kola NoNa - kvalita
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Re: kola NoNa - kvalita
Nevím jestli ti budou vyhovovat velikostí. Ty 110mm jsou max.
....lehký pevný a netrpí "proleženinama". Výrobce je Emax.
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... mer-110-mm
....lehký pevný a netrpí "proleženinama". Výrobce je Emax.
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... mer-110-mm
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes zkusil NoNa gumy na mých silónových půlených discích a zuper. Do ráfku jsem udělal dva zuby a jak jsou disky stažený to by musela být strašná síla aby se guma z ráfku vyrvala. Disk kola jsou o 6 deka těžší, než ty supervylehčený disky NoNa, zato pevnostně a houževnatostí to budou násobky.
Jirka
Jirka
Dej sem foto........
Bomber píše:5 let používání a 160 přistání na skoro 20-ti kilovým éru.A nic neprasklo.Ale už jsem taky slyšel,že měl někdo problémy.
Ten disk je jen imitace,za ním je samozřejmě originál.
tomu věřím, protože ta první kola od Nona byla v pohodě, avšak mezi lety je kvalita značně kolísavá, zvláště pak u gumy....máme zkušenost se "speciálními" ostruhovými kolečky Nona následující:
co nám dal pan Nohýnek, tak vyrzželo tak 5 přistání na 3m Extře....pak si koupil syn na Prowingu "stejné" ostruhové kolo Nona v Německu za 5 EUR a to vydrželo víc jak sezónu, zhruba 300 přistání a myslím, že drží dál...provozováno ve stále stejných podmínkách.......
hlavní podvozková kola Nona mají stejné vlastnosti a velmi proměnlivou kvalitu.....narazíte na kola co jsou opravdu OK a také na kola která jsou k nepotřebě... volba je na Vás.
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
JBP píše:Dej sem foto........
Provedl jsem.
Kola jsou sešroubovaný vruty v těch 6 otvorech, po vyvrtání jsou vrtákem s odbroušenou špičkou do "frézy" zarovnaný dna díry. Hřídel je z silovýho imbus šroubu dýlky akorát aby bezzávitová část vyšla k venkovnímu ložisku. V noze je přesná díra na dřík šroubu. Na imbus je napájená podložka stříbrem a ty 2 šrouby jsou M2,5. No a z druhý strany matka s vložkou umožňuje přetažením ložisek trochu brzdit kola na asfaltu. Trochu složitější, ale pro 13 kg éro asi z pevnostních důvodů nezbytný.
Ty disky bych musel namalovat jestli je zájem. Jinak mechovky Nona jsou dost dobrý, stále to stojí na kolech a čumáku a plošky nikde žádný.
Jirka
Pěkná práce...
Kvalita kol NoNa
Docetl jsem se spousty nechvalnych nazoru na kola NoNa, nicmene do sveho era potrebuju 200mm kola a jediny kdo je dela (alespon co jsem nasel) je NoNa. Jak je to s aktualni kvalitou techto kol? Nechvalne prispevky co jsem nasel jsou starsiho data cca. 2 roky...
- doubravka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kvalita kol NoNa
CheesKing píše:Docetl jsem se spousty nechvalnych nazoru na kola NoNa, nicmene do sveho era potrebuju 200mm kola a jediny kdo je dela (alespon co jsem nasel) je NoNa. Jak je to s aktualni kvalitou techto kol? Nechvalne prispevky co jsem nasel jsou starsiho data cca. 2 roky...
delaji se ted nove disky a vypada to ze to bude v pohode...mam aktualne 150mm ale jeste jsem na nich nelital..
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
no, rozhodnuto, ze NoNa urcite NeNe
i v zahranici panuji nazory ze jsou to velice nespolehliva kola
a spolehat se na stesti na kus rozhodne nebudu... otazka ale je, jaka 200mm kola jso udalsi na trhu, osobne uz jsem zadna nenasel... 
Dej sem odkaz, kde jsi to "v zahraničí" četl.
CheesKing píše:... jaka 200mm kola jso udalsi na trhu, osobne uz jsem zadna nenasel...
http://shop.dubro.com/p/8-dia-treaded-l ... heel?pp=12
jyrry.webnode.cz