Dnes proběhl zálet
Přeci jen jsem po pečlivém vyvážení přidal pár gramů závaží na ocas, takže bych mohl použít např. menší baterku, řekněme 6s 3000 mAh - bylo by to zase o něco lehčí. Ale takto s 4000 mAh jsem taky spokojený. Na Hankovu radu jsem dal těžiště do 25%, je to akorát a už ho tak nechám. Vyosení: 3°doprava, 4°dolů. Po záletu ještě přidám jeden stupeň dolů.
Zálet: všechno jako z učebnice, letadlo nezáludné, odlepení od země předpisové, letový projev velmi příjemný. Dal jsem malé výchylky dle manuálu (děkuju Hanku), takže to nebylo splašené, ale důstojné. Mile mne překvapila spotřeba, proud jsem zatím neměřil, ale nejsem schopen vylítat baterku

Po třech startech a docela dlouhých letech mi to pořád hlásilo pod plynem 22,4V. Nechápal jsem
Zatáčky krouhá velice hezky, jako po kolejích, ochotně to lítá i bez motoru - zkoušel jsem to vydojit velmi pomalu a když ztratí rychlost už s plně přitaženou výškovkou, pořád letí rovně a nepadá po křídle. Teeedaaa... noooo, ehm..., mám tam stabilizaci, no...

... Díky ní působí éro dojmem velkého letadla, nestane se že by se nějak klepalo či uhybalo podle větru. Pokud mohu posoudit, tak ale neztratilo nic ze svého přirozeného projevu. Jíná letadla co jsem zkoušel se stabilizací tak byla poněkud "robotická", tohle je pořád charakteristický Piper s krásným projevem.
Při pozjíždění se dá krásně řídit jako autíčko, po odlepení ocasu při startu neuhýbá zběsile do strany, jak jsem zažil u jiných letadel s dvoukolovým podvozkem (stabilizace...).
Jsem fakt spokojený.
Asi vyzkouším o palec menší vrtuli, tady u té se maličko bojím abych při přistání neškrtnul o trávu. Výkonu je dostatek,za celou dobu jsem nedal plný plyn. Při průletech pod malým plynem to má skvělý šustivý zvuk. (A to ještě mám do něj připravený zvukový modul!)
Kamarád točil na kameru, přistával jsem k němu velice natěsno, byla zábava - pak sem dám krátkě videjko.
VŠEM MOC DĚKUJU ZA NEZIŠTNÉ RADY, zálet dopadnul na jedničku i díky Vám!!!A tady jedna fotka specielně pro Hanka: Není ti tohle letadélko povědomé? The Kid dnes dělal předjezdce:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz