Velmi malý rc model + bezdrátová kamera

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Velmi malý rc model + bezdrátová kamera

#16 Příspěvek od JosefSvejk »

A to bude něčemu vadit, když se bude kamera v potrubí otáčet?

Osobně bych to (jako pokus) udělal takto: Na čistící pero bych připevnil válečkovou miniaturní vodotěsnou analogovou kameru, za ni pár vysokosvítivých ledek, k tomu bych připojil obyčejný UTP kabel (video + napájení) a ten bych izolepou připevnil po celé délce toho brka (každých cca 25 cm). Při zasouvání pera do potrubí bych jen pootáčel doprava - doleva a sledoval bych obraz na jakémkoliv monitoru s AV vstupem. Jediný problém vidím ve špinění objektivu (resp. jeho krycího skla) v kanále. Tohle pero má 15 m a průměr 12 mm:
Přílohy
pero_cistici-jpg-72530-img_original.jpg
jio

#17 Příspěvek od jio »

Panzer píše:Budu vděčný za radu. strávil jsem hodinu na internetu a nic vhodného jsem de facto nenašel

Před nějakou dobou jsem tady dal inzerát, že koupím třeba i vrak autíčka s ovládáním na kabel, který bych si upravil pro stejný účel. Autíčko mi sice nikdo k prodeji nanabídl, ale následná diskuze probíhala cca stejně.
Takže rada zní - zeptej se někde jinde.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

Jo třeba na bastlírně - tam ho rovnou zabanují :wink: :lol: :lol: :lol: Radek
ICQ 638556901
JosefSvejk

#19 Příspěvek od JosefSvejk »

jio píše:Před nějakou dobou jsem tady dal inzerát, že koupím třeba i vrak autíčka s ovládáním na kabel, který bych si upravil pro stejný účel.

A jak to dopadlo? Dodělal jsi to?
dudaj

#20 Příspěvek od dudaj »

1. neviděl jsem zmínku o průměru potrubí.
2. do odboček předpokládám chceš jenom nahlédnout a ne tam jezdit ? Pokud jsou menší než hlavní potrubí tak je tam ozub
který nepřejedeš.
3. to potrubí je nové nebo již používané ?
4. jaké jsou tam spády ?
5. dostáváš se tam ze šachty nebo z příma ?
6. říkáš že je to pod povrchem no ale nějaká nezámrzná hloubka tam je.
v zemi se běžně dává jako minimum 150 a tam už se nějakej rc tančík vejde.
tomuhle http://www.rcking.eu/cs/hracky/8047-rc- ... -1-30.html by se utrhla hlaveň a něco by zvládl.
Za pomoci zrcadla a světla by se dal řídit i bez přímého vidění přes kameru , jenom by se natočilo video.
Možnosti by asi nějaké byly, ale chce to víc informací co chceš revidovat
malé zvíře

#21 Příspěvek od malé zvíře »

Maverick píše:anebo naucit mluvit male zvire.

Já mluvit umím... :evil:
Last one alive, lock the door!
dudaj

#22 Příspěvek od dudaj »

malé zvíře píše:
Já mluvit umím... :evil:

:D Tak teď už jenom musíš vlézt do té kanalizace.
MarthiR

#23 Příspěvek od MarthiR »

Maverick píše:anebo naucit mluvit male zvire.

malé zvíře píše:Já mluvit umím... :evil:

Tak tohle je fakt haluz ........ omlouvám se ale nedalo my to
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
jio

#24 Příspěvek od jio »

JosefSvejk píše:A jak to dopadlo? Dodělal jsi to?

Ne, prostý inzerát se proměnil v mnoho velmi fundovaných příspěvků na téma nesmyslnosti mého záměru a autíčko mi nikdo nenabídl. Asi se případný prodejce zalekl, že by mohl být dán do jednoho pytle s troubou, který o něčem takovém vůbec uvažuje. A tak raději do té krabice na půdě, kde podobné hračky leží ani nenakoukl.
Takže zatím nic. Záměr ale i přes ty vysoce fundované příspěvky stále existuje, jen se mi nechce vyrábět vlastní podvozek.
jmjm

#25 Příspěvek od jmjm »

Možná by jsi mohl zkusit nějak okuchat tohle: http://www.raraskov.cz/detail/4856259/g ... nk-tiger-i
a sehnat na to nějakou kameru
Drondys

#26 Příspěvek od Drondys »

malé zvíře píše:Já mluvit umím... :evil:

Je to samozřejmě jen vtipná náhoda, ale dalo by se také vtipně odvětit, že to chtělo uvážit v souladu s kontextem dříve definované velikosti modelu (10x5x5cm) a v tom případě asi nebudeš dostatečně malé zvíře na to, aby ses tam vešel podobně jako ten model. :lol:
Drondys

#27 Příspěvek od Drondys »

Jinak mini RC tank je třeba viz tento odkaz (8,5 x 5 x 4 cm). Chtělo by to asi odmontovat věž a namísto ní dát nějakou wifi minikamerku. Třeba by se tam vešla viz tento odkaz (5.5 x 2 x 2 cm) pokud by se položila na ležato nebo třeba malá wifi kamera viz tento odkaz (3 x 3 x 3,5 cm), ale ta je podstatně dražší. Případně kamera viz tento odkaz (2 x 2 x 2,5 cm), která má vlastní přijímač.
malé zvíře

#28 Příspěvek od malé zvíře »

Drondys píše:Je to samozřejmě jen vtipná náhoda, ale dalo by se také vtipně odvětit, že to chtělo uvážit v souladu s kontextem dříve definované velikosti modelu (10x5x5cm) a v tom případě asi nebudeš dostatečně malé zvíře na to, aby ses tam vešel podobně jako ten model. :lol:

Však já jsem v podstatě pro každou špatnost a nemám problém ani s legrací na svůj účet (viz můj nick :wink: ); jenom mi jak na potvoru z konce prvního příspěvku vypadl vysmátý smajlík... :oops: takže to nevyznělo úplně tak jak jsem si představoval.

K původnímu tématu: pokud jde o HW tak by teoreticky mohl stačit libovolný RC model s vyhovujícími rozměry a cenou (Čína?). Jak už bylo psáno přede mnou - problém je bezdrátové ovládání. Před nějakou dobou se mi kamarád (amatérský jeskyňář) zmínil že by rádi prozkoumali jakési jezírko pomocí dálkové řízené ponorky. Jen tak z legrace jsem se po internetu pídil po nějakých informacích a dospěl jsem k závěru že bezdrátová komunikace (řízení + obraz) pod vodou je v amatérských podmínkách v podstatě nemožná. A s tím průzkumem potrubí to bude dle mého názoru úplně stejné - bežné (legální) frekvence při legálních výkonech neprojdou dost hluboko ani kdyby potrubí bylo jen pár desítek cm pod zemí.
Last one alive, lock the door!
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od JirkaA »

malé zvíře píše: bežné (legální) frekvence při legálních výkonech neprojdou dost hluboko ani kdyby potrubí bylo jen pár desítek cm pod zemí.

BINGO, to je oč tu běží.
OK2WY
Drondys

#30 Příspěvek od Drondys »

malé zvíře píše:A s tím průzkumem potrubí to bude dle mého názoru úplně stejné - bežné (legální) frekvence při legálních výkonech neprojdou dost hluboko ani kdyby potrubí bylo jen pár desítek cm pod zemí.

Jen ho nech ať si to klidně sám vyzkouší a bude to mít jak se říká potvrzeno "na vlastní bulvy". Ostatně ten mini tank stojí jen 490 Kč a když mu to nebude fungovat tak už k němu ani nemusí dokupovat kamerku a mini tank pak může rovnou dát nějakému děcku třeba k vánocům. :D

Pokud by šlo jen o řízení tak to by mohl zkusit do toho mini tanku nějak naroubovat malý wifi přijímač něco jako je třeba viz tento odkaz a pak by mohl zkusit řízení třeba z notebooku nebo z mobilu ovšem přes nějaký "osolený" wifi router, ale ta minikamerka pro přenos obrazu z modelu by byla asi výkonově slabá. 8)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“