Tak už je venku...cena ala "já to říkal"

.
https://para-aviation-rc.com/en-cz/coll ... -aquila-lx
A to je ještě potřeba, resp. nutnost zvlášť zakoupit balastní sadu.
Takže tak 23-24 tisíc, bez elektroniky. Za ty peníze by to ty zafrézované sloupky mít tedy mohlo,
to zase jo. Chápu, že podnikání v tomhle oboru není sranda, že to není úplně velkosériová výroba
a musí se to zaplatit. Pro Němce je to prd, pro ně je to jako kdyby to bylo za polovic, i když myslím,
že ono na ně vzhledem k jejich ujeté politice taky dojde..
Jsem zvědavý, s čím se vytasí Joe, resp. už se vytasil, ale zajímají mě rozměry, jestli to bude srovnatelné
v měřítku a pak ta cena, tam to bude hádám tak za 18 tisíc, no uvidíme.
Taky cítím, že tohle zvládnu sám, ba dokonce se na to vyloženě těším, že vytvořím něco fakt
pěknýho, maketovýho podle nějaké reálné lehačky. Z těch komerčních nějaké nápady převezmu.
Ohledně té stranové stability, pochopil jsem, že je nutné hmotu koncentrovat do blízkosti těžiště
a minimalizovat tak rotační moment setrvačnosti kolem osy procházející těžištěm/bodem zavěšení.
Proto mají to zavěšení tak vzadu, blízko jedné významné hmoty - motoru.
No, už jsem se rozhodl, pro mě další krok teď bude pořídit nějaký kvalitní šicí stroj.
Problém - je jich nějak moc, Singer, Juki, Janome, Bernina, studuju, studuju, pouštím
si videa od švadlen. Ještě půjdu do terénu, máme tady takové centrum, kde je snad
možné si ty stroje i vyzkoušet. Vezmu si zápisník a nechám si to všechno vysvětlit a předvést.
Potřebuju si taky ušít pořádnou sadu brokových zátěží. Nakoupím nějaký pěkný látky,
cordury atd., kvalitní pevné nitě, co se nezakecaj a půjdu do akce. Prostě jdu do toho,
to neskutečně rozšíří možnosti, akorát o tom teda zatím vím úplné hovno..
Já jsem se byl dnes jen projít, jo celkem funělo. Libru zatím nechávám odpočívat ve futrálu,
pořídím ten stroj, udělám si ty zátěže a vybalím jí až půjde do akce na louce. Proběhne
základní nastavení a pokud budou elementálové a počasí nakloněni, tak i poletí. Také ještě
čekám až vyjde manuál. Má k tomu být k dispozici i rozpis délek šňůr, to je super.