PROXIMA II

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
helioland
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od helioland »

hoj, mám ten samej motor, vrtuli 12*8, a papká to cca 60A
serva tam mám o chlup silnější a težší, ale mohlo by to stačit

koukni na http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&id=3347
jo a s těma servama koukni na http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2787 .. ale takovej dobrodruh snad nejsi 8O [/img]
---------------------
a bude hůř
DaggyMAC

#17 Příspěvek od DaggyMAC »

60A? Nie je to priveľa? Čím si to meral? Ja očakávam, že s mnou zvolenou vrtuľou to bude tak cca 30 až 35A. Aké tam máš prijímačovky, myslím veľkosť AA alebo AAA? Chcem ušetriť hmotnosť, preto tam asi dám 4xAAA.
helioland
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od helioland »

Měřil jsem to klasickým klešťovým multimetrem, podle mě to celkem odpovídá, mám o dost větší stroupání, a ten motor má na takovýhle průměr vrtule docela otáčky.

mám tam přijímačovej pack z baterek který jsou cca stejně tlustý jako AA, ale jsou nižší, konkretně tohle http://www.polenamodels.cz/detail-16421 ... ck-jr-kan/

BTW, taky tě ty HTX900 v křídlech pobavili? Proti těm servům nic nemám, používám je kde se dá, ale v letadle, který má dva apůl kila, a lítá přez stovku, mi to přijde jako sebevražda
Naposledy upravil(a) helioland dne úte 16.11.2010 9:50, celkem upraveno 1 x.
---------------------
a bude hůř
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JirkaA »

helioland píše:Měřil jsem to klasickým klešťovým multimetrem, podle mě to celkem odpovídá,

Kde jsi to měřil, mezi motorem a reglem nebo mezi reglem a baterkou?
OK2WY
helioland
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od helioland »

mezi regulátorem a baterkou
---------------------
a bude hůř
DaggyMAC

#21 Příspěvek od DaggyMAC »

Aké servo odporúčate na výškovku Proximy? Všimol som si, že napr. m2 má HS-65HB. Stačí toto alebo odporúčate nejaké iné? Cena nie je podstatná, hlavná je spoľahlivosť a presnosť. S jedným krídelkom sa dá pristáť, rovnako aj so zaseknutým smerovkovým servom, ale výškovkové servo je životne dôležité. Tak aké?
m2
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od m2 »

DaggyMAC píše:Aké servo odporúčate na výškovku Proximy? Všimol som si, že napr. m2 má HS-65HB. Stačí toto alebo odporúčate nejaké iné? Cena nie je podstatná, hlavná je spoľahlivosť a presnosť. S jedným krídelkom sa dá pristáť, rovnako aj so zaseknutým smerovkovým servom, ale výškovkové servo je životne dôležité. Tak aké?

urobil som okolo 500 letov s menším HS-56HB a potom odišli (kusli sa) prevody a s nimi pošlo aj celé lietadlo. Takže dá sa lietať aj s menším / slabším ako je HS-65HB, ale je to na hrane. Rozumné je buď overené presné a húževnaté HS-65HB alebo niečo rovanko silné a odolné, napr. HG-D202HB.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
DaggyMAC

#23 Příspěvek od DaggyMAC »

HB má vyššiu presnosť ako MG? O kovových prevodoch je známe, že majú väčšiu vôľu, ale aj viac vydržia napr. pri tvrdších pristátiach. Digitálne servo mi pripadá zbytočné pre výškovku, nie?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Abu »

DaggyMAC píše:Digitálne servo mi pripadá zbytočné pre výškovku, nie?

A kam uz jinam bys proboha chtel davat to (teoreticky) presnejsi a rychlejsi servo nez na vyskovku ???!
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
DaggyMAC

#25 Příspěvek od DaggyMAC »

Myslel som to tak, že rovnakú úlohu pri porovnateľnej spoľahlivosti splnia aj analógové servá, pričom digitály, ľudovo povedané - viac žerú. Budem tam mať prijímačovky, tak to až tak nehorí. Ale v podstate s Abum súhlasím. Aké servo by si teda odporúčal?

Pozeral som aj po Atlas 09 SDC serve, ale ťah by mal byť 1:1 voči váhe lietadla, takže aspoň 2kg. Uvažujem správne? http://shop.lindinger.at/product_info.p ... 34a0e2321c
m2
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od m2 »

DaggyMAC píše:HB má vyššiu presnosť ako MG? O kovových prevodoch je známe, že majú väčšiu vôľu, ale aj viac vydržia napr. pri tvrdších pristátiach. Digitálne servo mi pripadá zbytočné pre výškovku, nie?

lietam aj kovové prevody, ale to sú plávajúce VOP na kompozitoch s dosť výrazne vyšším namáhaním a tie plochy sú aj oveľa viac exponované pri pristátí. Nemyslím, že pre P II s T-chvostom má zmysel tam dávať kov, ale ak dáš HS-65MG, no tak sa nič nestane. Len vôle časom narastú, nevidím to však kriticky, ak to dobre (správne) prepákuješ. Na druhej strane, lepšie chránená ovládaná plocha ako výškovka na T-chvoste snáď neexistuje, tak načo kov? Kov pomôže snáď len tomu, že prežije aj väčšiu havárku, o to snáď ale nejde.

čo sa týka tých digitálov od Hotgerasu, používam ich aj na výškovku, ale volil by som radšej analógové Hitecy - dôvodom je nedostatok náhradných prevodov na Hotgearsy a mierna teplotná závislosť.

Čo sa týka Atlasov - nedávaj tam 7g servo. Načo. Nejde vôbec o ten ťah (už som písal, že to v pohode utiahne aj HS-56HB s kilovým ťahom), ide o robustnosť prevodovky.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
DaggyMAC

#27 Příspěvek od DaggyMAC »

Na klapky a smerovku pôjdu isto servá s kovovými prevodmi, najmä kvôli pristátiam v butterfly, ale na výškovku dám teda tú HS-65HB, presvedčil si ma. Vďaka
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od slavoo »

DaggyMAC píše:Na klapky a smerovku pôjdu isto servá s kovovými prevodmi, najmä kvôli pristátiam v butterfly, ale na výškovku dám teda tú HS-65HB, presvedčil si ma. Vďaka

Preco vobec riesils servo na VOP vsak to je jasne ze osvedcene mame prave HS-65HB.. :wink:
A co sa tyka SOP preco z kovovými prevodmi ?! Taam daj hocijake servo pretoze tam o nic nejde. Ja tam mam treba standart HS-311S
Abu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Abu »

Prave ze SOP dostava vetsinou pri pristani docela nakladacku, jak se zadrhava o travu. Takze tam urcite neco bytelnejsi (treba ten standart, nebo neco s MG... na 2m Mefistovi jsem mel jen obyc HS-81 a prevody jsem menil 2x).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
DaggyMAC

#30 Příspěvek od DaggyMAC »

Presne ako Abu píše, smerovka pri pristáti zavadí o silnejšie steblo trávy a prevody sú fuč. Páka smerovky je umiestnená najnižšie preto je prvá na rane, preto tam dám z domácich zásob tieto http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8752 s ťahom 3,6kg. HS-311 mám tiež, ale dávať čosi nad 40g servo na smerovku mi príde blbé. Radšej tam hodím menšie MG servo a ak sa neosvedčí, tak pôjde štandard.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“