si ho prebastlil ze funguje se standardnim Tx nebo naopak naucil si motory poslouchat nejaky standardni Rx. Jak s gyrem a regulatory ?
Ze mixujes plyn s bocenim vice mene chapu, i kdyz o to by se melo vicemene starat gyro (ale podle toho co sem cetl na webu tak vetsina EasyCopteru s tim ma trochu problemy, nevytrimovatelna rotace na jednu stranu, mi ted behem reklamace vymenili Tx i Rx3v1 a tento problem jak se zda ustal), ale proc do toho mixujes klopeni (tzn. dopredu-dozadu) tomu moc nerozumi, ale mozna mi neco unika. Muzes taky drobne osvetlit.
Tesim se na nove informace.