JirkaA píše:Nějak mě uniká smysl.....
co jsem se o tom dozvěděl, tak to snižuje celkové vibrace co Fucub má a prý v případě menších pádů to naopak zpevní stavbu....Při tvrdém nárazu na čumák je to stejně jedno, protože je to na výměnu trupu
JirkaA píše:Nějak mě uniká smysl.....
JirkaA píše:Vibrace?? Ty z principu někde vznikají
ecoone píše:zajimave by bolo vytisknout z jedneho kusu tu motorovu přepážku......
dodoph píše:....ale já neřeším a nehledám kde nějaké vibrace vznikají, FunCuba mám teprve v krabici a jen tlumočím názory těch co s tím letají a mají už s letadlem nějaké vlastní zkušenosti. Vím že hodně se zlepšilo výměnou držáku motoru z dřeva za kov. V nové verzi už dřevo není.
JirkaA píše:jaký dřevo??? Tam nikdy nic dřevěného nebylo. Původně byla motorová přepážka z plastu, později nahrazeno kovem.......
Mám FunCaba s přepážkou z plastu a problémy nemám. Je potřeba ji řádně "ukotvit" a vyvážit vrtuli. Mám motor 3542 (až zbytečně přemotorovaný), vrtuli 11x5,5 (APC z HK). Kovovou přepážku mám koupenou ale zatím není důvod ji vyměnit. Vrtuli vyvažuji na levné plastové vyvažovačce (statické) z HK (vyvážená je, když se motor s vrtulí nechvěje ani na plný plyn).dodoph píše: Už vůbec netuším jak odstranit vibrace, které podle všeho vznikají prostě z konstrukce. Určitě neletím s křivou osičkou motoru a bez kusu vrtule se snad ani letět nedá. Prostě pokud sestavím model přesně podle výrobce a přesto jsou vibrace?