WILD HAWK

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od Nakadah »

Tezko hadat, mozna ta kamera klame. Ale 150m urcite ano, ne-li vice.
Kdyz sem na to tak koukal, tak v podobne vysce se pohybujeme s Ulla letadlem, a to je tak nejak pod 300m. Nak
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od Cibulka_J »

Co to je Ulla letadlo?

H.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od Nakadah »

ULLa - Ultralehke letadlo - dvoumistne do 450kg, jednomistne do 300kg. www.laa.cz ti to jeste vic osvetli. Nak
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Cibulka_J »

Tak a dneska jsem si přivez Walkeru 4 - vrtulníček. Naku, Ty jsi takovej vševěd (neber to ironicky :-)), trochu mi vrtí rotor, jenže nevím jak to vyvážit, jestli to má vůbec cenu, jakože nemlátí to sebou nějak fest, ale chvěje se trochu celej vrtulník kvůli tomu...

Honza
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od Nakadah »

Cibulka_J> No, ja teda mam jenom Gyrotor (uz nelita kvuli baterkam) a tam me taky rotor vibroval. Nakonec me to tu uhlikovou tycku vyhlodalo v lozisku a praskla. Musel sem ji vymenit a rotor sem tehdy vyvazil pootocenim horniho stabilizatoru o 180°. A bylo po trepani, nastesti. Navic se mi pak zdalo ze to letalo o neco klidneji.

Asi bys mel zkusit ten svuj rotor vyvazit, loziska a osa rotoru to urcite oceni. Nak
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Cibulka_J »

Je mi to jasný... Ono to neklepe teda moc, ale klepe... Vůbec ale nevím, jak na to vyvážení... Vůbec... :-(
Dneska jsem to byl zkusit a radši jsem toho nechal, nemám kříž a bez něj to nemá smysl... Lítání je proti tomuhle legrace... Takže suším hubu a lítám na simulátoru... :-)

Honza
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Cibulka_J »

Chlape (Naku), prosím Tě o radu:
Stav: vrtulníček má baterku nic moc, lítá jen chvíli a pak zeslábne (ještě teda neletěl, ale prostě funguje jen chvíli na výkon takovej, aby šel nahoru). Li-Po mi slíbila přítelkyně k Vánocům, takže do toho investovat nechci a koupil jsem teda LiOn, 3článek (asi 1000 mAh), jelikož má vrtulníček 370tku motor (originál baterka je 8,4 V 7dmičlánek NiMH), udělal jsem z 3článku jen 2učlánek (bál jsem se, že to na ten motor bude moc a stejně by se to tam nevešlo a asi by to bylo těžký).
No ale ten 2učlánek to neutáhne, točí míň (toho jsem se bál).

Dotaz: Je nějaký rada? Spálil by 3článek ten motor? (stejně je to ale těžký :-(). A když pořídím časem LiPo, bude to lepší? (mám totiž pocit, že ne, protože ten má taky přece nižší voltáž... :-().

Díky, Honza
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Nakadah »

Eee nechces tohle resit ve vrtulnikovem oddeleni fora? Preci jen tohle je o WildHawku...

Mel sis radeji udelat poradny sedmiclanek z kvalitnich NiMh. Dve Li-Ion to je misto 7clanku dle meho nazoru malo. 3clanek to uz bude o dost vic. Nevim jake ta 370 ma v tom vrtulniku zatizeni, ale pokud je to podobny motor jako ma treba WildHawk z vyroby, tak si myslim ze shori.
Mam doma poradny trafo, stabilizaci, PWM -> kdyz sem na nej zapojil ten motorek a origo vrtulku, tak bral nejakych 12A a 8,5V (aspon co si pamatuju). Bezel ani ne pul minuty a o osku motoru sem si popalil prst...

Vsak tam zkus dat ten 3clanek a uvidis. Kdyz motor schori tak holt budes vedet ze tudy cesta nevede :D Nak
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Cibulka_J »

Dík za odpověď, počtu si mezi řádky a zkusím motorek ochránit před záhubou... :-)))
U vrtulníkářů určitě nemaj takovýho odborníka... :wink:

Honza
robotmz

#160 Příspěvek od robotmz »

Zdravim. Nechcem zatial otvarat novu temu, napisem to sem.
Od vcera som majitelom wildhawka, co ma prekvapilo ze trup bol v krabici uz pekne zlepeny a nikde som sa nedocital tu na fore naco je taky maly cuplik /stlacaci/ vedla vypinaca ?. nikto tu o nom nic nepisal. ze by uz v tejto novsej serii boli trupy uz zlepene od vyroby ?
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od Cibulka_J »

Ahoj,

trup slepený od výroby je. Je to přece RTF sada... Čudlík je od regulátoru otáček - pokud poklesne napětí baterky pod určitou hodnotu, regulátor vypne motor, čudlík musíš zmáčknout, aby motor běžel. Stejně jako když připojíš baterku.

H.
robotmz

#162 Příspěvek od robotmz »

potom sa mi to asi pomylilo ked sa kupi nahradny trup, ten je nezlepeny... dufam ze ten regulator bude aj fungovat 8O
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od Nakadah »

Fungovat bude ale nic extra od nej necekej :D jinak ten cudlik je pojistka. Zapnes model a dokud nestisknes cudlik tak se motor neroztoci. Je to dobra vec, nahodou zapomenes plynovou paku na maximu, zapnes model a vrtule te sekne po prstech :D

Jo a jak uz psal Cibulka, kdyz regler vypne motor pri poklesu napeti pod 0,7V na clanek, tak jde motor spustit jen po opetovnym stisku cudliku. Nak
robotmz

#164 Příspěvek od robotmz »

asi by mi stacilo, len keby sa naozaj ten motor vypol /aby nezozral stavu servam/ :lol:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od Marek71 »

Nakadah píše:Fungovat bude ale nic extra od nej necekej :D jinak ten cudlik je pojistka. Zapnes model a dokud nestisknes cudlik tak se motor neroztoci. Je to dobra vec, nahodou zapomenes plynovou paku na maximu, zapnes model a vrtule te sekne po prstech :D

Toto by malo byť ošetrené regulátorom, nie ?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“