Graupner HOTT a telemetrie
Re: Graupner HOTT a telemetrie
taky doufam ze nektery ten "plastovy" osmi(a vice)kanal bude mit primy vstup AD do 30V jako ten buzirkovy 12SC...
... a nejak maj bordel ve znaceni... Gr-6SC ma 6 kanalu a napis Gr-12... tak to nebude trikanal... a ten race nebude 4-kanal... asi...
edit: tak je bordel asi ve fotkach... Gr-6SC ma fotku soucasneho Gr-12... tak asi fakt trikanal... a podle znaceni bude asi malililinkatej....
... a nejak maj bordel ve znaceni... Gr-6SC ma 6 kanalu a napis Gr-12... tak to nebude trikanal... a ten race nebude 4-kanal... asi...
edit: tak je bordel asi ve fotkach... Gr-6SC ma fotku soucasneho Gr-12... tak asi fakt trikanal... a podle znaceni bude asi malililinkatej....
jyrry.webnode.cz
A co ta velká aktualizace firmwaru, co měla být? Březen už máme
pockej, az se otoci poradi Graupner-SJ na SJ-Graupner... :-D
ale porad se neco deje, to je dobre...
ale porad se neco deje, to je dobre...
jyrry.webnode.cz
Jo tááák, ono to bude velká aktualizace, protože všude vymění loga... tak to jo 
Zkousim si tu hrat s variem a nejak nechapu to nastavovani. Idealne bych rad, aby do -0,6m/s vario mlcelo, stejne tak aby mlcelo do +0,5m. Ale vubec nechapu tu logiku nastavovani varia.
- Zkousel jsem v menu varia menit Sensitivity (vsechny moznosti)
- Zkousel jsem menit polozku diff/sec v obrazovkach PAGE4 az PAGE7
Vario piska porad jak splasene, klidne pri 0,1m/s.
Poradite nekdo s nastavenim?
- Zkousel jsem v menu varia menit Sensitivity (vsechny moznosti)
- Zkousel jsem menit polozku diff/sec v obrazovkach PAGE4 az PAGE7
Vario piska porad jak splasene, klidne pri 0,1m/s.
Poradite nekdo s nastavenim?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
martin z píše:Tak jsem zkušebně přes Y kabel spojil kablík a vario a výsledek je ten, že fungujou obě, ale ne naráz. Pokud mám na vysílači nastavenou obrazovku pro vario tak to ukazuje výšku a stoupání, pokud přepnu vedle na obrazovku toho asi general air modulu, tak vidím napětí pohonného aku, ale kolonka výšky a varia nefunguje - evidentně je tato kolonka určena pouze pro interní vario zabudované v general modulu.
Prosím tě, přerušoval jsi na Y-kabelu oranžový vodič nebo jsi ho použil jak je? budu kupovat Y-kabel, protože ho je potřeba k aktualizaci telemetr. modulů a na tom se musí přerušit oranžový kablík (signál). Tak abych kdyžtak vzal rovnou dva, kdyby pro připojování čidel měl být nepřerušený.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
oranžový vodič jsem nepřerušil, použit běžný Y kabel.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Používáte někdo tenhle senzor?
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... ul-2-4S-XH
A pokud ano, povedlo se vám upgrade FW? Na support stránkách graupnera je soubor v hex formátu a utilita pro upgrade vyžaduje formát bin
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... ul-2-4S-XH
A pokud ano, povedlo se vám upgrade FW? Na support stránkách graupnera je soubor v hex formátu a utilita pro upgrade vyžaduje formát bin
A zkonvertovat to nejde? V Linuxu je na to příkaz
arm-none-eabi-objcopy -I ihex SOUBOR.hex -O binary SOUBOR.bin
něco bude asi i pro widle, ale ty já nepoužívám.
arm-none-eabi-objcopy -I ihex SOUBOR.hex -O binary SOUBOR.bin
něco bude asi i pro widle, ale ty já nepoužívám.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý nápad, zkusím s tím zajít za naším firemním linuxářem... Pak dám zprávu, jestli to klaplo. Jinak zkusil jsem poslat mail do Graupnera, třeba odpoví nebo dají na web i bin verzi.
Když by se mu to nepovedlo, tak tady to máš převedené. Je to zazipované.
- Přílohy
-
- VoltageModule_VM1-4.4.2.bin.zip
- (1.61 KiB) Staženo 57 x
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Dík! Linuxář je, jak jsem zjistil, na školení, tak bych to dneska asi neměl. Večer to testnu a dám zprávu.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zkusil update pomocí toho přeloženého bináru a neklaplo to-pořád ten samý výsledek.
kope píše:Tak jsem zkusil update pomocí toho přeloženého bináru a neklaplo to-pořád ten samý výsledek.
tak "u me dobry"
vypada to ze opravili zobrazovani stavu baterie pomoci "ukazatele paliva" (predtim blbnul)
a zadne dalsi zmeny jsem si nevsimnul, cidlo trochu keca (nektere clanky o 0,06V) tak asi udelam kalibraci
update jsem delal pres tu DOSovou utilitu
- kope
- Kontaktovat uživatele:
malcomx píše:kope píše:Tak jsem zkusil update pomocí toho přeloženého bináru a neklaplo to-pořád ten samý výsledek.
tak "u me dobry"![]()
vypada to ze opravili zobrazovani stavu baterie pomoci "ukazatele paliva" (predtim blbnul)
a zadne dalsi zmeny jsem si nevsimnul, cidlo trochu keca (nektere clanky o 0,06V) tak asi udelam kalibraci
update jsem delal pres tu DOSovou utilitu
myslíš tohle:
Tak to jsem před chvílí objevil a klaplo to. Ovšem ani to mi nechodí přes ten konektor-samičku - přes ten jsem neupdatoval nic. Já fakt zítra vezmu ten kabel a dojdu ho reklamovat. Abych byl schopný updatovat cokoli kromě Tx, tak jsem musel koupit Y-kabel, upravit ho a dělat to "postaru"-přes Y-kabel a se zapojeným přijímačem.
Nicméně i voltage senzory už mám aktuální
Díky za rady a snahu pomoci