OPRAVA REMOSKY

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
rakos
Kontaktovat uživatele:

OPRAVA REMOSKY

#1 Příspěvek od rakos »

SPIRÁLA.jpg
REMOSKA 017.JPG
Přátelé omlouvám se za umístění sem, ale bez remosky nebude vepřová a bez jídla nemužu modelařit....

Stará remoska 650 w - zařázení k nezaplacení, stále makala už asi 30 let. Najednou prskla a zhasla docela...po pracné rozborce jsem zjistil zkrat na kostru viz obrázek. Je to poněkud rizikové místo. Opravit se to dá, spirála i Al nýty 6X35 se dají koupit (plechy už nikoliv)

Otázka zní, jak trochu zabezpečit ono místo, kde se konce spirály otáčí nahoru do držadla remosky. Z toho dvojitého korálku na obrázku už to jde celé v keramice do držadla, to je v pohodě. Napadlo mě:

Za prvé pod to a na to v onom místě naplácat šamot, který by to trochu zafixoval, aby nemohlo dojít k doteku spirály na mísu.
Se šamotem nemám žádné zkušenosti, ale něco bych snad nastudoval....

Za druhé, a to by se mi líbilo daleko víc - co ono místo trochu jako vypodložit (lehce obalit) skelnou tkaninou na laminování. Né moc, asi tak na každou stranu pár cm. Místo by tam bylo a pak to celé zase zanýtovat. Nevím, zda by ta tkanina vydržela tu teplotu, myslím, že víc jak 250 st. by tam nemělo být. Co myslíte??

Nová remoska stojí 3 papíry a to se mi dávat nechce. Díky za radu..... :idea:
Naposledy upravil(a) rakos dne stř 01.02.2017 0:00, celkem upraveno 2 x.
zdzd

Re: OPRAVA REMOSKY

#2 Příspěvek od zdzd »

Kde jsi přišel na tři litry?

Vůbec bych to neřešil. Zahodit a jít do nového.

http://eta.cz/pecici-panve/viceucelova- ... -216090000
http://eta.cz/pecici-panve/viceucelova- ... -016190000
rakos
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od rakos »

Kamaráde , tak přesně tohle jsem dnes vyzkoušel , prvně a naposledy.... asi nevaříš, ale na pečení masa je to naprosto nepoužitelný. Peče se to
ZE SPODA, tam se to už pálí a nahoře nic moc, možná tak maso dusit, hodně vody atd. Famozní princip remosky je ten, že to hřeje bezkontaktně ZE ZHORA ... Peče to všechno, od masa až po jemný moučník a to bez jakékoliv regulace, jen se hlídá čas. Opravdu po třiceti letech ti to moje žena potvrdí :)

ps - a opravdu klasická remoska je za 3 t. jen si to zadej. Prostě ten princip je světovej unikát....mám to ověřené :D
jinak tu pánev opravdu jsme měli po švagrové, ta v ní taky nedělala, tak jsme ji vyzkoušeli - taky bez uspěchu...

Tady je nabídka Remosky Grand:
Akce kup teď za 2 599 Kč
Sleva 400 Kč platí ještě 02:58:43 hod.
Cena dnes: 2 999 Kč
DAF
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DAF »

Otázkou je, zda relativní úspora opravou staré remosky nebude počátkem podstatně vyšší investice za vyhořelou kuchyni, nebo, nedej bože, celý byt. A jinak takovou pečící pánev máme také a manželka je celkem spokojená, pravda, nepoužíváme jí denně, ale podle potřeby.
Hitec Aurora 9X
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od StanleyP »

250st vydrzi skelna tkanina ako nic. ak hodis do ohna laminatovy diel tak po dohoreni z pahreby vytiahnes v pohode vrstvy skelnych handier.
zdzd

#6 Příspěvek od zdzd »

rakos píše:Kamaráde , tak přesně tohle jsem dnes vyzkoušel , prvně a naposledy.... asi nevaříš, ale na pečení masa je to naprosto nepoužitelný.

Hm...

Hřeje to zespoda, ale vaří, neboli peče a smaží se v tom perfektně. Desítky let zkušeností.
Mrakoplaš

#7 Příspěvek od Mrakoplaš »

Tady: https://www.nadeta.cz/nahradni-dily/rem ... ageindex=2 se dají koupit náhradní díly pro remosky.
dudaj

#8 Příspěvek od dudaj »

StanleyP píše:250st vydrzi skelna tkanina ako nic. ak hodis do ohna laminatovy diel tak po dohoreni z pahreby vytiahnes v pohode vrstvy skelnych handier.

Souhlas . Vůbec bych se nebál izolovat skelnou tkaninou.
V tubách se taky prodávaj kamnářský tmely - třeba tohle http://www.soudal.cz/produkt/kamnarsky-tmel .
Co jsem měl , byla kompaktní a dost pevná hmota proti klasickému šamotu .

Jinak vše se dá udělat dobře i špatně.
Takže informace o vyhořelé kuchyni - to každý musí posoudit sám, své schopnosti .
Jde hlavně o to aby to neprobíjelo - zátěžová zkouška a proměřit je asi určitá jistota .
Ticcino

#9 Příspěvek od Ticcino »

A co Aukro? Tam když zadám Remosku, tak vyskočí spousta odkazů v cenách kolem pětistovky.
olisoft

#10 Příspěvek od olisoft »

Bud to zaizoluj tym "topenarskym" tmelom, alebo by som siel do novej spiraly, za rozumnu sumu ich predavaju ako nahradny diel.
tomashr

#11 Příspěvek od tomashr »

rakos píše:ps - a opravdu klasická remoska je za 3 t. jen si to zadej. Prostě ten princip je světovej unikát....mám to ověřené :D

To jo, takovou kravinu totiž nikdo jiný nevymyslel... Vážně - vždyť je to šílené, zas tak skvěle nepeče, odkládání vršku je problematické, účinnost a spotřeba energie mizerná, právě proto, že půlka tepla uteče nahoru bez efektu. K tomu šílené řešení připojovacího flexo (u té staré, moderní varianta je v tomto bodě řešena lépe, ale má zas jiné diskutabilní body).
Už nejsem nejmladší a v mnoha věcech jsem staromilec, ale zrovna klasické Remoska mi nijak nechybí, dokonce možná někde nějakou ještě mít budeme, ale že bychom ji někdy použili asi fakt nehrozí.

A jinak unikát je možná konkrétní provedení, ale princip ani náhodou, v dnešní době viz například halogenové trouby, třeba toto (první náhodný odkaz): http://www.sencor.cz/halogenova-trouba/smh-330 . Takhle vypadá současná alternativa pečicí pánve v případě, že preferuješ ohřev odshora. Cena tohoto Sencoru mimochodem 999 korun...
rakos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od rakos »

.... přátelé, děkuji za odpovědi - je zbytečné řešit, zda remosku nebo jiný modernější přístroj (mimochodem ta halogenová trouba se mi líbí)
ale když manželka zavelí, že chce Remosku a nic jiného, tak není co řešit, to jistě znáte. Pokusím se za ušetřený peníz něco uškubnout na modelařinu :-) Jinak opravovat , resp. nastavovat tu spirálu mě ani nenapadlo (olisoft) a taky dík za ten odkaz na ND, už je objednáno, spirála a nýty, ostatní je ještě kupodivu použitelné.

Myslím, že vyhoření nehrozí, to to naše nabíjení Li-Polek je riskantnější a co se týká elektro bezpečnosti - je to muj chlebíček, takže v poho :wink:
tomashr

#13 Příspěvek od tomashr »

Manželka má poslouchat a ne velet :mrgreen: :mrgreen:
Ale vážněji - určitě je dobrá rada i to Aukro a obecně bazary - narazit na starou léta nepoužívanou remosku v lepším stavu za pár stovek je zcela reálné, právě proto, že hodně lidí by v otázce remosky souhlasilo spíš s mým kritickým názorem než s tvou manželkou :-)
Sám bych ti klidně tu naši starou v relaci určitě pod tisíc prodal, ale budu ji mít bud v druhém bytě nebo dokonce na chatě, takže se k tomu hned tak nedostanu.
guchar

#14 Příspěvek od guchar »

Pokud byl na klasickou Remosku (hliníková miska, topení ve víku) někdo zvyklý nedá na ni dopustit.
Maso vepřo (včetně moravských brabců) i drůbež, buchty, rizoto, šunko-fleky. Možná jsem něco vynechal.
(Jasně opékaná jelita, jitrnice, masové hašé, ...)
Odpůrci hliníku mohou dovnitř vložit vhodně velkou keramickou misku / smaltovaný kastrůlek (bez uch).
zásuvku měly v držadle víka = dlouhé vývody = 500W. Nebo 650W nepamatuji že měla v držadle vypínač
TOPNÁ SPIRÁLA 604-06, 500W je náhradní díl na REMOSKA HUT ( HUTKA ) nebo ORIGINAL se zásuvkou na držadle.
TOPNÁ SPIRÁLA 606-101, 650W je náhradní díl na REMOSKA GRAND s vypínačem na držadle.
TOTÉŽ I U ELEKTROHADRAVA
NÁHRADNÍ DÍLY A PŘÍSLUŠENSTVÍ - Remosky
- Existovala víka s méně a více Watty. My měli to slabší. Kuře 1h15min až 1h30min. Kontrola podlévání
cca 3x v intervalu 20 min. Na návštěvě příbuzných ženské vrazily kuře do Remosky, a šly nakupovat.
Kuchyně byla vedle dílny kde jsme se s bratrancem věnovali modelařině. Při 1. kontrole po 20 min
nás v kuchyni uvítal hustý dým a hromádka černé hmoty kolem kostí. Příbuzní měli tu s více Watty.
Navíc podle všeho, my měli značné trvalé podpětí pod 220 V, a oni naopak nějaké to povolené procento nad.

-Oprava zkratu.Skelná tkanina určitě postačí.U kamnářského bych měl obavy,že časem popraská a vypadne.
- Ten zkrat vypadá jako by tam bylo o jeden keramický korálem méně, a ven koukal rozpletený drát
- Nevidím druhý vývod. Asi se utavil a upadl. Spolehlivé spojení zkroucením na staré spirále je problém
- Remosku používáme 44 roků. Tchyně před námi cca 30 let.
TĚCH NECELÝCH 100 Kč BYCH DO NOVÉ TOPNÉ SPIRÁLY INVESTOVAL. NIC JINÉHO TAM ODEJÍT NEMŮŽE.
kraro

#15 Příspěvek od kraro »

Já jsem si kdysi místo ženy pořídil remosku. A měl jsem podobný problém jako tazatel. Nakonec jsem usoudil, že trápení a experimenty s opravou nestojí za to a koupil jsem si novou. Prostě jsem starou vyměnil za mladší.
Jsem spokojen a věřím v dlouhotrvající vztah jako s předchozí remoskou-kuchařkou ;). Doporučil bych spíše také vyměnit za nový model, než opravovat starý.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“