Discus od CMPro

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Etien

#16 Příspěvek od Etien »

Už jste přemýšleli nad tím jak tam dodatečně namontovat brzdy? Když to tak čtu asi by to nebylo špatné. Pokud bude rychlý, jako že určitě ano, tak přistání někde na svahu bude fakt zážitek.
tks
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od tks »

No já hlavně přemýšlím jak ho omotorovat, protože svah nemám a vlečnou taky ne. No přes zimu něco vymyslíme a uvidí se. Ono to tím motorem a baterkama ještě ztěškne... Momentálně nevím jestli se ve verzi větroň musí nějak dovažovat (to by se motro vezl zadarmo) nebo stačí přijímačovky v čumáku.
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Kerberos »

tks píše:No já hlavně přemýšlím jak ho omotorovat, protože svah nemám a vlečnou taky ne. No přes zimu něco vymyslíme a uvidí se. Ono to tím motorem a baterkama ještě ztěškne... Momentálně nevím jestli se ve verzi větroň musí nějak dovažovat (to by se motro vezl zadarmo) nebo stačí přijímačovky v čumáku.

omotorování není problém, motorovali jsme ho, AXI 2820/10, 40A, 12x6, na 10čl NiCd 4/5 Sanyo a paráda.
Etien

#19 Příspěvek od Etien »

A jak to jde při přístání, třeba ho držet hodně na rychlosti a dodatečná montáž brz je nutná nebo je hodný a dá se?
tks
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od tks »

Díky, super zpáva. Nemáš tušení kolik to takto vážilo? Lítalo to potom moc rychle nebo to pořád vypadalo jako větroň? (ve fázi plachtění pochopitelně).
Čop
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Čop »

Surgical píše:Tak mi taky dneska dorazil, první dojem - kvalita odpovídá ceně

To znamená co? Je levný, takže stojí za prd?
Spíš lítač než stavěč...
tks
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od tks »

Kerberos píše:
tks píše:No já hlavně přemýšlím jak ho omotorovat, protože svah nemám a vlečnou taky ne. No přes zimu něco vymyslíme a uvidí se. Ono to tím motorem a baterkama ještě ztěškne... Momentálně nevím jestli se ve verzi větroň musí nějak dovažovat (to by se motro vezl zadarmo) nebo stačí přijímačovky v čumáku.

omotorování není problém, motorovali jsme ho, AXI 2820/10, 40A, 12x6, na 10čl NiCd 4/5 Sanyo a paráda.

Nemohl bys dodat fotečku čumáku, jak to tam máte uspořádané (motor, akku atd)? Díky
Etien

#23 Příspěvek od Etien »

Čop píše:
Surgical píše:Tak mi taky dneska dorazil, první dojem - kvalita odpovídá ceně

To znamená co? Je levný, takže stojí za prd?

Za dvě hodiny si ho jedu vyzvednout tak ti dám určitě vědět :D Taky o něm uvažuješ nebo tě jen zajímá čím to, že je u takového modelu tak nízká cena? :D
Čop
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Čop »

Protože o něm velmi vážně uvažuju, zajímá mě proč je u takového modelu tak nízká cena :D
Spíš lítač než stavěč...
tks
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od tks »

Ještě že chodím lítat sám a ne na nějaké modelářské letiště. Protože jak to tak sleduju tak se brzo bude všude v oblacích pohybovat samý Discus :)
Etien

#26 Příspěvek od Etien »

Tak pánové mám ho doma. Všechno rovné (křídlo-výškovka), vyžehlené, dokonce i kabina sedí ..... jsem max.spokojený, opravdový krasavec. Jen nevím co použít jako servo VOP, HS-81 se zdá být trošičku velká :D
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od MakoBear »

Znamy ho noveho nabizi neletaneho, sestaveneho a osazeneho servy a motorem za 5000,- Kč . - uz prodal - takze upravuji takto, kdyz nemuzu smazat
Naposledy upravil(a) MakoBear dne čtv 06.09.2007 20:01, celkem upraveno 1 x.
Surgical

#28 Příspěvek od Surgical »

Ad kvalita-já to nemyslel zle. Trup je polyesterovej laminát (nejtlustší vrstvu představuje gel-coat) , prekližkové přepážky (bez podélníků) jsou přilepené epoxidem ve vrstvě až přehnané, do kořenů křídel a kolem výřezu kabiny by určitě slušelo přilaminovat něco uhlíku, jinak životnost asi nebude největší, s lícováním kabiny bude taky troška práce, má-li to k něčemu vypadat.
Spojka křídel je poctivá uhlíková tyč (kdo ví, zda by trubka neposloužila lépe).
Na výškovku mám nachystané servo Hitec HS-65HB, dvě kila by měla stačit , HS-81 se tam sice tak-tak vejde, ale v tom ocasu je prostě k dobru každý gram (a kilovou 45 nebo 55 bych si tam asi dát netroufal, přece jen se člověk může dostat do piké ať chtě či nechtě a bojím se, že by to pak asi neutáhlo...).
Pro případnou motorizaci jest hafo variant, Axi 2820/xx mi přijde skorem až přemrštěný motor, pokud se podaří udržet rozumnou hmotnost (i díky motoru přeci jen 2820/xx je nějakých 160 gramů a Cularis mi na ni stoupá kolmo vzhůru, což je v daném případě zbytečnost a 2808/xx by možná při realismu letu stačila...)
No, ještě o hodně věcech je třeba popřemýšlet....

P.S. Jde mi to to, aby ten Discus polomaketa taky aspoň polomaketově létal. Není a nemůže to být hotliner, Elaporový Cularis má při stejném rozpětí podstatně jinou plochu křídel a profiláž, ale zároveň k tomu 4-klapkové křídlo, je úplně jinak dimenzovaný atd.
Wrchi

#29 Příspěvek od Wrchi »

No já teda ještě žádného větroně nevlastním, ale strašně bych chtěl nějakého koupit.... no a Tenhle Diskus CS se mi docela hodně líbí!...díval jsem se, že v Hangaru1 ho mají za 2790,-...Chci už si dlouho větroně koupit a nejlíp nějakou 2m (a víc), ale omotorizovat ho, mám sice letiště hned za barákem, ale nemám možnost vleku, nebo žádný svah. Ještě se porozhlídnu na model hobby po něčem a uvidím. Ale ten Diskus teda vypadá fakt dobře i cenově. Ale opravdu bude teď problém ho sehnat jak tu píšete? :(
Etien

#30 Příspěvek od Etien »

Discuse už mám skoro hotového, pokud bude tak hnusně i o víkendu, jdu příští týden na první let :D . Jsem zvědavý jaký bude. Četl jsem o Cularisu jak ho popisuješ, taky se mi líbil, ale mám Filip 400-Easy Star-Easy Glider od Multiplexu a chtěl jsem skusit něco jiného. Multiplex má hodná a propracovaná letadýlka, tento Discus je vlastně moje první letadlo čínské výroby. Zajímá mě zda je tu někdo, kdo ho už vyzkoušel za letu a jak byl s ním spokojený.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“