OPRAVA REMOSKY
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: OPRAVA REMOSKY
Oprava výměnou špatného dílu za nový, "zdravý" je určitě lepší, že nějaké "flikování" kamnářským tmelem, nebo obalování skelnou tkaninou. Guchar to pospal dobře, jiná Remoska a z kuřete byla briketa. Nechci, a nechtěl jsem, malovat čerta na zeď, ale v případě, že by došlo opravdu k nějakému maléru a zkoumala by se příčina, tak po zjištění takového zásahu do zařízení by pojišťovna zcela určitě dělala drahoty s placením, nehledě na možné posouzení jako obecné ohrožení z nedbalosti (samozřejmě i podle dalších okolností). Četnické i hasičské laborky toto umí velmi dobře identifikovat. Hasiči k určitým případům přibírají dokonce tzv. tupouny. To není vyjádření jejich mentální úrovně, ale jde o pracovníky TÚPO - technického ústavu požární ochrany. Četníci na to mají kriminalisťák, to také není druh vězení, ale Kriminalistický ústav.
Hitec Aurora 9X
tomashr píše:To jo, takovou kravinu totiž nikdo jiný nevymyslel... Vážně - vždyť je to šílené, zas tak skvěle nepeče, odkládání vršku je problematické, účinnost a spotřeba energie mizerná, právě proto, že půlka tepla uteče nahoru bez efektu...
Naprostý souhlas, mluvíš mi z duše.
...tak ještě jednou
guchar to napsal jasně..."Pokud byl na klasickou Remosku (hliníková miska, topení ve víku) někdo zvyklý, nedá na ni dopustit. Maso vepřo (včetně moravských brabců) i drůbež, buchty, rizoto, šunko-fleky. Možná jsem něco vynechal.
(Jasně opékaná jelita, jitrnice, masové hašé, ...)
Samozřejmě od baterek taky neodcházíme na pokec někam vedle, prostě když se vaří, tak je člověk u toho. Jediná nectnost je, kam s tím víkem, když se leze dovnitř třeba na kontrolu nebo něco obrátit, podlít a pod. A opakuji, o opravě spirály jsem neuvažoval ani sekundu, to je nesmysl. Ten kousek "skla" by tam byl jen preventivně. A aby něco zahořelo, to bych ji snad jako debil musel postavit na dřevěný stůl a jít do bio a snad na ní ještě nechat utěrku
Takže na plynovém sporáku myslím nic takového nehrozí.
Apropó, manželka sice velí, ale zatím jen co se týká kuchyně ,tak proč nevyhovět. Jo a o Remosce z bazaru, resp. z druhé ruky...to taky neprošlo.
Ale přátelé, když máte trochu nářadí a nejste uplně leví, (což my modeláři snad nejsme) tak ta výměna spirály je na jeden večer....howgh
(Jasně opékaná jelita, jitrnice, masové hašé, ...)
Samozřejmě od baterek taky neodcházíme na pokec někam vedle, prostě když se vaří, tak je člověk u toho. Jediná nectnost je, kam s tím víkem, když se leze dovnitř třeba na kontrolu nebo něco obrátit, podlít a pod. A opakuji, o opravě spirály jsem neuvažoval ani sekundu, to je nesmysl. Ten kousek "skla" by tam byl jen preventivně. A aby něco zahořelo, to bych ji snad jako debil musel postavit na dřevěný stůl a jít do bio a snad na ní ještě nechat utěrku
Apropó, manželka sice velí, ale zatím jen co se týká kuchyně ,tak proč nevyhovět. Jo a o Remosce z bazaru, resp. z druhé ruky...to taky neprošlo.
Ale přátelé, když máte trochu nářadí a nejste uplně leví, (což my modeláři snad nejsme) tak ta výměna spirály je na jeden večer....howgh
Mamina (moje skutečná) měla Remosku a udělali jsem v tom spoustu jídla. Pamatuju si, že měla k tomu takový forychtung na odkládání. Bylo to z plechu do tvaru "Y", tak, že na všech vrcholech byl plíšek dolu (nožičky), na dvou pak plíšek nahoru - zarážky, a na třetím pak delší plíšek s vykrojením na držadlo puklice. Dávalo se to na něj obráceně, funkční plochou nahoru. Pak to nějak zmizelo, všechno, protože už máma není, tak se jí ani nezeptám.
A matně si pamatuju, že v tom dělala i buchty.
A matně si pamatuju, že v tom dělala i buchty.
Hitec Aurora 9X
Jestli chceš,mohu ti dát mojí remosku.Už 15 let jsem v ní nic nedělal,ale měla by tu ještě být.
ste mě tak navnadili, že mi to nedalo a páč jsem poděděnou remosku zastrčil pod kuchynskou linku, tak jsem nelenil a zkusmo do ní prdnul kuřecí stehno.
co si pamatuju, tak babička v remosce pekla v podstatě všechno, snad jen vánoční cukroví pekla v troubě a je fakt, že z trouby, v které pekla manželka nikdy nebyli šunkofleky nebo kuře na povrchu tak křupavoučký.
tak jsem teda zvědavej, jak dopadne to kuře, bo já jsem schopnej spálit i čaj
PS: jinak tuším loni někdy z jara byl v tv dokument právě o obnovené výrobě remosek a jejich vcelku uspěšném vývozu do zahraničí--hlavně Anglie.
co si pamatuju, tak babička v remosce pekla v podstatě všechno, snad jen vánoční cukroví pekla v troubě a je fakt, že z trouby, v které pekla manželka nikdy nebyli šunkofleky nebo kuře na povrchu tak křupavoučký.
PS: jinak tuším loni někdy z jara byl v tv dokument právě o obnovené výrobě remosek a jejich vcelku uspěšném vývozu do zahraničí--hlavně Anglie.
pepin - určitě si pochutnáš a už nikdy jinak
slavikk - tak snad ji rozchodim, jak dojde spirála, ale nechám si Tvuj odkaz v záloze, zatim díky
DAF -jasně, že šly i buchty.... a to víko nouzově podržim chvilku já, když žena do toho vrtá
...nějak jsem dostal chuť na něco pečeného, už aby tu byly náhradní díly
Pepine, až to budeš mít upečené, pošli SMS, přijdu na košt
.
P.S. Rakosi, však jsme modeláři, ten stojánek by se dal určitě vyrobit. Nemusí to být plech, stačil by patřičně silný drát a jen to naohýbat.
P.S. Rakosi, však jsme modeláři, ten stojánek by se dal určitě vyrobit. Nemusí to být plech, stačil by patřičně silný drát a jen to naohýbat.
Hitec Aurora 9X
rakos píše: Je to přesně tak, dá se v tom dělat uplně všechno, zapečené kolínka s uzeným ...to nemá chybu ta kurčička na povrchutak nač řešit účinnost spotřeby el.
![]()
pepin - určitě si pochutnáš a už nikdy jinak![]()
Já si to říkám už dlouho, že ji musím vyzkoušet, ale vždycky si na to vzpomenu až když už něco peču zase v klasické troubě.
z plynový jsem měl kuře většinou spíš udušený a z elektrický jsem měl u kuřete kurčičku jen když jsem to kuře odchytil těsně před spálenim, ale já jsem na vaření fakt expert, když jsem si k troubě nesednul s kytarou, tak se bez ohledu na to co se v ní dělalo podávalo nakonec zase jen dřevěný uhlí
Taky máme doma remosku, zítra si v ní zapeču jitrnicovej a jelitovej prejt už se na to moc těším!
Máme tu hnědou bez okna prej je lepší, remoska s oknem prej nerovnoměrně peče...
Máme tu hnědou bez okna prej je lepší, remoska s oknem prej nerovnoměrně peče...
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
pepin píše:ste mě tak navnadili, že mi to nedalo a páč jsem poděděnou remosku zastrčil pod kuchynskou linku, tak jsem nelenil a zkusmo do ní prdnul kuřecí stehno.
Dej pak fotku jak si to upekl! To tam nedáš ani plátek másla?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Wormsnake píše:
Dej pak fotku jak si to upekl! To tam nedáš ani plátek másla?
no jasně, pokud ale usnu, tak až ráno
https://www.toprecepty.cz/recept/13365- ... re-v-soli/
navíc máslo stejně nemám, už to ale několik let plánuji, že bych si ho koupit měl
rakos píše:...
Otázka zní, jak trochu zabezpečit ono místo, kde se konce spirály otáčí nahoru do držadla remosky. Z toho dvojitého korálku na obrázku už to jde celé v keramice do držadla, to je v pohodě. Napadlo mě:
...
Ahoj,
osobně bych jen doplnil keramické korálky, tak aby mezi nimi nebylo moc volného místa (rozuměj za studena téměř žádné) a zajistil topný drát, tak aby v "dvoudírovém" korálku nemohl moc cestovat a případně se zkratovat na kostru. Je třeba vzít v úvahu, že se topný drát při zahřátí roztáhne.
Šamot bych tam necpal, protože drát teplotně pracuje a stejně se to vydrolí. Navíc bych odhadoval, že ta remoska je hliníková a šamot je bazický, takže to nebude držet pohromadě.
Jirka
Jen doplňuji: topná spirála (= ten kovový drát, který je třeba zaizolovat) bude mít teplotu určitě vyšší, než 250°C. Obyčejná skelná (= ze skla, nikoliv z aluminy, azbestu a pod.) tkanina nemá moc vysokou odolnost (400°C nevydrží).
Naposledy upravil(a) Medved74 dne stř 01.02.2017 21:49, celkem upraveno 1 x.
tak kuře na soli z remosky super, kurčička z toho kuřete položeném na soli křupavá zezhora i zezdola.
kdo má remosku doma někde zastrčenou v rohu, není nic jednoduššího než ji teda zkusit.
kdo má remosku doma někde zastrčenou v rohu, není nic jednoduššího než ji teda zkusit.