Rozmístění kanálů
semir píše:Kabriolin píše:semir píše:a neviem preco sa tu o tom bavime, ved je to v navode k MX-12
No když nevíš ta kse přece zeptášTak to bejvá ne? Aspoň si tu procvičím ťukání do klávesnice
no joja si najprv precitam navod a ak mi to nie je jasne, pytam sa ludi
Svatá pravda, ale v Čechách mi vždycky každej říká, že návod čtou jen zbabělci. Ale já ho čtu často taky
mito píše:mam mx-12 s R700. takze toto je odskusana kombinacia. Takze o prsty sa neboj!
Prosím tě Mito, máš tu samou kombinaci co já.
Návod som čítal niekoĺkoráz a neviem z toho nič..../Černí baroni/
Dají se s MX 12 a tím přijímačem R700 ovládat čtyři serva na křídle u větroňů?
To znamená křidélka i s diferenciací a klapky proporcionálně či třípolohovým spínačem?
A jak potom zapojit ta která serva do správných kanálů v přijímači? Z toho překladu
německého návodu jsem normálně jelen....
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Já jsem si k FX-18 návod přečetl a stejně na to čučím jak puk. Já mám radši osobní předvedení (krom ženských, to zvládám sám), protože v těch obšírných návodech můžeš něco přehlídnout a už se problematicky dostáváš do nastavení. Jako např. do programování v Akro. Někde jsem něco přehlídl v tom "kvalitním" návodu.semir píše:ja tiez navod citam az ked si neviem dat rady. ale na forum pisem az ked to v navode nenajdem
Aco sa tyka tych kridelok a klapiek,da sa to. Na 2 kanal pripojis cez V kabel kridelka a na vojny kanal, cize 5 alebo 6 kanal si pripojis cez V kabel klapky. Aktivovat ich budes moct cez spinac podvozku /5.kanal/ alebo flap/6.kanal/. Poslem ti na mail cesky navod na MX-12? v .pdf Problem je v tom, ze ten navod ma cez 6MB.
Takze navod na MX-12 v cestine:
http://rapidshare.com/files/45122927/navod.pdf.html
nascrolovat dole, kliknut na FREE a nad tabulkou bude uvedeny cas, kedy sa bude moct subor stiahnut. Pokial viete o lepsom sposobe ako alebo kde subor umiestnit, dajte vediet. Velkost cez 6MB
nascrolovat dole, kliknut na FREE a nad tabulkou bude uvedeny cas, kedy sa bude moct subor stiahnut. Pokial viete o lepsom sposobe ako alebo kde subor umiestnit, dajte vediet. Velkost cez 6MB
mito píše:Aco sa tyka tych kridelok a klapiek,da sa to. Na 2 kanal pripojis cez V kabel kridelka a na vojny kanal, cize 5 alebo 6 kanal si pripojis cez V kabel klapky. Aktivovat ich budes moct cez spinac podvozku /5.kanal/ alebo flap/6.kanal/. Poslem ti na mail cesky navod na MX-12? v .pdf Problem je v tom, ze ten navod ma cez 6MB.
Jo díky. Tohle rozdělení jsem taky tak myslel. Šlo mi o to, jestli u křidélek zapojených přes V kabel bude zachována možnost diferenciace.
V tom českém překladu návodu jsem pochopil/ asi špatně/, že pro funkci diferenciace musí mít křidélka každé svůj kanál.
Jestli máš ten český kostrbatý překlad návodu k obsluze, co k tomu byl přiložen, tak ten mám. Ale některé výrazy nebo pokyny si neumím převést
do skutečnosti, protože pořádně nevím, o co jde.
Jestli máš nějaký podrobnější, nebo blbuvzdornější, tak mi ho prosím pošli. Budu rád.
Díky.
MX 16S - 35 MHz
mito píše:Takze navod na MX-12 v cestine:
mito píše:v tom manuale je diferenciacia popisana na strane 23. Je tam uvedene len, ze je potrebne pouzit 2 serva - 1 pre kazde kridlo a nastavenie modelu musi byt bud flaperon, alebo deltawing. Takze to pojde.
A ještě prosím tě jeden dotaz. To znamená, že křidélka jako brzdy už nepůjde vyklápět a musím k brždění použít vyklopení klapek?
MX 16S - 35 MHz
mito píše:ano, tak to to funguje. Pre pouzitie kridelok ako brzd by si ich potreboval napojit samostatne na dva kanaly. A aj serva na klapky cez V-kabel budes musiet jedno servo otocit, aby si simuloval reverz jedneho serva. Tzn. aby sa obe otacali jednym zmyslom /bud nahor, alebo nadol/.
Díky. A ještě jeden opravdu poslední.....
Dá se, třeba i pomocí mixu, docílit toho, že jedním vypínačem budu
proporcionálně vysouvat klapky nahoru nebo dolů /mírně/ kvůli změny tvaru profilu/kvůli termiky/ a zárověň třeba třípolohovým vypínačem ovládat větší výchylky klapek nahoru nebo dolů jako brzdy?
Díky za trpělivost
Naposledy upravil(a) Vladan dne čtv 26.07.2007 13:30, celkem upraveno 1 x.
MX 16S - 35 MHz