Tip na šikovného strojaře?
Re: Tip na šikovného strojaře?
Ten detail díry s plíškem je docela důležitý. Pouhé zalepení mi nepřijde neideálnější.
- LibcaR1100S
Kreyson píše:Ten detail díry s plíškem je docela důležitý. Pouhé zalepení mi nepřijde neideálnější.
Pokusím se to vyfotit, ale je to tam nějak chycený, jak kdyby lepený, ani známka sváru, nebo něčeho
Aha, jsou tam asi dva zářezy v tětivě a v nich ten plíšek.
Taky ten důlek pro kuličku je dost divný. Nebyl tam původně kuželový důlek od navrtáváku? Když to upřesníš, tak ti ten výkres udělám klidně ještě dnes.
- LibcaR1100S
Pokusil jsem se o nějaké foto, žádné zářezy tam nevidím a pokud jde o ten důlek na kuličku, vypadá to, jak zajetý vrtákem, bohužel stejně mimo střed a žádná kulička uvnitř není, je tam červík a trošku zaoblenou špičkou, ten podvozek fakt není žádnej zázrak a když jsem to tu už jednou někomu chválil, tak mi to nikdo ani nevěřil 
Zatím jsem spáchal nástin, ale dokud neupřesníš ten unášecí otvor, tak se to nedá použít. Načrtni profil toho unášecího otvoru a změř průměr válcové části a míru přes ty plošky. Ten důlek bych udělal navrtávákem.
- Přílohy
-
- Sroub_podvozku.pdf
- (82.91 KiB) Staženo 122 x
- LibcaR1100S
Lark píše:Zatím jsem spáchal nástin, ale dokud neupřesníš ten unášecí otvor, tak se to nedá použít. Načrtni profil toho unášecího otvoru a změř průměr válcové části a míru přes ty plošky. Ten důlek bych udělal navrtávákem.
Máš to pěkně nakreslené, ten otvor nevím, jak přesně změřit, pokud bude stačit hřídel na převodovce, tak ru změřenou mám
Jasnně, to stačí. Vyrobit to ale bude horší, takový tvar se lisuje, ale kdyby na tom vnějším průměru bylo místo, dalo by se to proříznout a tu plošku udělat z delšího plechu a přečnívající konce navinout na ten průměr 4mm a zalepit epoxidem.
- LibcaR1100S
Lark píše:Jasnně, to stačí. Vyrobit to ale bude horší, takový tvar se lisuje, ale kdyby na tom vnějším průměru bylo místo, dalo by se to proříznout a tu plošku udělat z delšího plechu a přečnívající konce navinout na ten průměr 4mm a zalepit epoxidem.
No místo tam právě není, v tom průměru 4mm je to vsazený v ložisku, ale kolega vikideath říkal, že by si s tím měl poradit, tak uvidíme, bylo by to super, kdyby to nějak šlo
Tady to máš i s tím upraveným otvorem. Pokud jsou ty konce do ložisek, tak ho na to upozorni, ať si tam dosadí tolerance.
- Přílohy
-
- Sroub_podvozku_v3.pdf
- (97.34 KiB) Staženo 95 x
Naposledy upravil(a) Lark dne úte 20.06.2017 23:18, celkem upraveno 2 x.
LibcaR1100S píše:... kolega vikideath říkal, že by si s tím měl poradit...
No pokud ta jeho nástrojárna má vyjiskřovačku tak si s tím hravě poradí, jinak to bude opruz.
Ale nechtěl bych pak vidět cenu kdyby to bylo ofiko
(Taky máme ve fabrice nástrojárnu včetně drátořezu a vyjiskřovačky).
To bych snad radši předělal hřídel na šestihran a jako polotovar na tuhle věc použil zápustný imbus (mají menší šestihrany).
jyrry.webnode.cz
Tak ono by to unášecí déčko šlo vyřešit navrtáním na průměr 2.5 a hodinkou velkého oseru s jehlovým pilníčkem nebo tenkým válečkem do dremelky :)
Případně by mohlo být řešení provrtat to celé napříč pro unášecí čep nebo červík.
Případně by mohlo být řešení provrtat to celé napříč pro unášecí čep nebo červík.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem podobný tvar dutiny řešil u těch motorků uvedeným v prvním příspěvku, udělal jsem to tak, že jsem vyvrtal otvor 3mm, pak lupínkovou pilkou provedl řez A kolmý na osu hřídelky a vyřízl část B. Po natvarování plošky na hřídel jsem to v místě C spájel natvrdo stříbrnou pájkou. Pokud tam nejsou příliš velké síly a u toho motoru nejsou, tak stačí i jen to zmáčknutí.
V jedné variantě převodu, jsem místo plošky dával ocelovou kuličku do otvoru. Na vnějším obvodě je pak pružný prstýnek a funguje to jako pojistka proti přetížení.
Další variantou, pří větším průměru, bylo vyříznutí závitu v místě budoucí plošky a našroubování šroubku M2 který se následně zapájel (zalepil), uřízl a obrousil.
Kdyby s tím vikideatha vyhnali, tak dej vědět, obdobným způsobem ti to vyrobím.
V jedné variantě převodu, jsem místo plošky dával ocelovou kuličku do otvoru. Na vnějším obvodě je pak pružný prstýnek a funguje to jako pojistka proti přetížení.
Další variantou, pří větším průměru, bylo vyříznutí závitu v místě budoucí plošky a našroubování šroubku M2 který se následně zapájel (zalepil), uřízl a obrousil.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
jova píše:Když jsem podobný tvar dutiny řešil u těch motorků uvedeným v prvním příspěvku, udělal jsem to tak, že jsem vyvrtal otvor 3mm, pak lupínkovou pilkou provedl řez A kolmý na osu hřídelky a vyřízl část B. Po natvarování plošky na hřídel jsem to v místě C spájel natvrdo stříbrnou pájkou. Pokud tam nejsou příliš velké síly a u toho motoru nejsou, tak stačí i jen to zmáčknutí.
I to se může stát
- LibcaR1100S
Ahoj, chtěl bych všem, kdo se mi snažili pomoci moc poděkovat, a chtěl bych i poděkovat za nabídky na zhotovení. Ujal se toho vikideath a snad mu nezpůsobím v práci nějaké potíže, nebo tak a pokud by náhodou něco neklaplo, obrátil bych se na vás další, kdo mi pomoc nabízeli. Ještě jednou děkuji, bez podvozku bych si nezalétal a na nový teď zrovna nezbývá. Libor