WILD HAWK
ULLa - Ultralehke letadlo - dvoumistne do 450kg, jednomistne do 300kg. www.laa.cz ti to jeste vic osvetli. Nak
Cibulka_J> No, ja teda mam jenom Gyrotor (uz nelita kvuli baterkam) a tam me taky rotor vibroval. Nakonec me to tu uhlikovou tycku vyhlodalo v lozisku a praskla. Musel sem ji vymenit a rotor sem tehdy vyvazil pootocenim horniho stabilizatoru o 180°. A bylo po trepani, nastesti. Navic se mi pak zdalo ze to letalo o neco klidneji.
Asi bys mel zkusit ten svuj rotor vyvazit, loziska a osa rotoru to urcite oceni. Nak
Asi bys mel zkusit ten svuj rotor vyvazit, loziska a osa rotoru to urcite oceni. Nak
Chlape (Naku), prosím Tě o radu:
Stav: vrtulníček má baterku nic moc, lítá jen chvíli a pak zeslábne (ještě teda neletěl, ale prostě funguje jen chvíli na výkon takovej, aby šel nahoru). Li-Po mi slíbila přítelkyně k Vánocům, takže do toho investovat nechci a koupil jsem teda LiOn, 3článek (asi 1000 mAh), jelikož má vrtulníček 370tku motor (originál baterka je 8,4 V 7dmičlánek NiMH), udělal jsem z 3článku jen 2učlánek (bál jsem se, že to na ten motor bude moc a stejně by se to tam nevešlo a asi by to bylo těžký).
No ale ten 2učlánek to neutáhne, točí míň (toho jsem se bál).
Dotaz: Je nějaký rada? Spálil by 3článek ten motor? (stejně je to ale těžký
). A když pořídím časem LiPo, bude to lepší? (mám totiž pocit, že ne, protože ten má taky přece nižší voltáž...
).
Díky, Honza
Stav: vrtulníček má baterku nic moc, lítá jen chvíli a pak zeslábne (ještě teda neletěl, ale prostě funguje jen chvíli na výkon takovej, aby šel nahoru). Li-Po mi slíbila přítelkyně k Vánocům, takže do toho investovat nechci a koupil jsem teda LiOn, 3článek (asi 1000 mAh), jelikož má vrtulníček 370tku motor (originál baterka je 8,4 V 7dmičlánek NiMH), udělal jsem z 3článku jen 2učlánek (bál jsem se, že to na ten motor bude moc a stejně by se to tam nevešlo a asi by to bylo těžký).
No ale ten 2učlánek to neutáhne, točí míň (toho jsem se bál).
Dotaz: Je nějaký rada? Spálil by 3článek ten motor? (stejně je to ale těžký
Díky, Honza
Eee nechces tohle resit ve vrtulnikovem oddeleni fora? Preci jen tohle je o WildHawku...
Mel sis radeji udelat poradny sedmiclanek z kvalitnich NiMh. Dve Li-Ion to je misto 7clanku dle meho nazoru malo. 3clanek to uz bude o dost vic. Nevim jake ta 370 ma v tom vrtulniku zatizeni, ale pokud je to podobny motor jako ma treba WildHawk z vyroby, tak si myslim ze shori.
Mam doma poradny trafo, stabilizaci, PWM -> kdyz sem na nej zapojil ten motorek a origo vrtulku, tak bral nejakych 12A a 8,5V (aspon co si pamatuju). Bezel ani ne pul minuty a o osku motoru sem si popalil prst...
Vsak tam zkus dat ten 3clanek a uvidis. Kdyz motor schori tak holt budes vedet ze tudy cesta nevede
Nak
Mel sis radeji udelat poradny sedmiclanek z kvalitnich NiMh. Dve Li-Ion to je misto 7clanku dle meho nazoru malo. 3clanek to uz bude o dost vic. Nevim jake ta 370 ma v tom vrtulniku zatizeni, ale pokud je to podobny motor jako ma treba WildHawk z vyroby, tak si myslim ze shori.
Mam doma poradny trafo, stabilizaci, PWM -> kdyz sem na nej zapojil ten motorek a origo vrtulku, tak bral nejakych 12A a 8,5V (aspon co si pamatuju). Bezel ani ne pul minuty a o osku motoru sem si popalil prst...
Vsak tam zkus dat ten 3clanek a uvidis. Kdyz motor schori tak holt budes vedet ze tudy cesta nevede
Zdravim. Nechcem zatial otvarat novu temu, napisem to sem.
Od vcera som majitelom wildhawka, co ma prekvapilo ze trup bol v krabici uz pekne zlepeny a nikde som sa nedocital tu na fore naco je taky maly cuplik /stlacaci/ vedla vypinaca ?. nikto tu o nom nic nepisal. ze by uz v tejto novsej serii boli trupy uz zlepene od vyroby ?
Od vcera som majitelom wildhawka, co ma prekvapilo ze trup bol v krabici uz pekne zlepeny a nikde som sa nedocital tu na fore naco je taky maly cuplik /stlacaci/ vedla vypinaca ?. nikto tu o nom nic nepisal. ze by uz v tejto novsej serii boli trupy uz zlepene od vyroby ?
Fungovat bude ale nic extra od nej necekej
jinak ten cudlik je pojistka. Zapnes model a dokud nestisknes cudlik tak se motor neroztoci. Je to dobra vec, nahodou zapomenes plynovou paku na maximu, zapnes model a vrtule te sekne po prstech
Jo a jak uz psal Cibulka, kdyz regler vypne motor pri poklesu napeti pod 0,7V na clanek, tak jde motor spustit jen po opetovnym stisku cudliku. Nak
Jo a jak uz psal Cibulka, kdyz regler vypne motor pri poklesu napeti pod 0,7V na clanek, tak jde motor spustit jen po opetovnym stisku cudliku. Nak
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Nakadah píše:Fungovat bude ale nic extra od nej necekejjinak ten cudlik je pojistka. Zapnes model a dokud nestisknes cudlik tak se motor neroztoci. Je to dobra vec, nahodou zapomenes plynovou paku na maximu, zapnes model a vrtule te sekne po prstech
Toto by malo byť ošetrené regulátorom, nie ?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc