Přechod z ricinu na syntetiku
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přechod z ricinu na syntetiku
Ta cena 32 je určitě bez spotřební daně. S spotřebkou je to okolo 45. Aspoň tyhle informace jsem dostal před cca 3 lety. Jó kde jsou ty časy co stál metyl v Chema Horní Počernice 2 kačky a rycín v Řempu v nějakým statku pod Jižním městem 18 kaček....
Jirka
Jirka
- MarthiR
Mosquito píše:To MarthiR:Jakou značku té syntetiky používáte prosímtě?
Aerosynth
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
MarthiR píše:Aerosynth
No to dík,ale jakej typ a třeba kde to kupujete prosímtě.
Aerosynth3 nebo Aerosave v Německu přes Ebay. Ale teď už to nemá moc smysl, pokud nemáš vlastní zásoby nitromethanu.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
A co má společnýho syntetickej olej s nitrometanem? Jako že syntetika bez nitra nefunguje? Funguje a líp než s rycínem, je tam o cca 10% víc energie z metylu, co je tam místo rycínu.
Jirka
Jirka
- MarthiR
Aerosynth3 ale kde to kolega koupil už netuším,, vím jen jedno že bylo problém to sehnat za rozumnou cenu... Musel bych se zeptat
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Fascinuje mě jak jsou tady někteří chytří např Celeron.
Když píšu že to stálo 32,- litr vč. spotřebky tak to tak bylo protože jsem to platil.
A někteří kteří nečtou všechny příspěvky čímž mě přesvědčují, že asi nemá smysl sem přispívat.
Olej AERO SYNTH 3 protože jiný už není od FUCHE k mání.
Když píšu že to stálo 32,- litr vč. spotřebky tak to tak bylo protože jsem to platil.
A někteří kteří nečtou všechny příspěvky čímž mě přesvědčují, že asi nemá smysl sem přispívat.
Olej AERO SYNTH 3 protože jiný už není od FUCHE k mání.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
marti píše:Fascinuje mě jak jsou tady někteří chytří např Celeron.
Chceš snad oscanovat fakturu z Eurošarmu, Ty chytrej?
Jirka
Díky všem za vyčerpávající odpovědi
Jen jsem si teď pořádně pročetl návod k tomu ASP a píší, že vyloženě jen syntetika se dávat nemá, zato míchání ricin + syntetika možné je. Chtěl bych se jen zeptat, zda je na něco třeba si dát pozor.
Jen jsem si teď pořádně pročetl návod k tomu ASP a píší, že vyloženě jen syntetika se dávat nemá, zato míchání ricin + syntetika možné je. Chtěl bych se jen zeptat, zda je na něco třeba si dát pozor.
Sbach, Solo Sport (žhav. 7,5ccm), F-35 (dmych. 64mm), TORO 900 (+FPV), Duet
Celeron píše:A co má společnýho syntetickej olej s nitrometanem? Jako že syntetika bez nitra nefunguje? Funguje a líp než s rycínem, je tam o cca 10% víc energie z metylu, co je tam místo rycínu.
Jirka
Já vím, že to jde. Nejsem debžon
Chceš snad oscanovat fakturu z Eurošarmu, Ty chytrej? 
Jirka
Chytrolíne,
Mám ji před sebou. V sudu je 189l při 15st.C 150kg. Cena za kg bez DPH 15,80 bez DPH A spotřební daně
spotřební daň 10 950/1000l. takže 2080,5na těch 190L .
Sud 822,- vč DPH
Celkem 6317,- kč komplet
Kupováno v Plzni v 19.6.2015.
K možnému zmatení v pojmech, ale může dojít tím,že je to prodáváno na Kg a sud obsahuje ca 150kg
Dodáno vč. technického listu.
Jirka
Chytrolíne,
Mám ji před sebou. V sudu je 189l při 15st.C 150kg. Cena za kg bez DPH 15,80 bez DPH A spotřební daně
spotřební daň 10 950/1000l. takže 2080,5na těch 190L .
Sud 822,- vč DPH
Celkem 6317,- kč komplet
Kupováno v Plzni v 19.6.2015.
K možnému zmatení v pojmech, ale může dojít tím,že je to prodáváno na Kg a sud obsahuje ca 150kg
Dodáno vč. technického listu.
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Pánové myslím že šlo o to si vzájemně poradit jak zvládnout změny v legislativě a tím pádem na co a za jakých podmínek provozovat
dále žhavící motory.
Vaše vzájemné osočování co kdo kdy a jak ........ je totálně mimo téma a ztrácí význam.
Pokud si chcete vzájemně vysvětlovat své názory a nejsou ku prospěchu všech ostatních, je zde možnost to řešit přes SZ.
Pak se nedivme že vlákna jsou zaplevelená a pokud někdo hledá radu v tom správném tak ho to po chvilce přestane
bavit číst o všem možném než o tom o čem vlákno je a založí nové. Nebo se ptá znovu i když to bylo mnohokrát řešeno.
Děkuji za vaši vstřícnost a pochopení
dále žhavící motory.
Vaše vzájemné osočování co kdo kdy a jak ........ je totálně mimo téma a ztrácí význam.
Pokud si chcete vzájemně vysvětlovat své názory a nejsou ku prospěchu všech ostatních, je zde možnost to řešit přes SZ.
Pak se nedivme že vlákna jsou zaplevelená a pokud někdo hledá radu v tom správném tak ho to po chvilce přestane
bavit číst o všem možném než o tom o čem vlákno je a založí nové. Nebo se ptá znovu i když to bylo mnohokrát řešeno.
Děkuji za vaši vstřícnost a pochopení
Nahoru to půjde ... dolů musí.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bys mohl napsat kde, bez toho to jaksi nemá smysl.
Já se bavím celou dobu o Eurošarmu Slatiňany. Není nic složitějšího zvednout telefon a zeptat se na aktuální cenu.
Metyl v kanystru 10l 520,- s spotřebkou a DPH
Sud metylu 160 kg 11,60/kg bez spotřebky a DPH
Spotřebka je stejná, 10,95/ litr ale neptal jsem se, kolik je v sudu litrů ale posledně to bylo 2124,30
Takže cca 26 kaček litr s daněma.
Sud 680 bez DPH, 822 s DPH.
To je za kg a následně litr podstatně míň, než jsem to kupoval já v době metylalkoholový krize. Na dotaz proč ten rozdíl, opakovaný odběr a změna dodavatele, což vysvětluje že v sudu je o 10 kg více. To celkem potěší, dnes se setkáváme spíš s opakem.
To pepinozbrna: Myslíš, že kde koupit, jak a za kolik není relevantní informace?
Jirka
Já se bavím celou dobu o Eurošarmu Slatiňany. Není nic složitějšího zvednout telefon a zeptat se na aktuální cenu.
Metyl v kanystru 10l 520,- s spotřebkou a DPH
Sud metylu 160 kg 11,60/kg bez spotřebky a DPH
Spotřebka je stejná, 10,95/ litr ale neptal jsem se, kolik je v sudu litrů ale posledně to bylo 2124,30
Takže cca 26 kaček litr s daněma.
Sud 680 bez DPH, 822 s DPH.
To je za kg a následně litr podstatně míň, než jsem to kupoval já v době metylalkoholový krize. Na dotaz proč ten rozdíl, opakovaný odběr a změna dodavatele, což vysvětluje že v sudu je o 10 kg více. To celkem potěší, dnes se setkáváme spíš s opakem.
To pepinozbrna: Myslíš, že kde koupit, jak a za kolik není relevantní informace?
Jirka
když si do vyhledávače dám ricinový olej pro modeláře, nebo jen olej, najde mi celkem dost odkazů, že koupit lze. To už fakt nic neplatí, nebo se nedá použít. Kanistr paliva mám už ve sklepě, tak že tak nutně nescháním, proto se jen ptám. Třeba
https://www.oleje.cz/p/ricinovy-olej-1- ... any--18336
https://www.oleje.cz/p/ricinovy-olej-1- ... any--18336
A co tohle kluci http://www.eshop-rychle.cz/www-lovo-oil ... y-olej-1-l. .Dá se to použít do paliva nebo jedině jako projímadlo?