RESIK „No wind“
-
Ivo Kulich
Re: RESIK „No wind“
Ano souhlasím, určitě by se to takto dalo řešit. Nejspíš to ještě poladím. Díky za tip 
-
HONZIK 22
Ivo. Ten tvuj model se bude prodavat pres Stars i s bovdeny ?Jestli ne tak v cem je problem.
-
Ivo Kulich
HONZIK 22 píše:Ivo. Ten tvuj model se bude prodavat pres Stars i s bovdeny ?Jestli ne tak v cem je problem.
Ne, to se nebude prodávat s bovdenama, ale lehčí bych to na svém modelu mohl mít
Ivo Kulich píše:Hotovo. První ověřovací kus ze stavebnice postaven. Dneska jsem tam dal baterky a přijímač.
Jeden dotaz Ivo - koukám, že napájíš jednočlánkem a na klapkách máš JX D56MG - nechodí ti nějak výrazně pomalu? Žiju v představě, že toto servo je fakticky identické s podobně značeným od Turnigy, ale u něj jsem právě narazil na faktickou nepoužitelnost s jednočlánkem - funguje, ale hnusně pomalu. Je tedy fakt, že na brzdy by to možná stačilo, ale jinak ne... Tak mne jen zajímá, zda od JX je nějak odlišné a tento problém nemá anebo zda jsi u brzd prostě tu pomalost ignoroval?
-
HONZIK 22
Ja bych rekl ,ze ta druha varianta je spravne.
Nejaka skokovita/rychla reakce rusicu vztlaku a zaroven aerodynamicka ,odporova brzda nemusi byt pri hmotnosti RES ucelna.
Takze bych rekl ,ze to IVO a jeho model ani nezaznamenal ,ze to je problem.
A uplne nejlepsi variantou by bylo ,ze to byl zamer.
Nejaka skokovita/rychla reakce rusicu vztlaku a zaroven aerodynamicka ,odporova brzda nemusi byt pri hmotnosti RES ucelna.
Takze bych rekl ,ze to IVO a jeho model ani nezaznamenal ,ze to je problem.
A uplne nejlepsi variantou by bylo ,ze to byl zamer.
-
Ivo Kulich
tomashr píše:
Jeden dotaz Ivo - koukám, že napájíš jednočlánkem a na klapkách máš JX D56MG - nechodí ti nějak výrazně pomalu? Žiju v představě, že toto servo je fakticky identické s podobně značeným od Turnigy, ale u něj jsem právě narazil na faktickou nepoužitelnost s jednočlánkem - funguje, ale hnusně pomalu. Je tedy fakt, že na brzdy by to možná stačilo, ale jinak ne... Tak mne jen zajímá, zda od JX je nějak odlišné a tento problém nemá anebo zda jsi u brzd prostě tu pomalost ignoroval?
Tak jsem to musel jít ještě zkusit, protože se mi nezdálo , že by to chodilo pomalu. Servo mi přijde, že chodí tak nějak normálně. Jestli je pomalejší, tak neznatelně a bez problému s jednočlánkem použitelné.
OK, tak je asi to JX od na pohled stejného Turnigy trochu odlišné - to není nic nemožného, u číny je to spíš naopak dost běžný stav.
Díky, dobré vědět.
Díky, dobré vědět.
-
Ivo Kulich
Malá poznámka pro stavitele stavebnice.
Zjistil jsem, že na plánku chybí zesílení z vliesu kolem trubky, které by mělo zabránit štípnutí bloku balzy ve kterém je trubka zalepená. Viz foto. Dále, pokud někdo bude chtít do modelu přidávat balast, tak je možnost si propilovat v bočnicích díry 10mm, které jsou vypálené v překližce 1mm pod bočnicemi. Na fotce ještě z testovacího kusu
Zjistil jsem, že na plánku chybí zesílení z vliesu kolem trubky, které by mělo zabránit štípnutí bloku balzy ve kterém je trubka zalepená. Viz foto. Dále, pokud někdo bude chtít do modelu přidávat balast, tak je možnost si propilovat v bočnicích díry 10mm, které jsou vypálené v překližce 1mm pod bočnicemi. Na fotce ještě z testovacího kusu
pár fotek ze společného létání s konstruktérem modelu. 
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR