Svařovací invertor - doporučte
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svařovací invertor - doporučte
Ved uz neblbnite, lebo niekto bude chciet nakoniec pouzit na zvaranie stare sifonove bombicky
Odoslané z P00C a podpis odstránim
- LittleFalco
Už asi dvacet let foukáme v klubu do piva kysličník z CO2 hasičáku, flašku plní v požárních potřebách. Zatím jsem nezaznamenal náznak olejnaté chuti či podobného znečištění. Asi tak.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Asi tak co? Já jsem jen napsal, že existuje ten plyn od dodavatele v různé kvalitě. Ten technický smrdět nemusí, nemusí mít ani žádné cizí příměsi, ale dodavatel to nezaručuje. Taky je potřeba si uvědomit, že u toho piva se kysličník používá jako hnací plyn, kdežto u sifónu v podstatě jako potravina.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem na mysli, zda jsou stejné např. konektory/koncovky a popřípadě tlak. Popravdě netuším, jaké koncovky a jaké tlaky se používají na svařování a pro plnění.
Zkusím dotaz položit jinak. Představa je mít jednu láhev a využívat ji jednou na svařování a jednou na plnění CO2 - podle toho, co je aktuálně potřeba. Je to možné nebo tomu něco brání?
Zkusím dotaz položit jinak. Představa je mít jednu láhev a využívat ji jednou na svařování a jednou na plnění CO2 - podle toho, co je aktuálně potřeba. Je to možné nebo tomu něco brání?
-
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
jozefbb píše:Ved uz neblbnite, lebo niekto bude chciet nakoniec pouzit na zvaranie stare sifonove bombicky
https://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2010032001
-
No jde to. Nevím ale, jaké konektory máš na mysli
CO2 se dodává v kapalném stavu, takže tlak je docela nízký při pokojové teplotě cca 50 atm. O čistotě už jsem psal, já bych si ze svařovacího kysličníku sifón nedělal.
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
To su napady hodne socializmu, nie dnesnej doby, ked tlakovu flasu argonu, kysliku, CO2, kupite bez problemov a v caze zverejnenia 2010 sa dal kupit uz aj CO2, pripadne prerabali z hasicakov.
Odoslané z ASUS_Z00AD a podpis odstránim
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Konektory právě netuším/neznám. Díval jsem se zběžně na bazar namátkou https://dum.bazos.cz/inzerat/75429289/Tlakova-lahev-CO2-levne.php - a nějak se nezabývají inzercí typu konektorů/šroubení - prostě jak to připojit k CO2. Takže buď to prodejci zapomínájí uvádět nebo je jeden rozšířený typ šroubení.
-
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
jozefbb píše:To su napady hodne socializmu, nie dnesnej doby, ked tlakovu flasu argonu, kysliku, CO2, kupite bez problemov a v caze zverejnenia 2010 sa dal kupit uz aj CO2, pripadne prerabali z hasicakov.
Bral jsem to jako kuriozitu, nečekám, že by to někdo používal v praxi.
-
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, je to len dokaz, co vsetko kutil aj dnes dokaze, ale v konecnom dosledku ho to stoji viac ako keby to kupil, ale ta radost je k nezaplateniu.
Jsem kutil po vsech strankach, i hodne pyropokusu jako malej jsem delal vcetne dost nebezpecnych snadno dostupnych traskavin nastesti radne poucen stovkami hodin studia internetu a zdraveho usudku pred kazdym pokusem takze vsechny organy prezily ale ... co se tlakovych veci tyce tak mam hlubokej respekt a nikdy bych neexperimentoval .. takovejch chytraku uz bylo a neni ... to chce spravne zavity spravnou vybavu na mereni a prepousteni atd atd .. ve finale to vyjde mnohem draz a nebo je pru..r
ale jak vidno lidi se nebojej https://www.youtube.com/watch?v=pYg7MA4bu38 (dal bych to sem poradne ale mam vypnutej JS) a tech videi je proste podezrele moc rozdilnych a vsechny maji nadpis ze tohle je ta spravna cesta jak to delat prestoze to kazdej dela trosku jinac
....
ale jak vidno lidi se nebojej https://www.youtube.com/watch?v=pYg7MA4bu38 (dal bych to sem poradne ale mam vypnutej JS) a tech videi je proste podezrele moc rozdilnych a vsechny maji nadpis ze tohle je ta spravna cesta jak to delat prestoze to kazdej dela trosku jinac
- LittleFalco
Trapnej dotaz - jaký je tlak v těch bombičkách na Sodastream? Aby to vůbec bylo smysluplný. protože tlakové lahve se plní buď z většího tlaku, nebo kaskádou.
Jinak akvaristi rostlinam taky foukaj CO2 - zkus pohledat tam, rybičky jsou na znečištění citlivý.
Co se kutění týká - už 22 let bombičky na plynový vařič po vyprázdnění nevyhazuji, ale plním. Udělal jsem si na to přepouštěcí bastl - na každé straně mám před šroubením na hrdle bomby ventil, kdyby náhodou prdla hadice na které jsou naroubované koncovky. Když pominu výraznou finanční úsporu (90%), dostanu lepší výhřevnost a výškovost páč plním směs ve které je podstatně více propanu.
Že by to bylo nebezpečné mi nepřijde. Ostatně v plnírně propan-butanových lahví není nic jiného.
Amatérské pyropokusy v dětství dělal asi každý. Když jsem pak na vojně viděl fotky, jak takový přístup (bez respektu) dopadá, ježily se mi vlasy. Můj názor je že pokud se s tlakem nepracuje stylem "hop na krávu", je to bezpečné.
Jinak akvaristi rostlinam taky foukaj CO2 - zkus pohledat tam, rybičky jsou na znečištění citlivý.
Co se kutění týká - už 22 let bombičky na plynový vařič po vyprázdnění nevyhazuji, ale plním. Udělal jsem si na to přepouštěcí bastl - na každé straně mám před šroubením na hrdle bomby ventil, kdyby náhodou prdla hadice na které jsou naroubované koncovky. Když pominu výraznou finanční úsporu (90%), dostanu lepší výhřevnost a výškovost páč plním směs ve které je podstatně více propanu.
Že by to bylo nebezpečné mi nepřijde. Ostatně v plnírně propan-butanových lahví není nic jiného.
Amatérské pyropokusy v dětství dělal asi každý. Když jsem pak na vojně viděl fotky, jak takový přístup (bez respektu) dopadá, ježily se mi vlasy. Můj názor je že pokud se s tlakem nepracuje stylem "hop na krávu", je to bezpečné.
Zpátky doma, v kopcích :-)
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Plnění bombiček plynem mi přijde ještě o řád vyšší riziko než CO2 - už když připojuji PB láhev ke grilu, tak je to malé dobrodružství a to nehovořím o připojování Pb vařiče k malé flašce - tam z principu trošku plynu uteče.
Nicméně info o tlaku jsem bohužel nenašel, způsobů plnění je popsáno hodně. Navíc sodastream flašky mají bezpečnostní ventil, takže i v případě většího tlaku by měla být bezpečnost zaručena.
Nicméně info o tlaku jsem bohužel nenašel, způsobů plnění je popsáno hodně. Navíc sodastream flašky mají bezpečnostní ventil, takže i v případě většího tlaku by měla být bezpečnost zaručena.
-
A v tom sadastreamu nejsou bombičky s tekutým plynem?