Discus od CMPro
- Kerberos
- Kontaktovat uživatele:
tks píše:No já hlavně přemýšlím jak ho omotorovat, protože svah nemám a vlečnou taky ne. No přes zimu něco vymyslíme a uvidí se. Ono to tím motorem a baterkama ještě ztěškne... Momentálně nevím jestli se ve verzi větroň musí nějak dovažovat (to by se motro vezl zadarmo) nebo stačí přijímačovky v čumáku.
omotorování není problém, motorovali jsme ho, AXI 2820/10, 40A, 12x6, na 10čl NiCd 4/5 Sanyo a paráda.
Kerberos píše:tks píše:No já hlavně přemýšlím jak ho omotorovat, protože svah nemám a vlečnou taky ne. No přes zimu něco vymyslíme a uvidí se. Ono to tím motorem a baterkama ještě ztěškne... Momentálně nevím jestli se ve verzi větroň musí nějak dovažovat (to by se motro vezl zadarmo) nebo stačí přijímačovky v čumáku.
omotorování není problém, motorovali jsme ho, AXI 2820/10, 40A, 12x6, na 10čl NiCd 4/5 Sanyo a paráda.
Nemohl bys dodat fotečku čumáku, jak to tam máte uspořádané (motor, akku atd)? Díky
Znamy ho noveho nabizi neletaneho, sestaveneho a osazeneho servy a motorem za 5000,- Kč . - uz prodal - takze upravuji takto, kdyz nemuzu smazat
Naposledy upravil(a) MakoBear dne čtv 06.09.2007 20:01, celkem upraveno 1 x.
Ad kvalita-já to nemyslel zle. Trup je polyesterovej laminát (nejtlustší vrstvu představuje gel-coat) , prekližkové přepážky (bez podélníků) jsou přilepené epoxidem ve vrstvě až přehnané, do kořenů křídel a kolem výřezu kabiny by určitě slušelo přilaminovat něco uhlíku, jinak životnost asi nebude největší, s lícováním kabiny bude taky troška práce, má-li to k něčemu vypadat.
Spojka křídel je poctivá uhlíková tyč (kdo ví, zda by trubka neposloužila lépe).
Na výškovku mám nachystané servo Hitec HS-65HB, dvě kila by měla stačit , HS-81 se tam sice tak-tak vejde, ale v tom ocasu je prostě k dobru každý gram (a kilovou 45 nebo 55 bych si tam asi dát netroufal, přece jen se člověk může dostat do piké ať chtě či nechtě a bojím se, že by to pak asi neutáhlo...).
Pro případnou motorizaci jest hafo variant, Axi 2820/xx mi přijde skorem až přemrštěný motor, pokud se podaří udržet rozumnou hmotnost (i díky motoru přeci jen 2820/xx je nějakých 160 gramů a Cularis mi na ni stoupá kolmo vzhůru, což je v daném případě zbytečnost a 2808/xx by možná při realismu letu stačila...)
No, ještě o hodně věcech je třeba popřemýšlet....
P.S. Jde mi to to, aby ten Discus polomaketa taky aspoň polomaketově létal. Není a nemůže to být hotliner, Elaporový Cularis má při stejném rozpětí podstatně jinou plochu křídel a profiláž, ale zároveň k tomu 4-klapkové křídlo, je úplně jinak dimenzovaný atd.
Spojka křídel je poctivá uhlíková tyč (kdo ví, zda by trubka neposloužila lépe).
Na výškovku mám nachystané servo Hitec HS-65HB, dvě kila by měla stačit , HS-81 se tam sice tak-tak vejde, ale v tom ocasu je prostě k dobru každý gram (a kilovou 45 nebo 55 bych si tam asi dát netroufal, přece jen se člověk může dostat do piké ať chtě či nechtě a bojím se, že by to pak asi neutáhlo...).
Pro případnou motorizaci jest hafo variant, Axi 2820/xx mi přijde skorem až přemrštěný motor, pokud se podaří udržet rozumnou hmotnost (i díky motoru přeci jen 2820/xx je nějakých 160 gramů a Cularis mi na ni stoupá kolmo vzhůru, což je v daném případě zbytečnost a 2808/xx by možná při realismu letu stačila...)
No, ještě o hodně věcech je třeba popřemýšlet....
P.S. Jde mi to to, aby ten Discus polomaketa taky aspoň polomaketově létal. Není a nemůže to být hotliner, Elaporový Cularis má při stejném rozpětí podstatně jinou plochu křídel a profiláž, ale zároveň k tomu 4-klapkové křídlo, je úplně jinak dimenzovaný atd.
No já teda ještě žádného větroně nevlastním, ale strašně bych chtěl nějakého koupit.... no a Tenhle Diskus CS se mi docela hodně líbí!...díval jsem se, že v Hangaru1 ho mají za 2790,-...Chci už si dlouho větroně koupit a nejlíp nějakou 2m (a víc), ale omotorizovat ho, mám sice letiště hned za barákem, ale nemám možnost vleku, nebo žádný svah. Ještě se porozhlídnu na model hobby po něčem a uvidím. Ale ten Diskus teda vypadá fakt dobře i cenově. Ale opravdu bude teď problém ho sehnat jak tu píšete? 
Discuse už mám skoro hotového, pokud bude tak hnusně i o víkendu, jdu příští týden na první let
. Jsem zvědavý jaký bude. Četl jsem o Cularisu jak ho popisuješ, taky se mi líbil, ale mám Filip 400-Easy Star-Easy Glider od Multiplexu a chtěl jsem skusit něco jiného. Multiplex má hodná a propracovaná letadýlka, tento Discus je vlastně moje první letadlo čínské výroby. Zajímá mě zda je tu někdo, kdo ho už vyzkoušel za letu a jak byl s ním spokojený.