Focus od pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Skoky
Kontaktovat uživatele:

Re: tuning

#166 Příspěvek od Skoky »

Lazariny píše:Nedá se s tím nesouhlasit,také jsem se pustil do úprav a přijde mi to dost drsné prodávat takové éro... :o
Čekal jsem že to bude "dodo" ale čeho je moc toh je..

když nováček dojde do obchodu a řekne že neumí létat a začíná a někdo mu nabídne toto tak bych ho kopl do řiti( toho prodejce)
protože toto letadlo bez jakékoliv upravy letí akorát tak k zemi!
NEKUPUJTE SI HO
nováček který o tomto koníčku nic neví nebo jen málo bude velmi zklamaný a toto ho jen odradí.

z vlastní zkušenosti vím co říkám (až na to že mě to neodradilo)

jo a toto není éro to je házedlo :D bo letí z ruky na zem
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od lubo1 »

Skoky píše:jo a toto není éro to je házedlo :D bo letí z ruky na zem

Ono to nebude érom, ale rukami.... Totálnemu začiatočníkovi môžeš dať do ruky akékoľvek lietadlo a určite práskne s ním o zem.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od lubo1 »

Skoky píše:zkoušel jsi s ním létat bez úprav? asi ne co?
protože bez křídélek a s tím slabým ss motorem moc lopingy delat nejsou.
POKUD SE TO LETADLO NEPŘEDĚLÁ TAK STOJÍ ZA HO..NO

Na looping a pod je predsa akrobat. Focus je lietadlo pre začiatočníka a pre toho je dosť problém lietať aspoň rovno a vrcholným výkonom je zátačka bez pádu.
Edit
WH je veľmi podobný Focusu - tu je štart http://www.youtube.com/watch?v=SnogkO0Ljp4
a tu pristátie k nohe
http://www.youtube.com/watch?v=0_HxQCfvigQ
Tu je len také domáce poletovanie http://www.youtube.com/watch?v=vUqF1GY0dHA
Jediná úprava je spojka krídel, ale aj s tou origo to lietalo
Skoky
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Skoky »

něco jsem odlétal s mustangem P51 neco s hornetem z EPP s asw 28 ted mám spalováka tiger trainer 8,5ccm ale když vemu toho fucuse kterého jsem založil do skříně tak jak jsem ho koupil tak mi to moc nejde.
podotýkám motor je slabý a není to rukama něco odlétaného už mám sice ne moc ale něco přeci al étání s tímto letadlem nemám rád..
myslím že pro začátečníky jsou lepší letadla to musíte uznat
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od lubo1 »

Skoky píše:myslím že pro začátečníky jsou lepší letadla to musíte uznat

Záleží za akú cenu....
ASW 28 si u nás kúpil jeden začiatočník a tiež s tým práskol o zem. A tam je motor dosť výkonný.
Ja som sa učil páčkovať na minitornáde, kde bol pohon cca 30W a dodnes s ním lietam rád. Pritom je to model, ktorý sám lieta veľmi nerád - treba ho kniplami neustále krotiť. Večšinou ho vytiahnem keď je vietor tak silný, že si netrúam letieť ani s kompozitom.
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Lazariny »

Možná bych moc neřešil ten motor.Spíš jde o to že ten model "sériový" není ideálně letuschopný!Podle mého letadlo pro začátečníky by mělo být nejen letuschopné (snadněji ovladatlené) ale i dobře složitelné.Zase člověk musí brát že je to RTF za polovinu ceny ES :-) Po pravdě když jsem přišel do obchodu a chtěl jsem něco na začátek tak mi nabízeli hlavně ES , WH ale já jsem si vybral Focuse :-( ale už se pracuje na upgradu tak to snad zavrtám z větší výšky :wink:
robotmz

#172 Příspěvek od robotmz »

Presne tak.
Lietadlo pre začiatočníka musí byť letuschopné, preto 99,9 % modelárov tu na fóre odporučí Easy star.
Lenže ak chce niekto lacnejšiu variantu - WH/FOCUS, musí počítať s drobnými úpravami. A ak má niekto poblízku modelára a nemá prachov na rozhadzovanie, myslím že v dobe keď je na výber WH, FOCUS, bola by "zbytočnosť" brať a preplácať ES.
Chápem, keď ešte neboli v predaji tieto napodobeniny ES, ale teraz si myslím že ES=platím za značku a okamžitú "letuschopnosť z krabice"...
pate
Kontaktovat uživatele:

to robotmz

#173 Příspěvek od pate »

Ahoj co se týče vrtule tak ta se sklopí protože jinak dost výrazně brzdila i když na réglu byla samozřejmně brzda zrušená skrátka se tomu nechtělo moc plachtit pokud se ti zamlouvají větroně vřele doporučuju skluz je o dost lepší a i termika se s tím dá ale pokud preferuješ většinově motorový let pak je sklopka bezpředmětná střed sem dělal proto že si vůbec nejsem jistej jestli jde klasickej sklopnej kužel namontovat obráceně.Navíc to mám zrychtovaný tak aby se sklopený listy nemohly překlopit tj.jdou jen přesně do závěsu a víc ne. A krom jinýho mám tu možnost aneb firma to platí rozumíme he he.jináč motor a regl sem pořídil za 50 babek což je asi tak polovina ceny v čechách.
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od hlavataci »

Dobrý den ještě zě je toto forum stal jsem se také št'astným majitelem focusu od pelikána :!: 8O
Celý štastný jsem ho přivezl domů a sestavil podle návodu ale to bylo jediné co docela fungovalo správně :?: Jsem úplný laik.
p
Pak to začalo zkušební lety :oops: Hrůza tavná pistole vůbec nevychladala :lol: ale funguje snad lépe než vteřinové lepidlo :?:
Vůbec se nemel snahu stoupat a když jsem potáhl nastal nekontrolovaný pád po křídle jo a na obě strany :(
Už jsem chtěl milého focuska našlapat do popelnice ale synek mě to rozmluvil že to ještě odskoušíme a výsledek byl to samé :roll:
Tak jsem se ještě ze zoufalství podíval na net a našel toto forum :D
Tak jsem našel nějaké rady a bomba :lol:
Motor MIG480 RACE 7.2V za úplně nepoužitelný čínský šmejd :cry:
Vrtule Graupner 6/4 nezkracovaná proříznut trup 3-4 mm.
Výsledek paráda brutální výkon :twisted: DĚKUJI
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od Lazariny »

Ahoj,

Tak podobný katastrofický scénář jsem měl taky...
Nicméně jsem udělal několik úprav a dá se říci že to "valí" celkem slušně.
Doporučuji 8 článek (pokud je tam 6V motor) ,vrtule 6/4 a dost podstatná věc - křidélka.
Do toho jsem ještě vyměnil regulátor , který mě trochu zlobil.
Teď tam budu cpát 400 na Lipo a byterie s lepší kapacitou.
Na tyhle 8NiMh to moc dlouho nelítá.
Jinak už vše funguje , ne tedy na 1* ale známka 2 je trefná :wink:
vapy

#176 Příspěvek od vapy »

Jelikož mi odešel regulátor i motor, tak jsem tam dal Jeti 012, motor speed 400/7,2V a vrtuli 5.5/3.5 a výkon je zhruba stejný jako ten původní, takže nic moc.
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od Lazariny »

U mě na výkon zabrala jen výměna 7čl na 8čl NiMh a to už pak letí fajnově. Ten permax 400 co tam je , je 6 V a ten 8čl ho rozjede a celkem v pohodě to zkousl :lol:
Jandik

#178 Příspěvek od Jandik »

Já jsem na tom nějak podobně.
Byl v pátek poprvé létat se svým novým Focusem. No, čekal jsem asi zázrak, ale byl to děs. Zapnu motor na plný plyn, hodím a čumim ... letadlo šlo k zemi. No jasně, zapomněl jsem přitáhnout výškovku. Po druhé to již bylo lepší, větroň začal stoupat, lekl jsem se, že mi ulítne a v poměrně malé výšce se pokoušel o obrat. Bohužel jsem zapomněl přitáhnout výškovku a opět šel k zemi. V podstatě ho dostanu horko těžko do vzduchu a výsledek je vždy stejný. Švihnu s ním o zem. Naštěstí létám na louce, kde je vysoká tráva, takže následky nejsou tak tragické.

Jenom tak se optám, není zde někdo z Děčína, popřípadě z Ústí nad Labem, kdo by měl chvilku času ....?
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od Lazariny »

Taky jsem měl "tyto" problémy ale to už je fuč..
Myslím že lidi co nemají moc nebo žádné zkušenosti s ovládáním by do focuse jít neměli,spíše ES! :wink:
Ze začátku jsem taky myslel že to nikdy nepoletí a dnes už s tím bojuju celkem v klidu.
Chce to zkoušet a hlavně se nebát.
Měl jsem vedle sebe pár lidí kteří poradili a já se do toho trochu opřel a šlo to.je asi podle mě chyba házet do vzduchu model a bát se že to poletí :D , druhá věc že ono to občas opravdu neletí (to byl můj případ) ....
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od hlavataci »

Dobrý den děkuji za reakce na moje poznatky.
po úpravách létá docela pěkně ale musí být ůplné bezvětří ale nedočkavost je silnější tak jsem se prošel už pěkně vzrostlou řepou a ještě mokrou no nic moc :lol: Dnes jsem musel koupit už nový trup ještě zě to je relativně pár korun :roll:
Prosím Vás nemá někdo nějaký recept jak uchránit čumák trupu :?:
Mimo výměny rukou :lol:
Děkuji za rady :D
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“